Written by 10:23 am Reviews, Στήλες Views: 11

Mr. Queen

Mr. Queen ονομάζεται η νέα σειρά του tvN, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και οι θεατές δεν μπορούν να σταματήσουν να μιλούν γι’ αυτή. Από τις σειρές που σε κερδίζουν από το πρώτο επεισόδιο και σε κρατάνε μέχρι το τελευταίο.

Πρόκειται για μια σειρά 20 επεισοδίων και, πιστέψτε με, θα θέλαμε να είχε άλλα τόσα. Βασίστηκε στο κινεζικό μυθιστόρημα «Tai Zi Fei Sheng Zhi Ji» του συγγραφέα Σιάν Τσεν (Xian Chen) και στην κινεζική σειρά «Go Princess Go» και εξιστορεί την ιστορία του σεφ Τζανγκ Μπονγκ Χουάν (Jang Bong-Hwan), που δουλεύει για τον Κυανό Οίκο και ο οποίος, μετά από ένα ατύχημα, παγιδεύεται στο σώμα της βασίλισσας Τσόριν (Cheorin) επ’ονόματι Κιμ Σο-Γιόνγκ (Kim So-Yong), της εποχής του Τζόσεον.

Ο σεφ Τζανγκ Μπονγκ Χουάν παγιδεύεται από κάποιους απατεώνες για κατάχρηση στον Κυανό Οίκο και, στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης, πέφτει από ύψος σε μια πισίνα, τραυματίζεται σοβαρά και πέφτει σε κώμα. Η πριγκίπισσα Κιμ Σο-Γιόνγκ, μετά από ένα ατύχημα που έχει στην λίμνη του παλατιού, πέφτει και αυτή σε κώμα. Η πριγκίπισσα συνέρχεται λίγες μέρες αργότερα για να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι η ίδια. Ο Τζανγκ Μπονγκ Χουάν ξυπνάει κι αυτός και διαπιστώνει ότι το σώμα του είναι… γυναικείο. Οι δύο αυτές ψυχές, με κάποιον τρόπο, μπλέχτηκαν κατά την διάρκεια του ατυχήματος και βρέθηκαν και οι δύο στο σώμα της πριγκίπισσας. Τώρα ο Τζανγκ Μπονγκ Χουάν προσπαθεί, απεγνωσμένα, να γυρίσει και πάλι πίσω στο σώμα του με τον μόνο τρόπο που ξέρει… το νερό. Έτσι ακολουθούν ατελείωτες και σπαρταριστικές σκηνές με την πριγκίπισσα Κιμ Σο-Γιόνγκ-σεφ Τζανγκ Μπονγκ Χουάν να «αυτοκτονήσει» πηδώντας ή χώνοντας το κεφάλι της σε κάθε λίμνη ή γούρνα με νερό, ώστε η ψυχή του να βγει από το σώμα της και να γυρίσει στην εποχή του.

Παράλληλα με όλα αυτά θα γίνει και ο γάμος της με τον βασιλιά Τσολτζονγκ (Cheoljong), που είναι αδύναμος και υποχείριο της φατρίας των Άντονγκ Κιμ και αντιπαθεί θανάσιμα την Κιμ Σο-Γιόνγκ. Στην πραγματικότητα, όμως, ο βασιλιάς προσπαθεί, μυστικά με τους συντρόφους του, να σταματήσει την κυριαρχία της φατρίας Κιμ και ο λόγος που αντιπαθεί την πριγκίπισσα είναι γιατί ανήκει σε αυτή τη φατρία.

Τουλάχιστον τα τρία πρώτα επεισόδια είναι γεμάτα κωμικά στοιχεία, γέλιο, παρεξηγήσεις και υστερία. Οι πρώτες σκηνές με την πριγκίπισσα να πηδάει όπου βρει νερό και τις υπηρέτριές της να προσπαθούν να την σώσουν και οι αντιπαραθέσεις της με τον βασιλιά, που δεν μπορεί να κατανοήσει την αλλαγή της, είναι επικές. Γέλια μέχρι δακρύων και ατελείωτες σκηνές παρεξήγησης, προς τέρψιν των οφθαλμών μας.

