Written by 3:04 am Top 5, Βιβλία Views: 0

Τοπ 5 αγαπημένα λογοτεχνικά ζευγάρια

Μπορεί η γιορτή των ερωτευμένων να πέρασε, στάθηκε όμως η αφορμή, για εμένα, να αναζητήσω τα πέντε κορυφαία, αγαπημένα μου λογοτεχνικά ζευγάρια και σας τα παρουσιάζω:

1.Ο Μπρούτζινος Καβαλάρης – Πωλίνα Σίμονς
(Τατιάνα & Αλεξάντερ)
Η Τατιάνα και ο Αλεξάντερ γνωρίζονται στην Σοβιετική Ένωση, εν μέσω πολέμου. Ο έρωτάς τους κεραυνοβόλος και απόλυτος, θα τους οδηγήσει μέσα από πεδία πολέμου, στρατόπεδα συγκέντρωσης, πολυβόλα και νάρκες. Ένα δυνατό βιβλίο, για έναν πανίσχυρο έρωτα, που αψήφησε τις υπερδυνάμεις της εποχής και νίκησε τους πάντες και τα πάντα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διόπτρα» και είναι το πρώτο μιας συγκλονιστικής τριλογίας. https://www.dioptra.gr/vivlio/xeni-logotexnia/o-mprountzinos-kavalaris/

 

2. Το Τριανταφυλλάκι – Τζένιφερ Ντόνελι
(Φιόνα & Τζο)
Μεταφερόμαστε στο Λονδίνο, στα τέλη του 1800 και γνωρίζουμε την Φιόνα και τον Τζο. Ένα ερωτευμένο ζευγάρι, που ονειρεύεται ένα κοινό, ευτυχισμένο μέλλον. Οι αντίξοες συνθήκες και κάποιες απώλειες θα οδηγήσουν το ζευγάρι στον φευγιό και στον χωρισμό. Ένας ωκεανός τους χώρισε, για αρκετά χρόνια, αλλά δεν στάθηκε ικανός να σβήσει τον έρωτά τους. και οι δύο θα παλέψουν, θα καταξιωθούν, θα κατακτήσουν την κορυφή, αλλά θα ολοκληρωθούν μόνο όταν ξανασμίξουν. Και εδώ πρόκειται για το πρώτο βιβλίο μια τριλογίας.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διόπτρα»: https://www.dioptra.gr/vivlio/xeni-logotexnia/to-triantafullaki/

 

3. Μου Το Είπε Ένας Άγγελος – Καίτη Οικονόμου
(Μαριάννα & Δημήτρης)
(Μαριάννα & Μάνος)
Πρόκειται για το αγαπημένο μου βιβλίου της αείμνηστης Καίτης Οικονόμου και μιλάει όχι για έναν, αλλά για δύο μεγάλους έρωτες. Τι γίνεται όταν χάνεις τον έρωτας της ζωής σου; Πώς επιβιώνεις όταν χάσεις τον έναν, αυτόν που αγαπούσες από μικρό παιδί; Και τέλος, πώς καταφέρνεις να κάνεις χώρο στην καρδιά σου για έναν δεύτερο; Μεγάλα ερωτήματα, που μόνο η πένα της Καίτης Οικονόμου ήξερε να απαντήσει και να μας συγκλονίσει.

Το βιβλίο θα το βρείτε από τις εκδόσεις Ψυχογιός: https://www.psichogios.gr/el/moy-to-eipe-enas-aggelos.html

 

4. Η Ξυπόλυτη Των Αθηνών – Φιλομήλα Λαπατά
(Λάουρα & Φίλιππος)
Ένας γάμος συμφέροντος θα οδηγήσει την ηρωίδας μας Λάουρα να περιφέρετε φορώντας τσόκαρα, σχεδόν ξυπόλυτη, για να ταπεινώσει και να απαξιώσει τον ταπεινής καταγωγής σύζυγό της Φίλιππο Ρώμα. Αναγκασμένη να τον παντρευτεί, για να σώσει την οικογένειά της από την οικονομική καταστροφή, δεν μπορεί να τον συγχωρέσει και κάνει τα πάντα για να πάει κόντρα στον «ανορθόγραφο βάτραχο», μόνο και μόνο για να φτάσει να τον ερωτευθεί παράφορα και να τον μετατρέψει στα μάτια της σε πρίγκιπας. Θα σας πρότεινα να διαβάσετε και την συνέχεια της ιστορίας της Λάουρας στο «Η χήρα του Πειραιά».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη: https://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-5102-6

5. Η Αγάπη Φόβο Φέρνει – Μεταξία Κράλλη
(Ειρήνη & Πέτρος)
Η Ειρήνη και ο Πέτρος είναι παιδιά αντίπαλων οικογενειών που τους χωρίζει η βεντέτα. Ο πατέρας της θα την φυγαδέψει στην Αμερική, για να την προστατέψει από την βεντέτα αυτή, χωρίζοντας τους δύο νέους. Είκοσι χρόνια αργότερα η Ειρήνη επιστρέφει στην Κρήτη, μόνο και μόνο για να διαπιστώσει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ούτε η έχθρα των δύο οικογενειών, αλλά ούτε και ο έρωτας της για τον Πέτρο.

Το βιβλίο θα το βρείτε από τις εκδόσεις Ψυχογιός: https://www.psichogios.gr/el/h-agaph-fobo-fernei.html

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close