Την Πρωτοχρονιά του 2015 διάβαζα το Κάθε Νεκρό Πράγμα του John Connolly και ήταν το καλύτερο αναγνωστικό ποδαρικό που έχω κάνει, καθώς το 2015 ήταν η χρονιά που διάβασα μία σειρά από καταπληκτικά βιβλία.
Το Κάθε Νεκρό Πράγμα είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς του Τσάρλι Πάρκερ – ενός πρώην αστυνομικού που η γυναίκα του και η κόρη του δολοφονήθηκαν από έναν μανιακό.
Μία νέα υπόθεση που αναλαμβάνει τον βάζει στο κατόπι του δολοφόνου τους και σύντομα ο Πάρκερ μπλέκεται σε ένα ανελέητο κυνηγητό καθώς τον βασανίζουν τα φαντάσματα των θυμάτων του δολοφόνου αυτού – και όχι μόνο μεταφορικά.
Στο βιβλίο αυτό ο Connolly (Ιρλανδός, που αποδίδει όμως τέλεια τη Νέα Αγγλία), αλλά και σε όλη τη σειρά βιβλίων, νομίζω 14 έχουν μεταφραστεί ως τώρα στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Bell, συνδυάζει σκληρό αστυνομικό με μεταφυσικό τρόμο και δίνει κάτι εντελώς ξεχωριστό στον αναγνώστη.
Θα ξεκινήσετε το βιβλίο για το μυστήριο και τους νεκρούς που ζητούν λύτρωση, αλλά θα μείνετε για τους ολοζώντανους χαρακτήρες της σειράς.
Αν σας αρέσουν τα αστυνομικά ή και ο τρόμος το βιβλίο αυτό έχει γραφτεί για εσάς.
Προτάσεις από εκδόσεις Bell by Μαρία Μπακάρα
Οι Κυρίες με τα Τιρκουάζ της Κωνσταντίνας Μόσχου
Ο ντετέκτιβ Στάθης Παντελιάς επιστρέφει σε μία ενδιαφέρουσα αστυνομική υπόθεση με πηγαίο χιούμορ, καθημερινές στιγμές και ρεαλιστικές απεικονίσεις. Πρόκειται για ένα δεδομένα καλογραμμένο βιβλίο -όποιος έχει διαβάσει στο παρελθόν άλλα έργα της συγγραφέως γνωρίζει την εξαιρετική της πένα- το οποίο χρησιμοποιεί τα την αστυνομική πλοκή για να μιλήσει για σημαντικά ζητήματα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως πρόκειται για ένα βιβλίο εξαιρετικά ανθρωποκεντρικό, το οποίο χτίζει πολυεπίπεδα ψυχογραφήματα και χρησιμοποιώντας πρωτοπρόσωπη αφήγηση, καθημερινούς ήρωες και χιούμορ δε σου επιτρέπει να το αφήσεις από τα χέρια σου. Αναζητήστε τις περιπέτειες του Στάθη Παντελιά και γνωρίστε την αξιόλογη Κωνσταντίνα Μόσχου.
Ανάρμοστον Εστί της Ειρήνης Βαρδάκη
Ίσως ένα από τα πιο περίτεχνα και καλογραμμένα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ μου. Αν και τοποθετημένο στην ελληνική πραγματικότητα ακολουθεί, μέσω των συγγραφικών μοτίβων και της εξελικτικής πορείας που ακολουθεί, τα χνάρια της αμερικάνικης αστυνομικής σχολής. Μια γυναίκα βρίσκεται βάναυσα κακοποιημένη και μέσα από πολυπρόσωπες οπτικές και αναδρομικές αφηγήσεις προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τα κίνητρα, αλλά και τις πραγματικές διαστάσεις του εγκλήματος. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της Ειρήνης Βαρδάκη που διάβασα και το οποίο με οδήγησε στο να αναζητήσω το σύνολο του έργου της και σίγουρα δεν απογοητεύτηκα.