Written by 12:00 am Reviews, Στήλες Views: 4

The Heirs

Η σειρά «The Heirs» αναφέρεται στην ιστορία μιας πλούσιας και ισχυρής οικογένειας της Κορέας, με πρωταγωνιστές τους διαδόχους της και την αλληλεπίδρασή τους με άλλους πλούσιους γόνους, αλλά και τις διαμάχες τους με τον πατριάρχη της οικογένειας, στην προσπάθειά τους να ανεξαρτητοποιηθούν και να ζήσουν την ζωή τους όπως θέλουν αυτοί και όχι όπως επιτάσσει η γραμμή της γενεαλογίας τους.

Ο Κιμ Ταν (Kim Tan) είναι ο δεύτερος γιός του Ομίλου Τσέγκου (Group Jeguk), αλλά νόθος. Ο μεγάλος του αδελφός Κιμ Γον (Kim Won), νοιώθωντας ότι απειλείται η θέση του, αναγκάζει τον πατέρα του να εξοστρακίσει τον Κιμ Ταν στις Η.Π.Α.

Η Τσα Ουν Σανγκ (Cha Eun Sang) είναι μια φτωχή κοπέλα, που μένει με την μαμάς της, η οποία δεν μπορεί να μιλήσει. Κάνει διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο, ενώ η μαμά της δουλεύει υπηρέτρια σε ένα πλούσιο σπίτι. Η αδελφή της μένει στις Η.Π.Α. και η Τσα Ουν Σανγκ ταξιδεύει μέχρι εκεί, νομίζοντας ότι η αδελφή της ετοιμάζεται για γάμο. Στις Η.Π.Α., όμως, μαθαίνει ότι ζει μια άθλια ζωή και μάλιστα της κλέβει τα λεφτά και την παρατάει. Εκεί θα πέσει πάνω στον Κιμ Ταν, ο οποίος θα την βοηθήσει και θα την φιλοξενήσει.

Η Τσα Ουν Σανγκ επιστρέφει στην Κορέα και ο Κιμ Ταν την ακολουθεί, αφού ο πατέρας τους αναστέλλει την εξορία του και τον καλεί πίσω. Οι δύο νέοι θα συναντηθούν ξανά, αφού η μητέρα της Ουν Σανγκ δουλεύει στο σπίτι της οικογένειας του Κιμ Ταν, και θα ερωτευθούν σφοδρά. Ο πατέρας του θα κάνει τα πάντα για να τους χωρίσει, αφού τον έχει αρραβωνιάσει με την κόρη άλλης ισχυρής οικογένειας, ώστε να τον νομιμοποιήσει στα μάτια της κορεατικής κοινωνίας και να τον αποδεχτούν. Ο Κιμ Ταν διαλύει τον αρραβώνα και ο πόλεμος ξεκινά.

Γενικώς, η σειρά είναι γεμάτη εντάσεις και δυνατές σκηνές, ενώ στο σπίτι του πρωταγωνιστή οι οικογενειακές ίντριγκες και διαμάχες να είναι καθημερινές με πρωταγωνιστές και τους δυο γιούς της οικογένειες. Οι δύο αυτοί χαρακτήρες αποτυπώνουν εξαιρετικά την ένταση που υπάρχει μεταξύ τους και την προσπάθεια του ενός να πλησιάσει και του άλλου να κρατήσει αποστάσεις. Η αγάπη των αδελφών είναι διάχυτη, όπως επίσης και ο ανταγωνισμός που ο πατέρας τους έχει, επίτηδες, καλλιεργήσει, με την λανθασμένη αντίληψη ότι πρέπει να μεγαλώσει δύο γιούς δυνατούς, ώστε ο ένας να μπορεί να πάρει την θέση του άλλου για να μην κινδυνεύσει ο όμιλος.

