Written by 4:40 pm Στήλες Views: 7

The Targaryen Dragons

Valyria

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μια πόλη, που λεγόταν Βαλύρια. Η Βαλύρια ήταν μια αρχαία και ακμάζουσα πόλη με προηγμένη τεχνολογία και παράδοση στην μαγεία, στην περιοχή του Έσσος και συγκεκριμένα στην χερσόνησο της Βαλύρια, που επεκτείνονταν μέχρι την «Καλοκαιρινή Θάλασσα» (See of Summer). Η πόλη άρχονταν από τρεις οικογένειες, κατόχους δράκων: Τον «Οίκο των Ταργκάρυεν», τον «Οίκο των Σέλτιγκαρ» και τον «Οίκο των Βελάρυον», αλλά οι οικογένειες που κατείχαν δράκους ανέρχονταν σε σαράντα.

Doom of Valyria

Αρχικά η περιοχή κατοικούνταν από απλούς βοσκούς, που ανακάλυψαν δράκους στην ηφαιστειογενή περιοχή της χερσονήσου. Οι Βαλυριανοί εξημέρωσαν τους δράκους με μάγια και τους μετέτρεψαν σε μια παντοδύναμη μηχανή πολέμου. Έτσι και άρχισε η κυριαρχία της πόλης. Λέγεται ότι λόγω της ύπαρξης των πολλών ηφαιστείων ήταν και ο λόγος της ύπαρξης των δράκων, ενώ άλλη θεωρούν ότι τα πλάσματα αυτά μεταφέρθηκαν εκεί από τις «Σκιώδεις Περιοχές» (Shadow Lands). Η πόλη καταστράφηκε περίπου εκατό χρόνια πριν την βασιλεία του Αίγκον του Α’ από ένα κατακλυσμικό γεγονός που ονομάστηκε «Ο Χαμός της Βαλύρια» (The Doom of Valyria).

Πριν τον χαμό της Βαλύρια ο Έιναρ Ταργκάρυεν μετέφερε όλο το σπιτικό του και τα πλούτη του στο Γουέστερος και συγκεκριμένα στο Ντράγκονστοουν (Dragonstone), όταν η κόρη του Νταίνις είδε όραμα με τον χαμό της Βαλύρια. Μαζί του πήρε και πέντε δράκους. Φυσικά, ο ουρανός και τα ηφαίστεια της Βαλύρια ήταν γεμάτα δράκους, αλλά, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, ο οίκος των Ταργκάρυεν δεν ήταν ισχυρός και δεν κατείχε πολλούς απ’ αυτούς. Με την καταστροφή της Βαλύρια και τον χαμό όλων των άλλων οίκων και των δράκων οι Ταργκάρυεν έγιναν ο κυρίαρχος οίκος.

Ο οίκος των Ταργκάρυεν χρησιμοποίησε τις μοναδικές δυνάμεις των δράκων, που ξερνούσαν φωτιά και κατέκαιγαν τα πάντα στο πέρασμα τους, για να κατακτήσουν και να ενώσουν τα επτά βασίλεια. Δυστυχώς οι περισσότεροι δράκοι πέθαναν στο εμφύλιο πόλεμο των Ταργκάρυεν, μεταξύ του Αίγκον του Β’ και της αδελφής του Ραϊνέρα. Ο πόλεμος έμεινε γνωστός με το όνομα «Ο Χορός των Δράκων» (Dance of the Dragons), αφού ήταν ο μόνος πόλεμος που και οι δύο πλευρές κατείχαν δράκους.

Θεωρείται ότι οι δράκοι αναπτύσσονται καλά και μεγαλώνουν όταν είναι ελεύθεροι και τρέφονται καλά. Οι δράκοι στα βιβλία αναφέρονται ουσιαστικά χωρίς φύλο. Στο Ντράγκνστοουν υπήρχαν αρκετοί άγριοι αλλά και δράκοι που άνηκαν σε ανθρώπους. Κάθε δράκος δένονταν μόνο με ένα άτομο και άνηκε και υπάκουε σε αυτό μέχρι τον θάνατό του. Ο κάθε δράκος αντιπροσώπευε και τον χαρακτήρα του «ιδιοκτήτη» του και επιδίδονταν σε κάθε πράξη που ο «ιδιοκτήτης» του ζητούσε, όσο σκληρή κι αν ήταν αυτή. Η Ρέινα Ταργκάρυεν ήταν η πρώτη που τοποθέτησε ένα αυγό δράκου δίπλα σε ένα μωρό Ταργκάρυεν και συγκεκριμένα στα αδέλφια της Τζεχάρις και Άλισον, ώστε να δεθούν μαζί από την γέννα. Η συγκεκριμένη πρακτική έγινε παράδοση και συνεχίστηκε ακόμα και μετά τον θάνατο του τελευταίου δράκου. Αρκετοί Ταργκάρυεν προσπάθησαν να εκκολάψουν αυγά όπως ο Αίγκον ο Γ’, ο Βισέρις, ο Μπέιλορ, ο Αίγκον ο Ε’ και ο Αίρις ο Β’. Το μόνο μέλος του οίκου των Ταργκάρυεν, που το κατάφερε, ήταν η Νταινέρις.

