Written by 4:02 pm News, Στήλες Views: 4

Ποια βιβλία θα δούμε στην Μικρή Οθόνη.

Και έχουμε υπέροχα νέα για τους λάτρεις των βιβλίων και των σειρών. Οι πολυαγαπημένες σειρές βιβλίων «Το Σχολείο του Καλού και του Κακού» του Σομάν Τσεϊνάνι (Soman Chainani) και «Κόκκινη Βασίλισσα» της Βικτόρια Έιβγιαρντ (Victoria Aveyard) έρχονται στις μικρές μας οθόνες. Τα ακόμα καλλίτερα νέα είναι ότι το πρώτο βιβλίο της σειράς του Σομάν Τσεϊνάνι κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνης, ενώ η «Κόκκινη Βασίλισσα» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Πρόκειται για το παγκόσμιο μπεστ σέλερ του Σομάν Τσεϊνάνι, αποτελούμενο από τρία βιβλία. Το πρώτο βιβλίο είναι «Το Σχολείο του Καλού και του Κακού» (The School for Good and Evil) και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Νέα Σύνορα Λιβάνη». Το δεύτερο βιβλίο τιτλοφορείται «A World Without Princes» και το τρίτο και τελευταίο «The Last Ever After». Πρόκειται για έναν φανταστικό κόσμο, όπου τα παιδιά μαθαίνουν να είναι οι καλοί ή κακοί ήρωες των παραμυθιών, ανάλογα με την κλίση τους ή έτσι νομίζουν.

Τα δικαιώματα της τριλογίας του Σομάν Τσεϊνάνι είχε, αρχικά, αποκτήσει η Universal, με σκοπό να τα μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη, αλλά το 2020 τα ανέλαβε το Netflix και προχωρησε στην δημιουργία σειράς. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, ενώ η σειρά αναμένεται να βγει στις οθόνες μας κάπου μέσα στο 2022.

Πρωτοκλασάτα ονόματα συμμετέχουν, όπως οι Σαρλίζ Θέρον (Charlize Theron), Λόρενς Φίσμπερν (Laurence Fishburne), Μισέλ Γεό (Michelle Yeoh) και Κέρι Γουάσινγκτον (Kerry Washington). Για τους κυρίως ρόλους έχουν περάσει από οντίσιον οι Σοφία Αν Καρούσο (Sophia Anne Caruso), ηθοποιός και τραγουδίστρια, και η Σοφία Γουάιλι (Sofia Wylie), ηθοποιός και χορεύτρια. Τον Μάρτιο ανακοινώθηκε ότι ο Τζέιμς Φλάτερς (Jamie Flatters) θα παίξει τον Τέντρος (Tedros), ο Κιτ Γιάνγκ (Kit Young) τον Ραφάλ (Rafal) και ο Ερλ Κέιβ (Earl Cave) τον Χορτ (Hort). Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Πολ Φέιγκ (Paul Feig).

Τα δικαιώματα τετραλογίας της Βικτόρια Έιβγιαρντ (Victoria Aveyard) «Κόκκινη Βασίλισσα» είχαν αγοραστεί και αυτά από την Universal, με σκοπό να γυριστεί ταινία, με σκηνοθέτιδα την ηθοποιό Ελίζαμπεθ Μπανκς (Elizabeth Banks). Τον Μάιο, τελικά, το κανάλι Πίκοκ (Peacock) ανακοίνωσε και πάλι την δημιουργία σειράς, με την ίδια σκηνοθέτιδα, που θα συμμετάσχει και ως ηθοποιός, σε έναν μικρό ρόλο. Για το υπόλοιπο καστ και τα γυρίσματα αναμένουμε πληροφορίες.

Και αυτά τα βιβλία μας μεταφέρει σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου οι άνθρωποι είναι χωρισμένοι σε κάστες, ανάλογα με το αίμα τους. Υπάρχει η ασημένια φυλή, με υπερφυσικές ικανότητες, που κυβερνάει τον κόσμο και η κόκκινη, που είναι οι δούλοι. Ώσπου η ηρωίδας μας, η Μάρε, φανερώνει ότι και η ίδια, αν και κόκκινη, έχει αυτές τις ικανότητες. Τώρα είναι κλεισμένη μέσα σε ένα παλάτι, αρραβωνιασμένη με έναν ασημένιο και προσπαθεί να επιβιώσει και να απελευθερώσει την φυλή της. Η σειρά αποτελείται από τα βιβλία «Κόκκινη Βασίλισσα» (The Red Queen», «Γυάλινο Σπαθί» (Glass Sword), «King’s Cage» και «War Storm». Το πρώτο και δεύτερο βιβλίο κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου :

Οι αχώριστες φίλες Σόφι και Άγκαθα θα ανακαλύψουν τι σημαίνει να πηγαίνει κανείς στο μυθικό Σχολείο του Καλού και του Κακού, εκεί όπου συνηθισμένα αγόρια και κορίτσια εκπαιδεύονται για να γίνουν ήρωες ή κακοί των παραμυθιών. Με τα ροζ φορέματα, τα γυάλινα γοβάκια και την αφοσίωσή της στις καλές πράξεις, η Σόφι ξέρει ότι θα είναι η καλύτερη μαθήτρια στο Σχολείο του Καλού και όταν αποφοιτήσει θα γίνει πριγκίπισσα σε κάποιο παραμύθι. Εν τω μεταξύ η Άγκαθα, με τα μαύρα φορέματα, το μοχθηρό γάτο και την αντιπάθεια προς τους πάντες σχεδόν, μοιάζει φυσική επιλογή για το Σχολείο του Κακού.  Στη συνέχεια όμως τα δύο κορίτσια διαπιστώνουν ότι τα πεπρωμένα τους έχουν αντιστραφεί – τη Σόφι την παρατούν στο Σχολείο του Κακού για να μάθει Ασχημοποίηση, Θανάσιμες Κατάρες και Εκπαίδευση για Τσιράκια, ενώ η Άγκαθα βρίσκεται στο Σχολείο του Καλού, ανάμεσα σε όμορφους πρίγκιπες και ωραίες δεσποσύνες, για να μάθει Πριγκιπική Συμπεριφορά και Επικοινωνία με τα Ζώα. Τι συμβαίνει όμως όταν η Σόφι και η Άγκαθα, μετά την πρώτη έκπληξη, αρχίζουν να ανακαλύπτουν ποιες είναι πραγματικά;

Το Σχολείο του Καλού και του Κακού είναι ένα επικό ταξίδι σε έναν εκθαμβωτικό νέο κόσμο, εκεί όπου ο μόνος τρόπος να βγεις από το παραμύθι είναι να μπεις σε αυτό…

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου :

Στο βασίλειο της Νόρτας, πολιτικές πεποιθήσεις, φυλή ή γένος δεν έχουν καµία σηµασία – τα πάντα καθορίζονται από το αίµα. Οι Ασηµένιοι, υπεράνθρωποι µε εκπληκτικές ικανότητες και ασηµένιο αίµα, κυριαρχούν και κυβερνούν τους απλούς Κόκκινους, χρησιµοποιώντας τους ως στρατιώτες, εργάτες και υπηρέτες.

Η Μάρε, µια δεκαεπτάχρονη Κόκκινη, προσπαθεί να επιζήσει σε µια κοινωνία που της συµπεριφέρεται σαν να είναι ένα τίποτα. Όταν, χωρίς τη θέλησή της, αποκαλύπτεται µπροστά στον Βασιλιά και στους Ασηµένιους ευγενείς ότι έχει και αυτή υπεράνθρωπες δυνάµεις, η ζωή της αλλάζει. Έγκλειστη στο βασιλικό παλάτι και αρραβωνιασµένη µε έναν Ασηµένιο πρίγκιπα, πρέπει να µάθει να κινείται ανάµεσα στις ίντριγκες της αυλής, να χειριστεί το δώρο µιας υπερδύναµης που την ξεπερνά, ν’ αντιµετωπίσει τον έρωτα που γεννιέται µέσα της και ν’ αναγνωρίσει τους εχθρούς της για να καταφέρει να φέρει την ελευθερία στον λαό της.

 

Τα βιβλία είναι εξαντλημένα από τους εκδοτικούς.

Πληροφορίες εδώ:

http://www.livanis.gr/To-sxoleio-tou-kalou_p-2432049.aspxhttp://www.livanis.gr/ViewPreRelease.aspx?Id=2432049&gclid=CjwKCAjwi9-HBhACEiwAPzUhHDUROBusB8FEvNBWvqY9EMNTuEinIzrhbRKiHgNyQazBjr5ckjnwjxoCj00QAvD_BwE

και εδώ:

https://www.epbooks.gr/shop/paidika-neanika-biblia/paidiki-neaniki-logotexnia/kokkini-vasilissa/

 
Πηγές:
https://en.wikipedia.org/wiki/The_School_for_Good_and_Evil#Reception
https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Queen_(novel)
https://www.epicreads.com/blog/red-queen-tv-series-news/

 

Visited 4 times, 1 visit(s) today
Close