Αποτυπώνονται εξαιρετικά και οι οπισθοδρομικές και παρωχημένες αντιλήψεις της κορεατικής κοινωνίας, που ακόμα και σήμερα στιγματίζουν ένα παιδί εκτός γάμου ως «νόθο» και το αντιμετωπίζουν ως μίασμα. Αυτές που κλέβουν την παράσταση είναι οι μητέρες των δύο πρωταγωνιστών: η Χαν Κι Ε (Han Ki Ae), μητέρα του Κιμ Ταν, που ενσαρκώνει η Κιμ Σανγκ Ριόν (Kim Sung Ryoung) και η Παρκ Χι Ναμ (Park Hee Nam), μητέρα της Ουν Σανγκ, που ενσαρκώνει η Κιμ Μι Κιόνγκ (Kim Mi Kyung). Και οι δύο κυρίες δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας, με μια κωμικοτραγική νότα στα δρώμενα, αφού είναι αυτές που ζουν στην καρδιά των γεγονότων και γίνονται οι μεγαλύτεροι αποδέκτες τους.

Η Κιμ Σανγκ Ριόν ενσαρκώνει όχι μόνο την μητέρα του Κιμ Ταν, αλλά και την ερωμένη, που στα μάτια της κοινωνίας είναι ένα όνειδος και γι’ αυτό πρέπει να μένει κρυμμένη. Ο πατέρας του Κιμ Ταν, είναι ο άντρας-πατριάρχης-κυρίαρχος της οικογένειας και ο λόγος του είναι νόμος. Κι όμως είναι αστείο και τραγικό ταυτόχρονα που, αντί η κοινωνία να μέμφεται αυτόν που απάτησε την γυναίκα του, έκανε ένα παιδί με την ερωμένη του και την έφερε σπίτι του, μέμφεται την γυναίκα, την υποτιμάει στον ρόλο της «ερωμένης» και την απορρίπτει. Η Κιμ Σανγκ Ριόν υποδύεται όλα τα παραπάνω με βάθος, προσδίδοντας και μια κωμική νότα, ως την γυναίκα που το βασίλειό της είναι ένα «χρυσό κλουβί» και η ίδια είναι απλά ευχαριστημένη να ζει έτσι, αποκλεισμένη από τα πάντα, χωρίς να μπορεί να αποκαλύψει ότι είναι η πραγματική μητέρα του Κιμ Ταν.

Το ίδιο κάνει και η Κιμ Μι Κιόνγκ, ως η μουγκή μητέρα της Ουν Σανγκ, που έχασε την λαλιά της μικρή, εξ αιτίας μιας ασθένειας. Η κοινωνία της Κορέας φαίνεται να είναι βαθιά ρατσιστική, αφού κι αυτή απορρίπτεται, λόγω της ιδιαιτερότητάς της αυτής, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν της η ανάγκη της για επιβίωση ή το γεγονός ότι έχει ένα παιδί. Κι εδώ η Κιμ Μι Κιόνγκ δίνει μια χιουμοριστική χροιά στον χαρακτήρα της, αφού αντιμετωπίζει την ζωή με θάρρος μεν, αλλά με ευθυμία και σκωπτισμό δε, κάνοντας ό,τι καλλίτερο μπορεί, αφού δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

Η σειρά χτύπησε υψηλά νούμερα τηλεθέασης στην Κορέα και σε άλλες ασιατικές χώρες, με τους πρωταγωνιστές της να σαρώνουν πολλά βραβεία. Είναι δε και η πρώτη Αμερικανοκορεατική παραγωγή, με συνεργασία της κορεατικής εταιρείας παραγωγής Hwa&Dam Pictures και της αμερικανικής πλατφόρμας διανομής DramaFever.

