Written by 11:56 am News, Στήλες Views: 11

The Witcher – H ιστορία και μέσα απο τα βιβλία

Το Netflix ανακοίνωσε την διασκευή της σειράς βιβλίων του Αντρέι Σαπκόφσκι (Andrzej Sapkowski) «Ο Γητευτής» (The Witcher) και κυκλοφόρησε και το επίσημο τρέιλερ της σειράς.

Η πρώτη σεζόν της σειράς θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια, που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και ανακοινώθηκε ότι θα μεταδοθεί στα τέλη του 2019. Πρωταγωνιστής ως Γκέραλτ της Ρίβια (Geralt of Rivia) είναι ο Χένρυ Καβίλ (Henry Cavill), πλαισιωμένος από τους Φρέγια Άλαν (Freya Allan) ως Σίρι (Ciri), Άνια Σαλότρα (Anya Chalotra) ως Γένιφερ (Yennefer) και πολλούς άλλους ηθοποιούς στους βασικούς ρόλους.

Ο ίδιος ο δημιουργός Αντρέι Σαπκόφσκι επιτηρεί την σειρά, ως σύμβουλος δημιουργικού και δηλώνει ενθουσιασμένος ακόμα μια φορά με την μεταφορά του βιβλίου του στην οθόνη, την ομάδα του δημιουργικού και με την πιστή αναφορά της ιστορίας και των θεμάτων του βιβλίου, που ξόδεψε 30 χρόνια έρευνας από την ζωή του για να τα συγκεντρώσει.

Τα βιβλία του Αντρέι Σαπκόφσκι αφορούν μικρές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Γκέραλτ της Ρίβια (Geralt of Rivia), έναν γητευτή που κυνηγάει και εξοντώνει τέρατα, επί πληρωμή. Οι Γητευτές είναι κυνηγοί τεράτων, οι οποίοι, με την εκπαίδευση και την σωματική τροποποίηση, αναπτύσσουν υπερφυσικές ικανότητες σε νεαρή ηλικία για να μπορούν να αναμετρηθούν με θανάσιμα τέρατα. Τα βιβλία έχουν μεταφραστή σε πολλές γλώσσες και έχουν γίνει ταινία, σειρά, βιντεοπαιχνίδι και κόμικ.

Η ιστορία τοποθετείται σε μια άγνωστη ήπειρο, που αρχικά κατοικούνταν από ξωτικά και νάνους, αλλά αργότερα κατακτήθηκαν από τους ανθρώπους, που περιόρισαν τα ξωτικά σε γκέτο, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Όσοι κατάφεραν να δραπετεύσουν έφυγαν σε απομακρυσμένες περιοχές, μακριά από τους ανθρώπους. Στα βιβλία, εκτός από τους ανθρώπους και τα ξωτικά, την ήπειρο κατοικούσαν Χάλφινγκς (άλλη ονομασία για τα Χόμπιτ), Δρυάδες, Λυκάνθρωποι και Βαμπίρ. Στην ιστορία, οι νότιες περιοχές κατελήφθησαν από την αυτοκρατορία των Νιλφγκάαρντ (Nilfgaard), ενώ ο βορράς ανήκει στα κατακερματισμένα Βόρεια Βασίλεια και το έπος του Γητευτή λαμβάνει χώρα μετά τον πρώτο μεγάλο πόλεμο μεταξύ της αυτοκρατορίας Νιλφγκάαρντ και των Βόρειων Βασιλείων, με έναν δεύτερο πόλεμο να ξεκινά στη μέση της σειράς.

Τα βιβλία έχουν επηρεαστεί από τις παραδοσιακές ιστορίες της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Ουκρανίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και άλλων χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Τα βιντεοπαιχνίδια ήταν πολύ επιτυχημένα και από τον Μάρτιο του 2018 πούλησαν πάνω από 33 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς, από τις Εκδόσεις Selini. Το πρώτο βιβλίο, με τίτλο «Η τελευταία ευχή – Ο Γητευτής», κυκλοφόρησε το 2013 και το δεύτερο, με τίτλο «Το σπαθί του πεπρωμένου», κυκλοφόρησε το 2016.

Αναμένουμε με ανυπομονησία.

[yasr_overall_rating]

Τα βιβλία θα τα βρείτε εδώ:

http://www.psihalos.gr/selini/catalogsearch/result/?q=Andrzej+Sapkowski

Πηγές:
https://www.imdb.com/title/tt5180504/
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Witcher
https://www.pcgamer.com/netflix-witcher-series/
Visited 11 times, 1 visit(s) today
Close