Dragonpit’s Destruction

Οι Ταργκάρυεν, όσο βασίλευαν στο Κινγκς Λάντινγκ (King’s Landing) κρατούσαν τους δράκους τους στο Ντράγκονπιτ (Dragonpit), που κατασκευάστηκε κατά την βασιλεία του Μέιγκορ του Α’. Το Ντράγκονπιτ ήταν ένα τεράστιο, σπηλαιώδες κτήριο, που βρισκόταν στην κορυφή του Λόφου Ρέινις, στο Κινγκς Λάντινγκ. Το Ντράγκοπιτ καταστράφηκε κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου των Ταργκάρυεν, από πεινασμένους χωρικούς, που εισέβαλαν στον χώρο και τον κατέστρεψαν και σκότωσαν πέντε δράκους. Οι δράκοι που έζησαν και εκκολάφθηκαν στο Ντράγκονπιτ δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλοι όσο αυτοί που έζησαν ελεύθεροι. Και οι τελευταίοι δράκοι είχαν το μέγεθος γάτας.

Στους αιώνες που ακολούθησαν οι τέσσερις από τους πέντε δράκους πέθαναν και μόνο ο δράκος Βαλέριον επέζησε. Στο Ντράγκονστοουν όμως εκκολάφθηκαν δύο ακόμα δράκοι, οι Βέιγκαρ και Μέραξες. Ο Βαλέριον πέθανε σε ηλικία διακοσίων ετών, από γεράματα, ενώ οι Σρύκος (Shrykos), Μόργκουλ (Morghul), Τύραξις (Tyraxes), Ντριμφάιρ (Dreamfyre) και Σύραξ (Syrax) σκοτώθηκαν στο Ντράγκονπιτ.

Δράκοι που έμειναν γνωστοί είναι οι:

Balerion

Ο Βαλέριον (Balerion), γνωστός και ως «Ο Μαύρος Τρόμος» (The Black Dread), αρχικά άνηκε στον Αίρον τον Κατακτητή. Μετά τον θάνατό του δέθηκε με τον Μέιγκορ τον Σκληρό (Maegor the Cruel) και τον Βισέρις τον Α’. Ήταν, ίσως, ο πιο μεγάλος δράκος και λέγεται ότι ο ίσκιος του μπορούσε να σκεπάσει μια ολόκληρη πόλη. Ήταν ένας από τους πέντε δράκους που έφυγαν από την Βαλύρια και ο μοναδικός που έζησε. Από τα αυγά του εκκολάφθηκαν οι Μέραξις (Meraxes) και Βέιγκαρ (Vhagar). Πέθανε από γηρατειά.

Meraxes

Ο Μέραξις, ήταν ο δράκος της Ρέινις Ταργκάρυεν που σκοτώθηκε μαζί της κατά την διάρκεια του πολέμου του Ντορν. Χτυπήθηκε από ένα τόξο και συνετρίβη με την Ρέινις στην πλάτη του.

Vhagar

Ο Βέιγκαρ (Vhagar) ήταν ένα τεράστιος δράκος. Ήταν δεμένος με την Βισένια Ταργκάρυεν και αργότερα με τους Μπέιλον Ταργκάρυεν, Λιάνα Βελάριον και Αίμοντ Ταργκάρυεν. Σκότωσε τους δράκους Άραξ (Arrax) και Μέλεϊς (Meleys). Αλληλοεξοντώθηκε με τον δράκο Κάραξις στην μάχη επάνω από την λίμνη «Γκοντς Άι» (God’s Eye) του κάστρου Χάρενχαλ (Harrenhal), στο Ρίβερλαντ.

Silverwing

Ο Σίλβεργουίνγκ (Silverwing) ήταν ο δράκος της βασίλισσας Αλύσαν Ταργκάρυεν (Alyssane Targaryen). Μετά τον θάνατό της πολλοί μπάσταρδοι, απόγονοι των Ταργκάρυεν, προσπάθησαν να τον ιππεύσουν. Κατάφερε να δεθεί με τον Ουλφ τον Λευκό (Ulf the White). Ήταν ένας από τους τέσσερις δράκους που επέζησαν του «Χορού των Δράκων» (όπως οι Morning, Sheepstealer και Cannibal). Τρελάθηκε μετά τον θάνατο του Βέρμιθορ (Vermithor), που ήταν και το ταίρι του. Μετά τον θάνατο και του Ουλφ έφτιαξε την φωλιά του στην «Κόκκινη Λίμνη» (Red Lake) όπου και χάθηκαν τα ίχνη του. θεωρείται νεκρός.