Φυσικά, όπως κάθε ιστορική σειρά, που σέβεται τον εαυτό της, η ιστορία δεν είναι μόνο κωμική, αφού διαθέτει και μπόλικο δράμα και σκηνές δράσεις. Ο βασιλιάς δρα μυστικά με μια ομάδα εκλεκτών και προσπαθεί να σταματήσει την απόλυτη κυριαρχία της φατρίας των Άντονγκ Κιμ, αλλά και τις ατασθαλίες και την διαφθορά όλων των ευγενών, που κλέβουν ασύστολα τον λαό. Παράλληλα, προσπαθεί να επιβληθεί στο παλάτι και να επιβιώσει αυτός και η βασίλισσα από τις απόπειρες δολοφονίας από τους ευγενείς, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις του, όταν συνειδητοποιούν ότι ο βασιλιάς προσπαθεί να τους στερήσει τα προνόμιά τους.

Η συγκεκριμένη σειρά διαθέτει και μια ατελείωτη σειρά ηθοποιών και ρόλων, που ο ένας είναι πιο απολαυστικός από τον άλλον. Η Σιν Χι-Σαν (Shin Hye-Sun) ερμηνεύει τον ρόλο της Κιμ Σο-Γιόνγκ, alter ego του Τζανγκ Μπονγκ Χουάν και η ερμηνεία της είναι, όχι μόνο αψεγάδιαστη, αλλά και μοναδική, αφού πρέπει με το γυναικείο σώμα της να παραστήσει έναν άντρα. Οι κινήσεις της, οι εκφράσεις της, το στήσιμο του σώματός της είναι εξαιρετικά και πείθουν τον θεατή για την αλλαγή των ψυχών και τον εσωτερικό πόλεμο να ξεπεράσει την γυναικεία της υπόσταση. Ειδικά στα πρώτα επεισόδια, που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο παλάτι και να κρύψει την αντρική της υπόσταση.

Ο Κιμ Τζανγκ-Χιον (Kim Jung-Hyun) ερμηνεύει τον ρόλο του βασιλιά Τσολτζονγκ και διαπρέπει και αυτός ως ο βασιλιάς που προσπαθεί να επιβιώσει της φατρίας Κιμ, με τις κωμικές του γκριμάτσες και την αμηχανία του απέναντι στην Κιμ Σο-Γιόνγκ. Οι «άγνωστες» λέξεις και εκφράσεις από την βασίλισσα, πλέον, τον προβληματίζουν και τον μπερδεύουν και προσπαθεί, απεγνωσμένα και ανέλπιδα, να κατανοήσει την στάση της. Τα αμήχανα γελάκια και οι αμήχανες ματιές δίνουν και παίρνουν και κάνουν τον θεατή να τον συμπονά.

https://www.youtube.com/watch?v=nac16VEAd6c

Εξίσου εξαιρετικές είναι και οι ερμηνείες των Τσα Τσονγκ-Α (Cha Chung-Hwa), ως ακόλουθος της βασίλισσας κυρία Τσε (Lady Choi), Τσε Σο-Ουν (Chae Seo-Eun), ως προσωπική υπηρέτρια της βασίλισσας Χονγκ-Γιόν (Hong Yeon), Κιμ Ιν-Κουόν (Kim In-Kwon), ως βασιλικός σεφ, Λι Τζε-Γον (Lee Jae-Won), ως προσωπικός φίλος και βοηθός του βασιλιά, αξιωματικός Χονγκ (Special Director Hong) και Γιου Γιονγκ-Τζε (Yoo Young-Jae), ως ο χαζούλης και καλόκαρδος ευγενής Κιμ-Χουάν (Kim Hwan). Ξεχωρίζει και η ερμηνεία της Μπε Τζονγκ-Ο (Bae Jong-Ok), ως η κακιά Μεγάλη Χήρα Βασίλισσα, που προσπαθεί να εμποδίσει τα σχέδια του βασιλιά, να συνεχίσει την αντιβασιλεία της και να κρατήσει τα ηνία της φατρίας Άντονγκ Κιμ.

Πέραν όλων αυτών, σενάριο, σκηνικά και κουστούμια, πλαισιωμένα με υπέροχη μουσική, επίσης, κερδίζουν τον θεατή, αφού ακολουθούν και αυτά την γενική ιδέα και εντυπωσιάζουν. Μια, πραγματικά, άψογη σειρά, από όλες τις απόψεις, εξ ου και η μεγάλη της δημοτικότητα και τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, από τα πρώτα επεισόδια, οπότε και το κανάλι προέβαλε και μια σειρά 6 επιπλέον επεισοδίων μικρού μήκους, με τον τίτλο «Mr. Queen – The secret», που αφορούσε μυστικά του παρελθόντος και τον έρωτα του Τσολτζονγκ και της Σο-Γιόνγκ. Τα επεισόδια άρχισαν να προβάλλονται αμέσως μετά το τέλος της σειράς στις 14/2, στο διαδικτυακό κανάλι TVING.

