Written by 2:19 pm Reviews, Στήλες Views: 6

Faith: The Great Doctor

Η σειρά «Faith: The Great Doctor» είναι άλλη μια κορεατική σειρά εποχής, 24 επεισοδίων, που διαδραματίζεται στην εποχή της Δυναστείας του Γκόριο και εξιστορεί της ιστορία της Γιού Ουν Σου (Yoo Eun-Soo) και του Τσε Γιόνγκ (Choi Young).

Ο βασιλιάς Γκόνγκμιν (Gongmin) κατά την επιστροφή του στο Γκόριο από το βασίλειο του Γιουάν (Yuan, αρχαία Κίνα) δέχεται επίθεση από ληστές κατά την οποία τραυματίζεται βαριά η βασίλισσα Νόγκουγκ (Nogoog), που είναι και πριγκίπισσα του Γιουάν. Για να αποφύγει την περίπτωση πολέμου με το Γιουάν διατάζει τον αρχηγό της φρουράς του Τσε Γιόνγκ (Choi Young) να ταξιδέψει στους «Ουρανούς» και να βρει έναν γιατρό εφάμιλλο του αρχαίου κορεάτη γιατρού Χουάτα. Ο Τσε Γιόνγκ, μέσα από μια χρονοπύλη μεταφέρεται στην Κορέα του σήμερα και συναντά την γιατρό Γιού Ουν Σου (Yoo Eun-Soo), την οποία απάγει και μεταφέρει πίσω στην εποχή του, στο Γκόριο. Η Γιού Ουν Σου καταφέρει να γιατρέψει την βασίλισσα και γι’αυτό ονομάζεται «Ουράνια γιατρός» και ο βασιλιάς αποφασίζει να την κρατήσει, για να χρησιμοποιήσει τις «δυνάμεις» της, αλλά και την ικανότητά της να «προβλέπει» το μέλλον, για να σταθεροποιήσει την θέση του στον θρόνο.

Ο θανάσιμος εχθρός του βασιλιά και πρίγκιπας του Γιουάν Κι Τσόλ (Ki Cheol) είναι αυτός που κυβερνούσε, ως τότε, το Γκόριο και δεν είναι διατεθειμένος να χάσει την δύναμη του από έναν νέο βασιλιά. Διαπιστώνοντας, όμως, το νέο «όπλο» του βασιλιά, την «Ουράνια γιατρό» αποφασίζει να την αποκτήσει – με οποιοδήποτε κόστος – ώστε και να συνεχίσει να κυβερνάει, αλλά και να ταξιδέψει μαζί της στους «Ουρανούς» για να μάθει όλα τα μυστικά του Γκόριο και να γίνει παντοδύναμος. Από εκεί και ύστερα η Γιού Ουν Σου και ο Τσε Γιόνγκ γίνονται πιόνια ενός αέναου και θανάσιμου πολιτικού παιχνιδιού, που πνίγει στο αίμα το παλάτι και τους φέρνει, πάμπολλες φορές, στο χείλος του θανάτου. Θα καταφέρει το ζευγάρι να επιβιώσει από τις άπληστες και αιμοβόρες διαθέσεις του Κι Τσόλ και θα γυρίσει πίσω η Γιού Ουν Σου στην εποχή της;

Η σειρά είναι αρκετά καλογυρισμένη, από θέμα πλοκής και χαρακτήρων, αλλά με τα γνωστά «θεματάκια» στο σενάριο, όπου, αρκετές φορές, κάνει «τρύπες» και έχει φανερές ελλείψεις. Μάλλον, είναι πάγια τακτική των κορεατικών σειρών να μην δίνουν και τόση προσοχή στην λεπτομέρεια, όσον αφορά το σενάριο, αφού τα δίνουν όλα σε ερμηνείες και σκηνικά.

Παρ’όλα αυτά, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη, σε σχέση με άλλες σειρές εποχής, είναι λίγο πιο φτωχή σε σκηνικά, και έμψυχο υλικό ειδικά, αφού ο αριθμός των ηθοποιών – πέραν των βασικών χαρακτήρων – είναι σημαντικά μικρός. Ενώ βλέπουμε την ζωή μέσα στο παλάτι, φαίνεται σαν να κατοικείται μόνο από καμμιά εικοσαριά άτομα, συμπεριλαμβανομένων υπηρετών και στρατιωτικών. Σαν να υπάρχει μια μεγάλη έλλειψη κομπάρσων, που θα δικαιολογούσε την ύπαρξη υπηρετών, ακολούθων και ευνούχων.

