Written by 11:20 am Reviews, Στήλες Views: 14

The King: Eternal Monarch

Η μεγάλη επιστροφή στην οθόνη του Λι Μιν Χο (Lee Min Ho) αποτελεί, πλέον, γεγονός και οι απανταχού θαυμαστές έζησαν, για 16 επεισόδια, στον Παράδεισο, απολαμβάνοντας τον ταλαντούχο και όμορφο ηθοποιό να δίνει τα μέγιστα για τον ρόλο του και να καθηλώνει τον θηλυκό (ειδικά) πληθυσμό με τον ρόλο του πρίγκιπα Λι Γκον (Lee Gon).

Η σειρά «The King: Eternal Monarch» (Ο Βασιλιάς: Αιώνιος Μονάρχης) ολοκληρώθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε και την Πέμπτη 18 Ιουνίου κάνει πρεμιέρα στο ελληνικό Νετφλιξ (λίγο αργά, κατά την γνώμη μου). Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2019, λίγο μετά την απόλυση του Λι Μιν Χο από την στρατιωτική του θητεία, και ολοκληρώθηκαν τέλη Μαΐου του 2020. Η το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 17 Απριλίου και το τελευταίο στις 12 Ιουνίου.

Το 1994 μεταφερόμαστε σε έναν παράλληλο κόσμο στο Βασίλειο της Κορέας (Kingdom of Corea), όπου υπάρχει ακόμα η βασιλεία και το κράτος δεν έχει διχοτομηθεί. Εκεί λαμβάνει μέρος ένα πραξικόπημα από τον Λι Ριμ (Lee Rim), τον αδελφό του βασιλιά, που αποτυγχάνει, αλλά ο βασιλιάς δολοφονείται και ο μικρός διάδοχος τραυματίζεται. Κατά την διάρκεια της επίθεσης, ένας μυστηριώδης άνθρωπος εμφανίζεται και αποτρέπει το πραξικόπημα, σώζοντας τον μικρό πρίγκιπα Λι Γκον (Lee Gon). Ο βασιλιάς έχει στην κατοχή του ένα μαγικό φλάουτο – το Μάνπασικτζοκ (Manpasikjeok) – που ο πραξικοπηματίας προσπαθεί να αποκτήσει, αλλά το φλάουτο καταλήγει να κοπεί στην μέση, ο ίδιος να πάρει μόνο το μισό και να αποδράσει, εξαφανίζοντας τα ίχνη του. Ο άντρας που σώζει τον μικρό πρίγκιπα αφήνει πίσω του μια γυναικεία ταυτότητα, στα χέρια του μικρού πρίγκιπα και εξαφανίζεται κι αυτός.

Εικοσιπέντε χρόνια περνούν και ο πρίγκιπας κυβερνάει, πλέον, το Βασίλειο της Κορέας με σωφροσύνη, αλλά προσπαθεί ακόμα να βρει την άκρη σχετικά με τον εγκληματία θείο του, να λύσει το μυστήριο γύρω από την γυναίκα στην αστυνομική ταυτότητα και να ενώσει το φλάουτο, ώστε να κλείσει την πύλη που ενώνει τα παράλληλα σύμπαντα.

Στην Δημοκρατία της Κορέας του σήμερα, γνωρίζουμε την Τζονγκ Τε Ουλ (Jeong Tae Eul) είναι ντέντεκτιβ της αστυνομίας, η οποία πέφτει πάνω σε έναν παράξενο τύπο με ένα λευκό άλογο. Οι δύο κόσμοι μπλέκονται, καθώς ο Λι Γκον κυνηγάει τον εγκληματία θείο του Λι Ριμ, ο οποίος έχει περάσει στην Δημοκρατία της Κορέας και, διαπιστώνοντας ότι στους παράλληλους κόσμους υπάρχουν οι ίδιοι άνθρωποι, τους χρησιμοποιεί, αντικαθιστώντας τους, και τους τοποθετεί σε θέσεις κλειδιά, ώστε να επαναλάβει το πραξικόπημα.

Η σειρά είναι και η επανένωση της σεναριογράφου Κιμ Ουν Σου (Kim Eun Sook) με τον Λι Μιν Χο, μετά το «The Heirs» του 2013 και με την Κιμ Γκο Ουν (Kim Go Eun), μετά το «Goblin» του 2016.

