Written by 12:22 pm Korean, Στήλες Views: 0

Queenmaker

Άλλη μια σειρά που πρόκειται να συζητηθεί πολύ είναι η νέα σειρά του Νέτφλιξ Queenmaker, σειρά με πολιτικό και φεμινιστικό χρώμα. Η Χαν Ντο Χι (Hwang Do Hee) είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας Ουνσονγκ (Eunsung) και η βασική της δουλειά είναι να ξεπλένει τις βρωμιές της οικογένειας των ιδιοκτητών και να αποκαθιστά την δημόσια εικόνα τους. Ώσπου η αυτοκτονία μιας νεαρής υπαλλήλου, που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Μπεκ Τζε Μιν (Baek Jae Min) γαμπρό της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας τήν οδηγεί στην απόλυση και στην επιθυμία για εκδίκηση. Για να το πετύχει αυτό συμμαχεί με την δικηγόρο και ακτιβίστρια Ου Κιονγκ Σου (Oh Kyung Sook) με σκοπό να την κάνει την επόμενη δήμαρχο της Σεούλ, θέση που επιδιώκει και ο Μπεκ Τζε Μιν.

Ετοιμαστείτε για ίντριγκες, σκάνδαλα, μάχες μέχρις εσχάτων και τόνους λάσπης. Αυτή η σειρά τα έχει όλα, σε κάθε επεισόδιο και φτάνει τον θεατή στα όριά του, σωματικά, ψυχικά και ηθικά. Η σειρά εστιάζει περισσότερο στις γυναίκες και θα μπορούσαμε να την πούμε και γυναικεία υπόθεση, εάν δεν υπήρχε και ο Μπεκ Τζε Μιν, ο βασικός αντίπαλος για την δημαρχεία, αλλά και ο Καρλ Γιούν (Carl Yoon) ο υπεύθυνος καμπάνιας του. Οι τρεις βασικές κυρίες της σειράς ανταγωνίζονται σε δύναμη, πάθος, αποφασιστικότητα και ενίοτε φινέτσα. Είχα καιρό να δω μια σειρά με τόσο καλοντυμένε γυναίκες.

Στο δια ταύτα τώρα, όλοι οι ηθοποιοί δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας και υποστηρίζουν τους ρόλους τους εκατό τοις εκατό. Η αποφασισμένη Χαν Ντο Χι, η παθιασμένη Ου Κιονγκ Σου και η αγέρωχη αρχηγός της οικογένειας Σο Ι Σου (Seo Yi Sook). Από τα πιο πετυχημένα καστ σειράς, που η μία ξεχωρίζει από την άλλη, για διαφορετικούς λόγους. Η Κιμ Χι Ε (Kim Hee Ae) ως Χαν Ντο Χι λαθηλώνει με την ήρεμη αλλά δυνατή αύρα της. Ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση. Το άτομο που δεν τα χάνει ποτέ, είναι τέρας ψυχραιμίας και ξέρει ακριβώς πότε να δράσει και τι να κάνει. Η Μουν Σου Ρι (Moon So Ri) ως η παθιασμένη, ακούραστη, πονόψυχη και λάτρης της αλήθειας Ου Κιονγκ Σου. Το άτομο που μάχεται για το δίκαιο και δεν υποχωρεί σε απειλές και εκβιασμούς, ο «Ρινόκερος». Το μοναδικό της πάθος ένας καλλίτερος κόσμος, που θέλει να ζήσει το παιδί της και τα παιδιά όλου του κόσμου. Και φυσικά η Σο Ι Σου (Seo Yi Sook) ως η αρχηγός της οικογένειας Ουν και του ομίλου, που διαφεντεύει τα πάντα με σιδηρά πειθαρχία και κάνει τους πάντες να τρέμουν, με μια της ματιά.