Για το πρωταγωνιστικό ζευγάρι δεν έχω να πω και πολλά, πέραν του ότι ο Λι Μιν Χο (Lee Min Ho) υποδύεται εξαιρετικά τον ρόλο του και του πάει. Το δεύτερο παιδί της οικογένειας, εγκαταλελειμμένο, σιωπηλό, αποτραβηγμένο, αφού αυτό έμαθε να κάνει μια ζωή. Από την άλλη η πρωταγωνίστρια Παρκ Σιν Ε (Park Shin Hye) δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, ούτε ο τρόπος που υποδύθηκε τον ρόλο, ούτε οι εκφράσεις της, αλλά ούτε και ο τόνος της φωνής της. Γενικώς, δεν την βρήκα «μέσα στον ρόλο», χωρίς να είναι και εντελώς κακή.

Στοιχεία σειράς:

Ονομασία: The Heirs / The Inheritors
Είδος: Δράμα, αισθηματικό
Σκηνοθεσία: Κανγκ Σιν Χιο (Kang Shin Hyo) & Μπου Σανγκ Τσολ (Boo Sung Chul)
Σενάριο: Κιμ Ουν Σου (Kim Eun Sook)
Δίκτυο: SBS
Επεισόδια: 20
Ημερομηνία προβολής: 9 Οκτωβρίου – 12 Δεκεμβρίου 2013
Γλώσσα: Κορεατικά
Χώρα: Νότια Κορέα

Διανομή ρόλων:

Λι Μιν Χο (Lee Min Ho): Κιμ Ταν (Kim Tan)
Παρκ Σιν Ε (Park Shin Hye): Τσα Ουν Σανγκ (Cha Eun Sang)
Κιμ Γου Μπιν (Kim Woo Bin): Τσε Γιον Ντο (Choi Young Do) αντίπαλος Κιμ Ταν
Κανγκ Μιν Χιο (Kang Min Hyuk): Γιούν Τσαν Γιάνγκ (Yoon Chan Young), φίλος Ουν Σανγκ
Τσε Τζιν Χιο (Choi Jin Hyuk): Κιμ Γον (Kim Won), αδελφός Κιμ Ταν
Κανγκ Χα Νιούλ (Kang Ha Neul): Λι Χάιο Σιν (Lee Hyo Shin), φίλος Κιμ Ταν
Κρίσταλ (Krystal): Λι Μπο Να (Lee Bo Na), φίλη Ουνγκ Τσαν
Κιμ Τζι Γον (Kim Ji Won): Ρέιτσελ Γου (Rachel Yoo), αρραβωνιαστικιά Κιμ Ταν
Παρκ Χιόνγκ Σι (Park Hyung Sik): Τζο Μιόνγκ Σου (Jo Myung Soo), φίλος Τσε Γιον Ντο
Λιμ Τζου Ούν (Lim Ju Eun): Τζο Χιόν Τζου (Jeon Hyun Joo), κοπέλα Κιμ Γον
Κιμ Σανγκ Ριόν (Kim Sung Ryoung): Χαν Κι Ε (Han Ki Ae), μητέρα Κιμ Ταν
Κιμ Μι Κιόνγκ (Kim Mi Kyung): Παρκ Χι Ναμ (Park Hee Nam), μητέρα Ουν Σανγκ
Τζον Ντονγκ Χουάν (Jeong Dong Hwan): Κιμ Ναμ Γιούν (Kim Nam Yoon), πατέρας Κιμ Ταν
Τσε Γον Γιόνγκ (Choi Won Young): Γιούν Τζε Χο (Yoon Jae Ho), γραμματέας ομίλου
Παρκ Τζουν Κουμ (Park Jun Keum): Τζανγκ Τζι Σου (Jung Ji Sook), σύζυγος Κιμ Ναμ Γιούν
Γιούν Σον Χα (Yoon Son Ha): Έσθερ Λι (Esther Lee), μητέρα Ρέιτσελ Γου

[yasr_overall_rating]

Πηγή: http://asianwiki.com/The_Heirs_-_Korean_Drama

Visited 4 times, 1 visit(s) today
Close