Written by 8:06 pm Reviews, Στήλες Views: 3

Mask

Η σειρά «Mask» είναι μια σειρά 20 επεισοδίων, που αφορούν τις ίντριγκες και τα πάθη μιας πανίσχυρης και πάμπλουτης οικογένειας της Νοτίου Κορέας του σήμερα.

Η Μπιόν Τζι Σουκ (Byeon Ji Sook) είναι μια φτωχή κοπέλα, που πολεμάει να κερδίσει χρήματα, ώστε να αποπληρώσει το δάνειο του πατέρα της σε έναν τοκογλύφο, που απειλεί την ζωή της οικογένειάς της. Παράλληλα η πλούσια Σο Ουν Α (Seo Eun Ha) ετοιμάζεται να κάνει έναν γάμο σκοπιμότητας με τον πλούσιο Τσε Μιν Γου (Choi Min Woo), μόνο και μόνο για να βοηθήσει τον εραστή της Μιν Σοκ Χουν (Min Seok Hoon) να αναλάβει την διεύθυνση της οικογενειακής επιχείρησης.

Η κατάσταση περιπλέκεται και η Μπιόν Τζι Σουκ βρίσκεται σε ένα κλοιό θανάτου, όταν η Σο Γιουν Α πεθαίνει και ο Μιν Σοκ Χουν ανακαλύπτει ότι αυτές οι δυο μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό και την αναγκάζει να πάρει την θέση της άτυχης ερωμένης του. Η Μπιόν Τζι Σουκ πρέπει να καταφέρει να τα βγάλει πέρα με αυτόν τον γάμο, σε μια αφιλόξενη οικογένεια με μυστικά και πάθη, να προστατεύσει τον εαυτό της και την καρδιά της από τον σύζυγό της Τσε Μιν Γου και να εμποδίσει τον σατανικό Μιν Σοκ Χουν να πραγματοποιήσει το σχέδιό του και να σκοτώσει τον Τσε Μιν Γου.

Η σειρά στέκεται αρκετά αξιοπρεπής ως προς την θεματολογία της και συνδυάζει αίσθημα και θρίλερ εξαιρετικά καλά. Οι περισσότερες σκηνές είναι καλογυρισμένες και με ένταση και οι ερμηνείες επίσης εξαιρετικές. Η Σου Ε (Soo Ae) πρωταγωνιστεί ως Μπιόν Τζι Σουκ, που βρίσκεται σε δίλημμα να σώσει την οικογένειά της ή τον ψεύτικο σύζυγός της, και ως ερωτευμένη Σο Γιουν Α, που θέλει να βοηθήσει τον εραστή της, χωρίς να φτάσει μέχρι το τέλος. Ο Τζου Τζιν Χουν (Ju Ji Hoon) ενσαρκώνει τον Τσε Μιν Γου, με τις ψυχαναγκαστικές του τάσεις, λόγω της απώλειας της μητέρας του σε παιδική ηλικία, ο οποίος βρίσκεται υπό την επήρεια ψυχοτροπικών φαρμάκων και έχει παραισθήσεις. Ο Γιόν Τζόνγκ Χαν (Yeon Jeong Hun), ως ο κακός της υπόθεσης Μιν Σοκ Χουν, που είναι αδίστακτος και ικανός για τα πάντα και η Γιού Ιν Γιάνγκ (Yu In Young), ως Τσε Μιν Γιάν (Choi Mi Yeon), αδελφή του Τσε Μιν Γου, που είναι διχασμένη ανάμεσα στο καθήκον και τον έρωτα και ταλανίζεται από την απόρριψη του άντρα της και τον θάνατο της Σο Γιουν Α.

Η Σου Ε (Soo Ae) είναι μια ηθοποιός με ιδιαίτερη ερμηνεία και ένα αγέρωχο και σοβαρό προσωπείο. Η ερμηνεία αυτή την κάνει να ξεχωρίζει, αφού της δίνει και μια χροιά ανωτερότητας και της επιτρέπει να ερμηνεύει τους ρόλους μόνο με τις εκφράσεις του προσώπου της. Μερικοί την χαρακτηρίζουν ως ψυχρή ηθοποιό, αλλά όποιος έχει δει το «The sword with no name» ξέρει πολύ καλά ότι απέχει από τον χαρακτηρισμό αυτό. Ο Τζου Τζιν Χουν (Ju Ji Hoon) πάλι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού πρόκειται για έναν καταξιωμένο ηθοποιό, με εξαιρετικό ερμηνευτικό προφίλ και πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, που τους αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο, μπαίνοντας στο «πετσί» τους. Το ίδιο εξαιρετικός και ο «κακός»  Γιόν Τζόνγκ Χαν (Yeon Jeong Hun), που έφερε τον ρόλο στα «μέτρα του» και κατάφερε να «παίξει» με τον ρόλο μόνο με τις δολοφονικές ματιές του. Βρήκα αρκετά απογοητευτική την Γιού Ιν Γιάνγκ (Yu In Young) με το μονίμως «κουταβίσιο» της ύφος.

Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η καλόγουστη γυναικεία γκαρνταρόμπα της σειράς, με τις κυρίες να είναι η μία πιο καλοντυμένη από την άλλη, αλλά και τα εξαιρετικά παπούτσια τους. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τους κυρίους και ειδικά για τον ήρωα που, όπως κατάλαβα, η ανδρική μόδα στην Νότια Κορέα είναι για «ιδιαίτερα» γούστα, αν μη τι άλλο, και τα παντελόνια τους αρκετά κοντά για τα δυτικά πρότυπα. Επίσης, θεωρώ και μέτριο έως κακό το μακιγιάζ των κυριών, με την μόδα να επιτάσσει ένα ιδιαίτερο τρόπο βαφής των χειλιών τους, που τα θέλει ανοιχτόχρωμα στο περίγραμμα και σκούρα στο κέντρο, με αποτέλεσμα να φαίνονται λεπτά και, πολλές φορές, να τα εξαφανίζει εντελώς. Μεγάλο παράδειγμα τα χείλη της Γιού Ιν Γιάνγκ, που την έκανε να φαίνεται ότι μιλάει, χωρίς να τα κουνάει και επηρέαζε την υποκριτική της ικανότητα, ενώ σε μερικές σκηνές το περίγραμμα του άνω χειλιού της φαινόταν ως… μουστάκι.

Έχω παρατηρήσει ότι, γενικώς, οι αστυνομικές, κορεατικές σειρές εστιάζουν περισσότερο στο να προσφέρουν ένταση και αγωνία στον θεατή και όχι στην σκηνοθετική λεπτομέρεια. Ενώ στην αρχή η σειρά ανέπτυσσε την ιστορία πολύ καλά και με προσοχή στην λεπτομέρεια, προς το τέλος ο σκηνοθέτης «έκαψε» τον ορισμό του θρίλερ στην πυρκαγιά του 18ου επεισοδίου. Είσαι μέσα σε ένα δωμάτιο, που καίγεται, και προσπαθείς να βγεις…
α) προσπαθώντας να σβήσεις την φωτιά με μια κουβέρτα;
β) προσπαθώντας να σπάσεις την πόρτα;
γ) πέφτεις κάτω αναίσθητη και περιμένεις να καείς;
δ) όλα τα παραπάνω;
Σημειωτέον ότι το δωμάτιο είναι ισόγειο και πίσω σου υπάρχουν δύο παράθυρα.
Ο σκηνοθέτης «θυσίασε» και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες προκειμένου να εξυπηρετήσει την ιστορία και το σενάριο.

Πάρα ταύτα, θα έλεγα ότι ήταν μια καλή σειρά, με αρκετή αγωνία και ανατροπές και υπήρξαν πολλά στοιχεία, που μου έμειναν, όπως οι τίτλοι κάθε επεισοδίου, που τους βρήκα πετυχημένους και εμπνευσμένους.

Η σειρά κέρδισε αρκετά βραβεία και είχε ικανοποιητικά ποσοστά τηλεθέασης κατά την διάρκεια προβολής της.

Στοιχεία σειράς:

Είδος: Αστυνομική – αισθηματική – δραματική
Σκηνοθεσία: Μπου Σανγκ Τσολ (Boo Sung Chul)
Σενάριο: Τσε Χο Τσολ (Choi Ho Chul)
Επεισόδια: 20
Δίκτυο: SBS
Ημερομηνία Προβολής: 27 Μαίου – 30 Ιουλίου 2015
Γλώσσα: Κορεατικά
Χώρα: Νότια Κορέα

Διανομή ρόλων:

Τζου Τζιν Χουν (Ju Ji Hoon): Τσε Μιν Γου (Choi Min Woo),
Σου Ε (Soo Ae): Μπιόν Τζι Σουκ (Byeon Ji Sook) / Σο Ουν Α (Seo Eun Ha)
Γιόν Τζόνγκ Χαν (Yeon Jeong Hun): Μιν Σοκ Χουν (Min Seok Hoon)
Γιού Ιν Γιάνγκ (Yu In Young): Τσε Μιν Γιάν (Choi Mi Yeon), αδελφή Τσε Μιν Γου
Τζον Ντονγκ Χουάν (Jeong Dong Hwan): Μπιόν Ντε Σανγκ (Byeon Dae Sung), πατέρας της Μπιόν Τζι Σουκ
Γιάνγκ Μι Κιόνγκ (Yang Mi Kyung): Κανγκ Οκ Σουν (Kang Ok Soon), μητέρα της Μπιόν Τζι Σουκ
Χόγια (Hoya): Μπιόν Τζι Χάιο (Byeon Ji Hyeok), αδελφός της Μπιόν Τζι Σουκ
Τζον Κου Χουάν (Jeon Kuk Hwan): Τσε Ντου Χιάν (Choi Doo Hyun), πατέρας του Τσε Μιν Γου
Παρκ Τζουν Κιόμ (Park Jun Keum): Σονγκ Σολ Η (Song Seol Hee), μητριά του Τσε Μιν Γου
Κιμ Μπιόν Ο (Kim Byung Ok): Τοκογλύφος Σιμ (Sim)
Τζο Γιούν Γου (Jo Yoon Woo): Ο Τσανγκ Σου (Oh Chang Soo), έμπιστος του Τσε Μιν Γου
Σανγκ Τσανγκ Χουν (Sung Chang Hoon): Πούλτε (Ppoolte), έμπιστος του Μιν Σοκ Χουν
Κιμ Τζι Μιν (Kim Ji Min): Κιμ Γιόν Σου (Kim Yeon Soo), υπηρέτρια

Η βαθμολογία μου: [yasr_overall_rating]

Πηγή: http://asianwiki.com/Mask_(Korean_Drama)

Visited 3 times, 1 visit(s) today
Close