 

Vermithor

Meleys

Ο Βέρμιθορ (Vermithor) άνηκε στον βασιλιά Τζεχάρις του Α’ (Jaehaerys I). Αργότερα πέρασε στον μπάσταρδο ιππότη Χιού Χάμερ (Hugh Hammer). Θεωρείται από τους δυνατότερους δράκους, μετά τον Βέιγκαρ. Σκοτώθηκε κατά τον εμφύλιο, στην μάχη του Τάμπλετον (Battle of Tumbleton).

Ο Μέλεϊς (Meleys) ήταν ο δράκος της πριγκίπισσας Ρέινις Ταργκάρυεν (Rhaynes). Σκοτώθηκε στον εμφύλιο από τους δράκους Βέιγκαρ (Vhagar) και Σανφάιρ (Sunfyre).

Sunfyre the Golden

O Σανφάιρ ο Χρυσός (Sunfyre the Golden) άνηκε στον βασιλιά Αίγκον τον Β’. Αυτός και Βέιγκαρ ήταν οι μόνοι δράκοι που πολέμησαν με άλλους δράκους και επέζησαν. Σκότωσε τους δράκους Μέλεϊς (Meleys) και «Μουν-Ντάνσερ» (Moondancer), αλλά και τον άγριο δράκο «Γκρέι Γκοστ» (Grey Ghost). Μετά την μάχη με τον «Μουν-Ντάνσερ» έπεσε πληγωμένος στο έδαφος και πέθανε μετά από μερικές εβδομάδες – αφού πρόλαβε και έφαγε τον Μέγα Μέιστερ Γεράρδις (Grand Maester Gerardys) και την πριγκίπισσα Ρεϊνίρα (Rhaenyra) Ταργκάρυεν, εχθρούς του βασιλιά Αίγκον του Β.

Caraxes

O Κάραξις (Caraxes) γνωστός και ως «Ο Δράκος του Αίματος» (Blood Wyrm) άνηκε αρχικά στον πρίγκιπα Αίμον Ταργκάρυεν (Aemon Targaryen) και αργότερα στον πρίγκιπα Νταίμον Ταργκάρυεν (Daemon Targaryen). Ο Κάραξις ήταν κόκκινος, τεράστιος και ευκίνητος. Στην μάχη ήταν πεπειραμένος και φοβερός και τρομερός. Αλληλοεξοντώθηκε με τον Βέιγκαρ, που ήταν διπλάσιος σε μέγεθος από αυτόν, πάνω από την λίμνη Γκοντς Άι (God’s Eye). Ο Κάραξις, παρ’ όλο που ο Βέιγκαρ είχε ξεσκίσει την κοιλιά του με τα νύχια του και με τα σωθικά του να ξεχύνονται από μέσα του και με το ένα του φτερό να λείπει, κατάφερε να βγει από την λίμνη και να πεθάνει μπροστά από το κάστρο Χάρενχαλ (Harrenhal).

Φυσικά οι δράκοι πολλοί και αναφέρουμε επιγραμματικά τους Arrax, Archonei, Essovius, Ghiscar, Seasmoke, Stormcloud, Vermax, Vermithrax, Valryon, Tessarion, Cannibal και πιθανόν και άλλοι πολλοί. Υπάρχουν αναφορές και για θαλάσσιους δράκους όπως ο Nagga.

Drogon

Και ερχόμαστε στους νεώτερους δράκους της Νταινέρις Ταργκάρυεν, τους Ντρόγκον (από τον νεκρό άντρα της Καλ Ντρόγκο, βασιλιά των Ντοθράκι), Βισέρις (από τον νεκρό αδελφό της Βισέρις) και Ρέιγκαρ (επίσης από τον νεκρό αδελφό της Ρέιγκαρ, που σκότωσε ο Ρόμπερτ Μπαράθιον και είναι ο πατέρας του Τζον Σνόου). Μέχρι και το χθεσινό τέταρτο επεισόδιο της σειράς ο μόνος επιζών δράκος είναι ο Ντρόγκον.

Πηγές: https://gameofthrones.fandom.com/wiki/Game_of_Thrones_Wiki

http://awoiaf.westeros.org/index.php/Main_Page

Visited 7 times, 1 visit(s) today
Close