Το κάστινγκ μεγάλο και εντυπωσιακό – όπως είπε και μια φίλη «μαζεύτηκε η Α’ εθνική των αγοριών της Κορέας». Τα κουστούμια, τα σκηνικά και τα εφέ εξαιρετικά και φαίνεται ότι πρόκειται για προσεγμένη και ακριβή παραγωγή (25 εκατομμύρια δολάρια) και δεν θα μπορούσε να είναι και κάτι άλλο, αφού από πίσω βρίσκεται το Νετφλιξ. Πάρα ταύτα, η σειρά δεν έπιασε τα αναμενόμενα νούμερα τηλεθέασης στην Κορέα, που τα νούμερα ήταν χαμηλά.

Οι αιτίες, που αναφέρθηκαν, για την χαμηλή τηλεθέαση ήταν πολλές και ξεκινούσε από την σεναριογράφο, που κατηγορήθηκε ότι έγραψε το κλασικό παραμύθι της Σταχτοπούτας, χωρίς να μπορεί να πιάσει τον παλμό του σήμερα, την δευτεραγωνίστρια Τζανγκ Ουν Τσε (Jung Eun Chae), που θυμήθηκαν ένα ερωτικό της σκάνδαλο, δέκα χρόνια πριν, την μεγάλη τοποθέτηση προϊόντων μέσα στην σειρά, την πολύπλοκη ιστορία, που πολύς κόσμος δυσκολεύτηκε να παρακολουθήσει, την χημεία ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, τα κτήρια και τα μαχητικά πλοία, που θύμισαν την Ιαπωνία και πάει λέγοντας. Προσωπικά, όλο αυτό μου φάνηκε σαν την γνωστή και παράλογη προσπάθεια των Κορεατών θεατών να σαμποτάρουν την σειρά, για λόγο που μόνο αυτοί ξέρουν. Είναι αλήθεια ότι οι Κορεάτες θεατές είναι πολύ παράξενοι και ένα κάτι δεν τους αρέσει σε μια σειρά – άγνωστο τι – θα βρουν χίλιες δυο δικαιολογίες να την σαμποτάρουν.

Βέβαια, η σειρά είχε και απέναντί της την εκπληκτική σειρά «The World Of The Married», που έσπασε όλες τις μηχανές μέτρησης και έγινε η πιο επιτυχημένη σειρά, όλων των εποχών, στην Κορέα. Εγώ, παρακολουθώντας και τις δύο σειρές, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι «Ο κόσμος τω παντρεμένων» ήταν όντως φοβερή σειρά, αλλά δεν μπορώ να δω την σύνδεσή της με τον «Βασιλιά», αφού είναι εντελώς διαφορετικής θεματολογίας. Φυσικά, η βαθμολογία της σειράς στο IMDB είναι πολύ υψηλή (8,6) και σε όσες χώρες προβλήθηκε έκανε μεγάλη επιτυχία, δεν έχει, δε, προβληθεί ακόμα σε πολλές χώρες του κόσμου με μεγάλα «φαν γκρουπ» του Λι Μιν Χο. Στην πλατφόρμα του Νετφλιξ όμως είναι μέσα στο στην δεκάδα με τις πιο επιτυχημένες σειρές.

Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι, με την έναρξη του βασιλιά, οι οπαδοί του ηθοποιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλαπλασιάστηκαν και μόνο στο Instagram αυξήθηκαν (αν θυμάμαι καλά) κατά 4 εκατομμύρια. Αυτή τη στιγμή θεωρείται ο «βασιλιάς» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με 17,4 εκατομμύρια οπαδούς στο Facebook, 16,7 εκατομμύρια στο Instagram, 3 εκατομμύρια στο Twitter και πάνω από 18,5 εκατομμύρια στο Weibo, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ και ξεπερνώντας κάθε άλλον Κορεάτη ηθοποιό.

Πάρα ταύτα, για μένα «Ο Βασιλιάς» είναι μια φοβερή σειρά, με εξαιρετικές ερμηνείες. Ο Λι Μιν Χο είναι εμφανώς πιο ώριμος, πιο εστιασμένος στον ρόλο του, κλέβει την παράσταση με την δυναμική εμφάνισή του, αλλά και την «ήρεμη» παρουσία του, αν μπορεί να λεχθεί κάτι τέτοιο. Με άλλα λόγια, ο άνθρωπος επικρατεί στην οθόνη και παίζει – πολλές φορές – χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει το στόμα του. Η Κιμ Γκο Ουν (Kim Go Eun), από την άλλη, ξεκινάει λίγο «κουμπωμένη» και στις προσωπικές σκηνές με τον ήρωα είναι αρκετά σφιγμένη. Αυτό για τα πρώτα 3-4 επεισόδια, γιατί μετά χαλαρώνει εντελώς και η χημεία με τον Λι Μιν Χο ανεβαίνει κατακόρυφα. Εξαιρετικοί και οι Κιμ Κιον Ναμ (Kim Kyung Nam), ως ο φίλος ντέτεκτιβ της πρωταγωνίστριας, και Γου Ντο Χαν (Woo Do Hwan), γνωστός και από το «My country» (επίσης στο Νετφλιξ), που ενσαρκώνει δύο εντελώς ανόμοιους ρόλους. Για τον «κακό» Λι Τζανγκ Τζιν (Lee Jung Jin) δεν υπάρχουν λόγια, ειδικά για όσους τον έχουν ξανασυναντήσει, αφού πρόκειται για ένα πολύπλευρο ηθοποιό, που ξέρει να παίζει με την κάμερα και τον θεατή και αυτό κάνει και εδώ.