Η σειρά έκανε αίσθηση και στην Κορέα, όπου τα ποσοστά θέασης ήταν πολύ υψηλά. Το πρώτο επεισόδιο την κατέταξε στην τρίτη θέση σειράς, που έκανε πρεμιέρα στο δίκτυο και το τελευταίο την ενέταξε στις δέκα καλλίτερες σειρές όλων των εποχών σε συνδρομητικό κανάλι (7η θέση).

Οι Κορεάτες είναι γνωστοί ότι παρεξηγούνται εύκολα και δεν παίρνουν και με καλό μάτι οτιδήποτε αρνητικό έχει να κάνει με την ιστορία και την χώρα τους (και καλά κάνουν). Έτσι κι εδώ, η σειρά προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, λόγω της λάθους λέξης «Jirashi», που σημαίνει «φήμη, ικασία», όσον αφορά τα «Αληθινά αρχεία της δυναστείας του Τζόσεον» (Veritable Records of the Joseon Dynasty), που πρόκειται για την καταγραφή της πραγματικής ιστορίας του Τζόσεον. Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν και γιατί ο συγγραφέας της κινεζικής σειράς έκανε αρνητική κριτική στα έργα του για την εποχή του Τζόσεον, αλλά και για πραγματικές ιστορικές μορφές, που διακωμωδήθηκαν στην σειρά, αναγκάζοντας τους συντελεστές να δημοσιεύσουν απολογία για την λέξη, τα πρόσωπα και για τον κινέζο συγγραφέα.

Στοιχεία Σειράς:

Είδος: Ιστορική / Κωμωδία / Δράμα
Σκηνοθεσία: Γιούν Σονγκ-Σι (Yun Seong-Sik)
Σενάριο: Παρκ Κε-Ο (Park Kye-Ok), Τσε Α-Ι (Choi A-Il)
Κανάλι: tvN
Επεισόδια: 20 + 6
Ημερομηνία Προβολής: 12 Δεκεμβρίου 2020 – 14 Φεβρουαρίου 2021
Γλώσσα: Κορεατικά
Χώρα Προέλευσης: Νότια Κορέα

Συντελεστές:

Σιν Χι-Σαν (Shin Hye-Sun): Βασίλισσα Τσόριν (Cheorin) / Κιμ Σο-Γιόνγκ (Kim So-Yong)
Κιμ Τζανγκ-Χιον (Kim Jung-Hyun): Βασιλιάς Τσολτζονγκ (Cheoljong)
Μπε Τζονγκ-Ο (Bae Jong-Ok): Μεγάλη χήρα βασίλισσα Σονγόν (Sunwon)
Κιμ Τε-Γου (Kim Tae-Woo): Πρωθυπουργός Κιμ Τζα-Γκουν (Kim Jwa-Geun)
Να Ιν-Γου (Na In-Woo): Κιμ Μπιονγκ-ιν (Kim Byeong-In), θετός γιός πρωθυπουργού
Τζον Μπε-Σου (Jeon Bae-Su): Κιμ Μουν-Γκουν (Kim Moon-Geun), πατέρας Κιμ Σο-Γιόνγκ
Γιού Γιονγκ-Τζε (Yoo Young-Jae): Κιμ Χουάν (Kim Hwan)
Σολ Ιν (Seol In-A): Παλλακίδα Τζο Χα-Τζιν (Jo Hwa-Jin)
Τζο Γιον (Jo Yeon-Hee): Χήρα βασίλισσα Τζο (Jo)
Γιου Μιν-Κιού (Yoo Min-Kyu): Πρίγκιπας Γιούνπιονγκ (Prince Youngpyeong)
Λι Τζε-Γον (Lee Jae-Won): Διοικητής Χονγκ (Special Director Hong)
Κιμ Ιν-Κουόν (Kim In-Kwon): Μαν-Μπο (Man-Bok), βασιλικός σεφ
Τσα Τσανγκ-Χουά (Cha Chung-Hwa): Λαίδη Τσε (Court Lady Choi)
Τσε Σο-Ουν (Chae Seo-Eun): Χονγκ Γιόν (Hong Yeon), υπηρέτρια βασίλισσας
Τσε Τζιν-Χιό (Choi Jin-Hyuk): Σεφ Τζανγκ Μπονγκ-Χουάν (Jang Bong-Hwan)

Βαθμολογία μου: [yasr_overall_rating]

 

Πηγές:

https://en.wikipedia.org/wiki/Mr._Queen#Spin-off

https://kpophit.com/mr-queen-under-fire-for-mocking-korean-history-kpophit/

 

Visited 11 times, 1 visit(s) today
Close