Έχει, όμως, ιδιαίτερα γραφικά άνιμε, σε διάφορες σκηνές, που μιλούν για το παρελθόν και επέλεξαν αυτόν τον τρόπο να τις εξιστορήσουν, με μεγάλη επιτυχία. Επίσης, εκπληκτικά τα γραφικά και στις σκηνές που ο ήρωας επισκέπτεται την «άλλη ζωή» και συνομιλεί με τον πατέρα του, σκιαγραφώντας εξαιρετικά σκηνικά φύσης και τοποθετώντας πραγματικούς χαρακτήρες στο κέντρο τους. Αλλά δεν σταματά μόνο στα σκηνικά, αφού εκτός από δραματική, εμπεριέχει και το στοιχείο της φαντασίας, προσδίδοντας σε διαφόρους ήρωες και εξωπραγματικές δυνατότητες, όπως την ικανότητα να χρησιμοποιούν την φωτιά, τον πάγο, τον ήχο και τα πεδία ενέργειας του οργανισμού ως δυνάμεις. Μερικοί ήρωες, θα έλεγα, ότι θυμίζουν χαρακτήρες των X-Men, με την ηρωίδα να τους αναφέρει, όταν πρωτοαντικρίζει τις δυνάμεις τους.

Κατά τ’άλλα, θα έλεγα ότι οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές με αυτή της Παρκ Σε Γιονκ (Park Se-Young) ως βασίλισσα Νόγκουγκ να ξεχωρίζει, με το τόσο εκφραστικό βλέμμα της και με την μελαγχολία να είναι διάχυτη, στις σκηνές που υποδύεται την λυπημένη. Εξαιρετικός και ο Φίλιπ Λι (Phillip Lee) ως βασιλικός γιατρός Τζανγκ Μπιν (Jang Bin), που, επίσης, καταφέρνει να επιβληθεί στον χώρο και στην σκηνή με το ήρεμο και σοβαρό του πρόσωπο και να ερμηνεύει τον ρόλο του μόνο με τα μάτια. Δυστυχώς, ο Φίλιπ Λι, λόγω κάποιου τραυματισμού και προγραμματισμένης εγχείρησης στα μάτια, απεχώρησε από την σειρά και, απλά, έγινε μια αναφορά για τον θάνατό του, κάπου στην μέση των επεισοδίων.

Η σειρά καταφέρνει να παντρέψει, αλλά και να αναδείξει τις μεγάλες αντιθέσεις των δύο εποχών μέσα από τις αντιδράσεις και το πολιτισμικό σοκ της πρωταγωνίστριας Γιού Ουν Σου, που ερμηνεύει η Κιμ Χι Σον (Kim Hee-Seon). Οι διαφορές τεράστιες και απροσπέλαστες από το σημερινό πολιτισμένο και ελεύθερο περιβάλλον στο μακρινό άγριο και αφιλόξενο περιβάλλον του Γκόριο, με τις κοινωνικές διαφορές και τάξεις και την ίδια την ζωή να μην έχει καμμιά απολύτως αξία.

 

Στοιχεία σειράς:

Είδος: Δράμα / φαντασίας
Σκηνοθεσία: Κιμ Τζονγκ Χα (Kim Jong-Hak)
Σενάριο: Σονγκ Τζι Να (Song Ji-Na)
Δίκτυο: SBS
Επεισόδια: 24
Ημερομηνία Προβολής: 13 Αυγούστου 2012 – 30 Οκτωβρίου 2012
Γλώσσα: Κορεατικά
Χώρα: Νότια Κορέα

Διανομή Ρόλων:

Λι Μιν Χο (Lee Min-Ho): Τσε Γιόνγκ (Choi Young)
Κιμ Χι Σον (Kim Hee-Seon): Γιού Ουν Σου (Yoo Eun-Soo)
Γιού Ο Σόνγκ (Yu Oh-Seong): Κι Τσόλ (Ki Cheol), μάχεται με τον πάγο
Φίλιπ Λι (Phillip Lee): Γιατρός Τζανγκ Μπιν (Jang Bin)
Ριού Ντόκ Χουάν (Ryu Deok-Hwan): Βασιλιάς Γκόνγκμιν (King Gongmin)
Παρκ Σε Γιόνγκ (Park Se-Young): Βασίλισσα Νόγκουγκ (Queen Nogoog)
Σονγκ Χουν (Sung Hoon): Τσον Ουμ Τζα (Cheon Eum-Ja), μάχεται με τον ήχο
Σιν Ουν Τζονγκ (Shin Eun-Jung): Χουά Σου Ιν (Hwa Soo-In), μάχεται με την φωτιά
Λι Μπιόν Τζουν (Lee Byung-Joon): Αξιωματούχος Τζο Ιλ Σιν (Jo Il-Shin)
Μπεκ Γουάνγκ Ντου (Baek Gwang-Doo): Φρουρός Μπε Τσουνγκ Σι (Bae Choong-Sik)
Κιμ Τζονγκ Μουν (Kim Jong-Moon): Φρουρός Ο Ντε Μαν (Oh Dae-Man)
Γιούν Γκιουν Σανγκ (Yoon Gyun-Sang): Φρουρός Ντοκ Μαν (Deok-Man)
Κιμ Μι Κιόνγκ (Kim Mi-Kyung): Κυρία της αυλής Τσε (Court lady Choi)

[yasr_overall_rating]

Πηγή: http://asianwiki.com/Faith_(Korean_Drama)

Visited 6 times, 1 visit(s) today
Close