(You’re My End and My Beginning – Im Han Byeol & Kim Jae Hwan)

Η ιστορία δείχνει, πράγματι, να είναι πολύπλοκη και θέλει να την παρακολουθήσεις με μεγάλη προσοχή, γιατί και η κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική και συμβάλει στην εξέλιξη της ιστορίας και μπέρδεψε, όντως, πολύ κόσμο. Εγώ την βρήκα εξαιρετική, ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη και στο τέλος κάθε επεισοδίου ανυπομονούσα για την προβολή του επόμενου. Εάν της δώσεις προσοχή, από την αρχή, και είσαι προσηλωμένος η ιστορία θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω. Το μόνο μου παράπονο είναι το τέλος, που δεν είναι ότι δεν έχει το κλασικό «χάπι εντ», αλλά θεωρώ ότι αφήνει τους ήρωες λίγο «μετέωρους» μέσα στον χρόνο.

(I Just Want To Stay With You – Zion.T)

Στοιχεία Σειράς:

Είδος: Δράμα Φαντασίας
Κορεατικός τίτλος: 더 킹: 영원의 군주
Σκηνοθεσία: Μπεκ Σαν Χουν (Baek Sang-Hoon)
Σενάριο: Κιμ Ουν Σου (Kim Eun-Sook)
Δίκτυο: SBS
Επεισόδια: 16
Ημερομηνία προβολής: 17 Απριλίου – 12 Ιουνίου 2020
Γλώσσα: Κορεατικά
Χώρα: Κορέα

(Orbit – Hwasa)

Συντελεστές σειράς:

Λι Μιν Χο (Lee Min Ho): Βασιλιάς Λι Γκον (Lee Gon)
Κιμ Γκο Ουν (Kim Go Eun): Τζονγκ Τε Ουλ (Jeong Tae Eul) & Λούνα (Luna)
Γου Ντο Χαν (Woo Do Hwan): Τζο Γιόνγκ (Jo Young) & Τζο Ουν Σο (Jo Eun Sup)
Κιμ Κιον Ναμ (Kim Kyung Nam): Κανγκ Σιν Τζε (Kang Shin-Jae)
Λι Τζανγκ Τζιν (Lee Jung Jin): Λι Ριμ (Lee Rim)
Τζανγκ Ουν Τσε (Jung Eun Chae): Πρωθυπουργός Κου Σο Ριόνγκ (Koo Seo Ryeong)
Κιμ Γιονγκ Ο (Kim Young Ok): Υπεύθυνη παλατιού Νο Ο Ναμ (Noh Ok Nam)
Κιμ Γιον Τζι (Kim Yong Ji): Μιονγκ Σουν Α (Myung Seung A) & Μιονγκ Να Ρι (Myung Na Ri)
Τζονγκ Μπε Σου (Jeon Bae Su): πατέρας ηρωίδας Τζονγκ Ντο Ιν (Jeong Do In)
Παρκ Γον Σανγκ (Park Won Sang): Αρχηγός ομάδας Παρκ Μουν Σι (Park Moon Sik)
Κανγκ Χονγκ Σο (Kang Hong Suk): Αστυνομικός Μάικλ Τζανγκ (Michael Jang) & Τζανγκ Μι Ρου (Jang Mi Reuk)
Τζον Μου Σονγκ (Jeon Mu Song): Πρίγκιπας Λι Τζονγκ Ιν (Lee Jong In)
Μπεκ Χιον Τζου (Baek Hyun Joo): Βασιλική γραμματέας Μο (Secretary Mo)

(Gravity – Kim Jong Wan)

Βαθμολογία: [yasr_overall_rating]

Πηγή: http://asianwiki.com/The_King:_Eternal_Monarch

Lee Min Ho Reigns As The Most Followed Korean Actor On Social Media

Visited 14 times, 1 visit(s) today
Close