Το ίδιο εξαιρετικοί είναι και οι περιφερειακοί ρόλοι, που ενσαρκώνουν τους ρόλους τους εξαιρετικά πειστικά, μπαίνοντας στο πετσί του κάθε ρόλου. Ο Ριού Σου Γιόνγκ (Ryu Soo Young) ως ο ανήθικος Μπεκ Τζε Μιν, που πατάει – κυριολεκτικά – επί πτωμάτων για να πραγματοποιήσει τους στόχους του, ο Λι Κιόνγκ Γιόνγκ (Lee Kyoung Young) ως Καρλ Γιούν, ο αμοραλιστής υπεύθυνος καμπάνιας του Μπεκ, η Τζιν Κιόνγκ (Jin Kyung) ως η πρώην δήμαρχος Σο Μιν Τζονγκ (Seo Min Jung) που θα χρησιμοποιεί θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να επανεκλεγεί και η Οκ Τσα Γιόνγκ (Ok Ja Yeon) ως Γκουκ Τσι Γιόνγκ (Guk Ji Yeon) η αντικαταστάτρια της Χαν Ντο Χι στην εταιρεία, που την αντιγράφει και διψάει να την ξεπεράσει, αυτοί και άλλοι πολλοί ρόλοι, που δίνουν ώθηση στην σειρά.

Τώρα, όσον αφορά την θεματολογία, η πολιτική διαφθορά είναι το βασικό θέμα, με δευτερεύοντα την δύναμη του κεφαλαίου και την χρήση του πλούτου ως μοχλός ώθησης των επιχειρηματικών συμφερόντων, πατώντας πάνω στην πλάτη και στα όνειρα των φτωχών ανθρώπων. Άλλη μια σειρά που τονίζει την κοινωνική ανισότητα και την σύμπραξη του πλούτου και της εξουσίας για περισσότερη δύναμη και χρήμα. Η ένωση δυο γυναικών, που επίσης επιστρατεύουν και άλλες γυναίκες, για να πολεμήσουν τον βρώμικο αυτό κόσμο μάς δίνει μια καλοφτιαγμένη και προσεγμένη σειρά, με εξαιρετική πλοκή και διαλόγους. Κάθε επεισόδιο και μία μάχη, ανεβάζει την αγωνία στα ύψη, λες και αυτή η πολιτική αναμέτρηση είναι αληθινή και κάνει τον θεατή να καρδιοχτυπά για το τελικό αποτέλεσμα. Η σεναριογράφος Μουν Τζι Γιόνγκ (Moon Ji Young) επέλεξε δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες να πραγματώσουν το σεν;aριό της και, ίσως, να δείξει την γυναικεία δύναμη εν τη ενώσει της. Την ικανότητα των γυναικών να ανταπεξέλθουν σε όλα τα δεινά και να προστατεύσουν αυτούς που αγαπάνε.

Η ηρωίδα Χαν Ντο Χι είναι ένας εξαιρετικά πολύπλοκος χαρακτήρας από μόνη της. Δυνατή, έξυπνη, ικανή, αποτελεσματική και πιστή, έχει χτίσει ένα προσωπείο που την προστατεύει και την κρατάει αποστασιοποιημένη. Αυτό που δείχνει προς τα έξω είναι η εικόνα μιας ψυχρής επαγγελματίας που κάνει τα πάντα για τα αφεντικά της. Ανέχεται προσβολές και ταπεινώσεις, αρκεί να ευχαριστήσει την πρεσβύτερη κυρία της οικογένειας Ουν. Έχει καταφέρει να κοιμήσει την συνείδησή της, με την δικαιολογία ότι αυτή είναι η δουλειά της και πρέπει να την κάνει πάντα με θετικό αποτέλεσμα. Όμως κάπου βαθιά μέσα της υπάρχει η Ντο Χι που έχει απαυδήσει με όλη αυτή την σαπίλα γύρω της και το προσωπείο θα σπάσει, όταν θεωρήσει τον εαυτό της υπεύθυνο για την αυτοκτονία μιας κοπέλας. Ο θάνατος αυτός θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και θα αναγκάσει την ηρωίδα να βγει μπροστά και να τιμωρήσει την οικογένεια Ουν και ειδικά την Σο Ι Σου, την αρχηγό που αρνήθηκε να ξεσκεπάσει το έγκλημα του γαμπρού της και τον στήριξε για δήμαρχο της Σεούλ. Γενικώς, θα έλεγα ότι και η σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης Ου Τζιν Σο (Oh Jin Seok) πρόβαλαν και έπαιξαν με την ανάγκη των γυναικείων χαρακτήρων για στήριξη των πιστεύων τους – είτε αυτά ήταν δίκαια ή ανήθικα –  και επικράτηση έναντι του αντιπάλου, στον σκληρό αντρικό κόσμο των επιχειρήσεων και της πολιτικής. Οι δημιουργοί έφτιαξαν δυνατούς χαρακτήρες που, ναι μεν, κυριάρχησαν στην οθόνη, αλλά δεν επισκίασαν τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Όλοι είχαν έναν ρόλο να ενσαρκώσουν και όλοι τον παρουσίασαν εξαιρετικά.

