Written by 11:02 pm Reviews, Στήλες Views: 18

City Hunter

Η σειρά «City Hunter», είναι μια κορεατική σειρά του 2011, 20 επεισοδίων, βασισμένη στην ιαπωνική μάνγκα σειρά του Ιάπωνα Τζουκάσα Χότσο (Tsukasa Hojo). Διαδραματίζεται στην Σεούλ του σήμερα και είναι μια περιπέτεια με αισθηματική και πολιτική χροιά.

Ο Λι Γιούν Σανγκ (Lee Yoon Sung), μεγαλώνει με τον θετό του πατέρα Λι Τζιν Πιο (Lee Jin Pyo) και προπονείται σκληρά με σκοπό να επιστρέψει στην Κορέα και να εκδικηθεί τον θάνατο του πραγματικού του πατέρα, που σκοτώθηκε από συμμαχικά πυρά σε μια αποστολή των ειδικών δυνάμεων εναντίων της Βορείου Κορέας. Με ψεύτικη ταυτότητα ταξιδεύει στις Η.Π.Α., όπου σπουδάζει και καταφέρνει να προσληφθεί στον «Γαλάζιο Οίκο», την προεδρική κατοικία, ώστε να ανακαλύψει τα άτομα που έδωσαν την εντολή για την εκτέλεση των στρατιωτών της αποστολής.

Γυρίζοντας στην Κορέα θα γνωρίσει την Κιμ Να Να (Kim Na Na), που είναι πράκτορας στην φρουρά του προέδρου. Η Κιμ Να Να έχασε την μητέρα της σε ένα τραγικό δυστύχημα και έχοντας τον πατέρα της σε κώμα στο νοσοκομείο κάνει διάφορες δουλειές για να τα βγάλει πέρα με τα έξοδα. Ο Κιμ Γιόνγκ Τζου (Kim Young Joo) είναι εισαγγελέας της Σεούλ και γιός επιφανούς ακαδημαϊκού, που φταίει για το ατύχημα των γονιών της Κιμ Να Να.

Οι τύχες αυτών των ανθρώπων θα μπλεχτούν, όταν θα εμφανιστεί ο Σίτι Χάντερ (City Hunter), που θα αψηφήσει τον νόμο και, στην προσπάθειά του να βρει τα άτομα που ευθύνονται για τον χαμό των στρατιωτών, θα φέρει στην επιφάνεια πολιτικά σκάνδαλα, διαφθορά, φόνους και μυστικά, προσπαθώντας ο ίδιος να μην «βάψει» με αίμα τα χέρια του, αντίθετα από τον πατέρα του, που επιθυμεί να τους σκοτώσει, χρησιμοποιώντας άνομα μέσα και παίζοντας και με τις ζωές ανθρώπων που θέλει να προστατέψει ο Σίτι Χάντερ.

Η σειρά πραγματεύεται την διαφθορά στον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, την αδιαφορία των αρχών για τις τύχες των απλών ανθρώπων και την επιθυμία τους μόνο για δύναμη και πλούτο. Έχει καλογυρισμένες σκηνές μάχης και εξαιρετικές ερμηνείες με αυτές του πρωταγωνιστή Λι Μιν Χο (Lee Min Ho) και του συμπρωταγωνιστή του Κιμ Σανγκ Τζουνγκ (Kim Sang Joong) να ξεχωρίζουν. Ο Λι Μιν Χο έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο υποκριτικής, καταφέρνοντας να χρησιμοποιεί το κορμί του ολόκληρο για να υποδηλώσει την ένταση ή την αγωνία του ήρωα αλλά και το πρόσωπό του, χωρίς να χρειάζεται να μιλάει. Εξαιρετικά επιβλητικός και ο Κιμ Σανγκ Τζουνγκ, που δεσπόζει και ξεχωρίζει στον χώρο, υποδύοντας τον «στρατηγό», που ενορχηστρώνει όλη την εκδίκηση.

Η σκηνοθεσία λίγο «πρόχειρη» σε θέματα που έχουν να κάνουν με την προεδρική κατοικία, την ομάδα ασφαλείας και την υπηρεσία ηλεκτρονικής ασφαλείας, που δεν κατάφερε να αποδώσει την σοβαρότητα των τμημάτων αυτών, αλλά προτίμησε να δώσει μια νότα ευθυμίας και χαλαρότητας. Η αναφορά της σειράς όμως σε θέματα υγείας και ειδικά στην λευχαιμία και στην δωρεά μυελού των οστών είναι ένα από τα θετικά σημεία της και συζητήθηκε πολύ στην Κορέα, αναφορικά με την ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε να γίνουν δωρητές οργάνων. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια ενδιαφέρουσα σειρά, που τρέχει γρήγορα συνδυάζοντας την δράση, το δράμα και το αίσθημα σε σωστές δόσεις και κρατάει τον θεατή μέχρι το τέλος, με ένα κλείσιμό δυνατό που δικαιώνει.

