Written by 10:10 pm Reviews, Στήλες Views: 4

The Hymn of Death

Η κορεατική σειρά «The Hymn of Death» βασίζεται στην πραγματική ιστορία της διάσημης σοπράνο Γιούν Σιμ Ντο (Yun Sim Deok) και του ιδιοφυούς συνθέτη Κιμ Γου Τζιν (Kim Woo Jin), την δεκαετία του 1920 στην, υπό ιαπωνικής κατάληψης, Κορέα.

Ο Κιμ Γου Τζιν είναι θεατρικό συγγραφέας, προερχόμενος από επιφανής οικογένεια και παντρεμένος. Ο πατέρας του έχει τυραννική συμπεριφορά και τον καταδυναστεύει. Του επιτρέπει, όμως, να σπουδάσει λογοτεχνία στο Τόκιο, με τον όρο ότι θα γυρίσει να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση. Η μεγάλη αγάπη του Κιμ Γου Τζιν είναι το θέατρο και αναλαμβάνει μια μικρή θεατρική ομάδα. Εκεί θα γνωρίσει και την Γιούν Σιμ Ντο, που σπουδάζει τραγούδι, όταν θα χρειαστούν μια τραγουδίστρια για το έργο τους.

Ο έρωτάς τους, όμως, είναι καταδικασμένος, λόγω της οικογένειας του Κιμ Γου Τζιν, αλλά και της θέσης που θα βρεθεί η Γιούν Σιμ Ντο, λόγω οικονομικής στενότητας. Οι δύο νέοι ξέρουν ότι δεν θα τους αφήσουν ποτέ να είναι μαζί σε αυτήν την ζωή και αποφασίζουν να φτάσουν στα άκρα.

Η σειρά διακατέχεται από μια μελαγχολία που είναι διάχυτη σε κάθε σκηνή και στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών και θεωρώ την ερμηνεία τους εκπληκτική. Γνωρίζουν από την αρχή ότι η αγάπη τους είναι καταδικασμένη, αλλά αποφασίζουν να την ζήσουν για όσο μπορούν. Την απόγνωση και παραίτηση αυτή καταφέρουν να την περάσουν στον θεατή και να τον κάνουν κοινωνό του πόνου αλλά και του έρωτά τους. Οι σκηνές είναι πολύ ατμοσφαιρικές και, εσκεμμένα θα έλεγα, με ρυθμό αργό, ώστε να δώσουν στο κοινό να νοιώσει τον πόθο των ηρώων να ζήσουν, όσο πιο πολύ μπορούν μαζί, αλλά και να μοιραστούν την αγάπη τους, μακριά από όλους.

Προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια, με σκηνικά και κουστούμια εξαιρετικά, μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της εποχής, με την ιαπωνική εισβολή, την υποτονικότητα των Κορεατών, τον φόβο απέναντι στον κατακτητή και την επιβολή και τον εκφοβισμό των Ιαπώνων, ως κυρίαρχος λαός της Κορέας. Βλέπουμε και μερικά πολιτικά παιχνίδια που παίζονται πάνω στην πλάτη σημαντικών ή διάσημων ανθρώπων και πως ο κατακτητής προσπαθεί να επιβληθεί και να χειραγωγήσει, για να επιδείξει την δύναμή του, να προλάβει τυχόν εξεγέρσεις, αλλά και να διασκεδάσει σε βάρος των αδυνάτων.

Για τις ερμηνείες των Λι Τζονγκ Σο (Lee Jong Suk) και Σιν Χε Σαν (Shin Hye Sun), δύο πετυχημένοι και τρομερά δημοφιλείς ηθοποιοί στην Κορέα, με πολλούς και διαφόρους ρόλους στην πλάτη τους. Δύο ηθοποιοί, που δεν είναι απλώς δύο όμορφα πρόσωπα και το αποδεικνύουν με κάθε ρόλο τους.

Παρ’ όλο που είναι από τις σειρές με πραγματικά δραματικό χαρακτήρα και το στοιχείο αυτό είναι παρόν σε κάθε στιγμή, είναι σειρά εξαιρετικής αισθητικής, που κερδίζει τον θεατή. Βασίζεται στην βραβευμένη ταινία του 1991 «Death Song».

(Hynn – Falling In Love)

Στοιχεία Σειράς:

Τίτλος: The Hymn of Death (αγγλικός τίτλος), Praise of Death (αρχικός τίτλος)
Σκηνοθεσία: Παρκ Σου Τζιν (Park Soo Jin)
Σενάριο: Τζο Σου Τζιν (Jo Soo Jin)
Δίκτυο: SBS
Επεισόδια: 6
Διάρκεια Επεισοδίου: 70 λεπτά
Ημερομηνία Προβολής: 27 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου 2018
Γλώσσα: Κορεατικά
Χώρα: Νότια Κορέα

(Ha Yea Song – Stay With Me)

Διανομή Ρόλων:

Λι Τζονγκ Σο (Lee Jong Suk): Κιμ Γου Τζιν (Kim Woo Jin)
Σιν Χι Σαν (Shin Hye Sun): Γιουν Σιμ Ντο (Yun Sim Deok)
Κιμ Μιόνγκ Σου (Kim Myung Soo): Κιμ Σονγκ Γκού (Kim Sung Gyu)
Παρκ Σαν Ιμ (Park Sun Im): Τζονγκ Τσομ Ιό (Jung Chum Hyo)
Κιμ Γον Χε (Kim Won Hae): Γιούν Σου Χο (Yoon Suk Ho)
Χανγκ Γιονγκ Χι (Hwang Young Hee): Η μητέρα του Σιμ Ντο
Κο Μπο Γκιόλ (Ko Bo Gyeol): Γιουν Σονγκ Ντο (Yoon Sung Duk)
Σιν Τζε Χα (Shin Jae Ha): Γιούν Κι Σονγκ (Yoon Ki Sung)
Λι Τζι Χουν (Lee Ji Hoon): Χονγκ Ναν Πα (Hong Nan Pa)
Τζονγκ Μουν Σονγκ (Jung Moon Sung): Τζο Μιόνγκ Χι (Jo Myung Hee)
Ο Ι Σι (Oh Eui Sik): Λι Τζουν Γι (Lee Joon Yi)
Χονγκ Χε Σονγκ (Hong Hae Sung): Κιόσκε Τομόντα (Kyosuke Tomoda)

Η βαθμολογία μου: [yasr_overall_rating]

Πηγή: http://asianwiki.com/The_Hymn_of_Death

Visited 4 times, 1 visit(s) today
Close