Εκτός από την διαφθορά άλλο ένα καυτό θέμα της σειράς ήταν και κακοποίηση, σεξουαλική ή σωματική. Βλέπουμε την οικογένεια Ουν να διακατέχεται από απέραντη απληστία για χρήμα και εξουσία και η δίψα αυτή τους οδηγεί στην κακοποίηση των ανθρώπων γύρω τους. Η πρώτη υπόθεση που βλέπουμε είναι και η κακοποίηση των υπαλλήλων της μεγάλης κόρης της οικογένειας και πως η Χαν Ντο Χι προσπαθεί να την καλύψει. Η σειρά τονίζει, επανειλημμένα, την κατάχρηση εξουσίας των ισχυρών που θεωρούν τους ανθρώπους πιόνια τους και τους αναγκάζουν με την βία να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες και τις ορέξεις τους. Ακόμα και στον σημερινό κόσμο, που οι άνθρωποι δεν βιώνουν τέτοιες διαφορές και οι νόμοι τους προστατεύουν, η σωματική και σεξουαλική βία υπάρχει και την βιώνουν οι ανίσχυροι, οι φτωχοί και πολλές φορές οι γυναίκες, ως οι εύκολοι στόχοι. Η σειρά, λοιπόν, δείχνει ακριβώς αυτό, ότι οι γυναίκες δεν είναι πάντα εύκολοι στόχοι και, όταν βάζουν στόχους ή ενωθούν, γίνονται πανίσχυρες και ανίκητες.

Glass Ceiling – Nakyum

Είδος: Πολιτικό δράμα
Σκηνοθεσία: Ου Τζιν Σο (Oh Jin Seok)
Σενάριο: Μουν Τζι Γιόνγκ (Moon Ji Young)
Δίκτυο: Netflix
Επεισόδια: 11
Ημερομηνία Προβολής: Απρίλιος 2023
Γλώσσα: Κορεατικά
Χώρα: Νότια Κορέα

Queen′s Parade – Park Seo Rang

Συντελεστές:

Κιμ Χι Ε (Kim Hee Ae): Χαν Ντο Χι (Hwang Do Hee)
Μουν Σου Ρι (Moon So Ri): Ου Κιονγκ Σου (Oh Kyung Sook)
Σο Ι Σου (Seo Yi Sook): Σον Γιόνγκ Σιμ (Son Young Sim)
Ριού Σου Γιόνγκ (Ryu Soo Young): Μπεκ Τζε Μιν (Baek Jae Min)
Λι Κιόνγκ Γιόνγκ (Lee Kyoung Young): Καρλ Γιούν (Carl Yoon)
Τζιν Κιόνγκ (Jin Kyung): Σο Μιν Τζονγκ (Seo Min Jung)
Οκ Τσα Γιόνγκ (Ok Ja Yeon): Γκουκ Τσι Γιόνγκ (Guk Ji Yeon)
Γιούν Τζι Χε (Yoon Ji Hye): Ουν Σο Τζιν (Eun Seo Jin)
Κιμ Σε Μπιό (Kim Sae Byuk): Ουν Τσε Ριόνγκ (Eun Chae Ryoung)
Κιμ Τε Χουν (Kim Tae Hoon): Μα Τζουνγκ Σο (Ma Joong Seok)
Κι Ντο Χουν (Ki Do Hoon): Γιούν Ντονγκ Τζου (Yoon Dong-Joo)
Χιόνγκ Μπον Σι (Hyun Bong Sik): Κανγκ Μουν Μπο (Kang Moon Bok)
Πακ Σανγκ Χουν (Park Sang Hoon): Κανγκ Χιόν Γου (Kang Hyun Woo)
Κιμ Ο Τζουν (Kim Ho Jung): Λι Τσα Σον (Lee Cha Sun)

Πηγές: https://asianwiki.com/Queenmaker_(Netflix)

Η βαθμολογία μου: [yasr_overall_rating]

 

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close