Τον Δεκέμβριο του 2011 και τον Ιανουάριο του 2012 δημιουργήθηκε και ένα πρόγραμμα από Αμερικανο-Ασιάτες δωρητές, σε συνεργασία με το ιστολόγιο Transplant Informers, σχετικά με την ευαισθητοποίηση του κοινού για την μεταμόσχευση μυελού των οστών και διεξήχθη μια λοταρία με βραβείο τα Dvd της σειράς. Η προώθηση έγινε ως αναγνώρισης της αυθεντικής αναπαράστασης των διαδικασιών της μεταμόσχευσης, όταν ο Γιούν Σανγκ έδωσε μόσχευμα για την άρρωστη μητέρα του.

Η σειρά έκανε υψηλά νούμερα τηλεθέασης στην Κορέα και τα δικαιώματα προπωλήθηκαν σε αρκετές χώρες, όπως οι Η.Π.Α. (μετάδοση με αγγλικούς υπότιτλους από το κανάλι HULU), Χονγκ Κονγκ, Ταϊλάνδη, Ρουμανία και Βιετνάμ, ενώ αρκετές άλλες έδειξαν επίσης ενδιαφέρον. Εκτός από την υψηλή τηλεθέαση, πέτυχε και υψηλά ποσά ανά επεισόδιο σε διαφημίσεις, ενώ ο Λι Μιν Χο έγινε το κεντρικό πρόσωπο στην διαφήμιση μεγάλης εταιρείας αυτοκινήτων στην Κίνα. Απέκτησε δε και τον τιμητικό τίτλο του ανακριτή του γραφείου του εισαγγελέα της Σεούλ.

Μικρές πληροφορίες:

Ο Λι Μιν Χο αυτήν την εποχή κάνει την επιστροφή του στην οθόνη, μετά από την υποχρεωτική κατάταξή του στον στρατό, με το δράμα φαντασίας «The King: The Eternal Monarch», παραγωγής Νετφίξ (Netfix).

Η Κου Χα Ρα (Koo Ha Ra), 28 ετών και τραγουδίστρια του Κ-Pop συγκροτήματος «Kara», βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στις 24 Νοεμβρίου 2019. Αργότερα η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση ότι επρόκειτο για αυτοκτονία και ότι βρέθηκε σημείωμα της Κου Χα Ρα.

Στοιχεία σειράς:

Είδος: Περιπέτεια – Δράμα
Σκηνοθεσία: Τζιν Χιεόκ (Jin Hyeok)
Σενάριο: Χεγουάν Γιούν Κιόνγκ (Hwang Eun Kyung) Τσόι Σουν Τζιν (Choi Soo Jin)
Δίκτυο: SBS
Επεισόδια: 20
Ημερομηνία προβολής: 25 Μαΐου – 28 Ιουλίου 2011
Γλώσσα: Κορεατικά
Χώρα: Νότια Κορέα

Διανομή ρόλων:

Λι Μιν Χο (Lee Min Ho): Λι Γιούν Σανγκ (Lee Yoon Sung) / City Hunter
Παρκ Μιν Γιάνγκ (Park Min Young): Κιμ Να Να (Kim Na Na)
Λι Τζουν Χάιο (Lee Joon Hyuk): Εισαγγελέας Κιμ Γιόνγκ Τζου (Kim Young Joo),
Χανγκ Σαν Χι (Hwang Sun Hee): Τζιν Σου Χι (Jin Soo Hee), σύζυγος Κιμ Γιόνγκ Τζου
Κιμ Σανγκ Τζουν (Kim Sang Joong): Λι Τζιν Πάιο (Lee Jin Pyo), πατέρας Γιούν Σανγκ
Τσον Χο Τζιν (Cheon Ho Jin): Πρόεδρος Τσόι Γιούνγκ Τσαν (Choi Eung Chan)
Κιμ Σανγκ Χο (Kim Sang Ho): Μπε Σικ Τζουνγκ (Bae Sik Joong), θείος Γιούν Σανγκ
Λι Κχαν Σου (Lee Kwang Soo): Κο Κι Τζουν (Ko Ki Joon), προγραμματιστής
Γιάνγκ Τζιν Σανγκ (Yang Jin Sung): Σιν Γιούν Α (Shin Eun Ah), πράκτορας
Τζανγκ Τζουν (Jung Joon): Κιμ Σανγκ Κουκ (Kim Sang Kook), βοηθός Λι Τζιν Πάιο
Κιμ Μι Σουκ (Kim Mi Sook): Λι κΙάνγκ Χι (Lee Kyung Hee), μητέρα Γιούν Σανγκ
Κου Χα Ρα (Koo Ha Ra): Τσόι Ντα Χι (Choi Da Hye), κόρη προέδρου

https://www.youtube.com/watch?v=ZmK_2K_CjSQ&list=PL4F9D8159359BDEA6&index=2&t=0s

[yasr_overall_rating]

Πηγές: http://asianwiki.com/City_Hunter_(Korean_Drama)

https://en.wikipedia.org/wiki/City_Hunter_(TV_series)

https://www.news247.gr/kosmos/nekri-vrethike-i-koo-hara-i-star-tis-k-pop-sto-diamerisma-tis.7538368.html

Visited 18 times, 1 visit(s) today
Close