Written by 9:49 pm Στήλες Views: 4

A Dance of Dragons (Μέρος Β')

Μετά την Λεηλασία του Ντάσκεντεϊλ (Sack of Duskendale) και την Μάχη του Ρουκς Ρεστ (Rook’s Rest) ακολούθησαν μια σειρά απο αιματηρές μάχες, με μεγάλες απώλειες, που σχεδόν αφάνισε τον Οίκο των Ταργκάρυεν.

Μάχη του Γκούλετ (Battle of Gullet): Κατά την μεταφορά τους στο Πέντος οι πρίγκιπες Αίγκον και Βισέρυς εμβολίζονται, ο Αίγκον καταφέρνει να δραπετεύσει με τον δράκο του Στορμκλάουν (Stormcloud) και να γυρίσει στο Ντράγκονστοουν, αλλά ο Βισέρυς πιάνεται αιχμάλωτος από τον στόλο του Έσσος, συμμάχους του βασιλιά Αίγκον του Β’. Ο πρίγκιπας Τζάκαιρυς και οι τέσσερις απόγονοι πετάνε με τους δράκους, αλλά στην μάχη σκοτώνεται ο Τζάκαιρυς και ο δράκος του.

Μάχη του Χάνιγουιν (Battle of Honeywine): Ακολουθεί και άλλη νίκη των «Πράσινων», με την απώλεια του άρχοντα Τομ Φλάουερς (Tom Flowers) του Μπίτερμπιτζ (Bitterbridge) και του άρχοντα Όουεν Κόστεϊν (Owen Costayne), οι άρχοντες Άλαν Μπισμπουρι (Alan Beesbury) και Άλαν Τάρλυ (Alan Tarly) πιάστηκαν αιχμάλωτοι και ο πρίγκιπας Νταίρον με τον δράκο του Τεσάριον (Tessarion) θριάμβευσαν.

Μάχη του Ρεντ Φορκ (Battle of Red Fork): Οι «Πράσινοι» και πάλι νίκησαν τους άρχοντες των Δυτικών Ποταμών (Western Rivers). Ο άρχοντας Τζέισον Λάννιστερ (Jason Lannister) σκοτώθηκε και ο παλιός άρχοντας Χάμφρυ Λέφορντ (Humfrey Lefford) πήρε την ηγεσία του οίκου και εντάχθηκε με τους «Πράσινους».

Μάχη του Άκορν Χωλ (Acorn Hall): Ο άρχοντας Άντριαν Τάρμπεκ (Adrian Tarbeck) σκοτώθηκε από τους «Πράσινους».

Μάχη του Λέικσορ (Battle by the Lakeshore) γνωστή και ως Φισφιντ (Fishfeed): Η πιο αιματηρή μάχη του πολέμου, που εξόντωσε εντελώς τους Λάννιστερ, από τους «Μαύρους» αυτή τη φορά, έγινε κοντά στην λίμνη Γκοντς Άι (God’s Eye). Και οι δύο πλευρές είχαν φοβερές απώλειες και έχασαν πολλούς άρχοντες.

Η Πτώση του Κινγκς Λάντινγ (The Fall of King’s Landing): με τις δυνάμεις του βασιλιά μακριά, η βασίλισσα Ραινύρα με τον Σύραξ (Syrax) και ο πρίγκιπας Νταίμον με τον Κάραξις (Caraxes) επιτέθηκαν στο Κινγκς Λάντινγκ και το κατέλαβαν με τις δυνάμεις του στόλου του Κόρλυς Βελάριον (Corlys Velaryon. Η Ραινύρα κατέλαβε τον Σιδερένιο Θρόνο και σκότωσε τα μέλη του μικρού συμβουλίου. Η βασίλισσα Άλισεντ κρατήθηκε αιχμάλωτη, αλλά τα παιδιά της Αίγκον και Τζαιχαίρα δραπέτευσαν.

Μάχη του Μπούτσερ (Butcher’s Ball): «Μαύροι» μεταμφιεσμένοι και παριστάνοντας τους νεκρούς επιτέθηκαν στον Κρίστον Κόουλ και τον σκότωσαν, αφού σφάγιασαν και τους άντρες του, ανάμεσα στην λίμνη Γκοντς Άι και τον ποταμό Μπλακγουότερ (Blackwater).

Η πολιορκία του Λονκγταμπλ (Siege of Longtable): Μετά την μάχη του Χάνεϊγουιν ο άρχοντας Όρμουντ Χάιταουερ βάδισε με τον στρατό του προς το Λόνγκταμπλ, που ήταν η βάση του Οίκου Μέρυγουεδερ (House Merryweather). Πολλοί το έσκασαν από την περιοχή και ο Χάιταουερ κατέλαβε το κάστρο και προχώρησε με τον στρατό του προς το Μπίτερμπριτζ (Bitterbridge) και το Τέμπλετον (Tumpleton).

First Battle of Tumbleton

Η λεηλασία του Μπιτερμπριτζ (Sack of Bitterbridge): Σε πανδοχείο του Μπιτερμπριτζ διέμειναν ο Σερ Ρίτσαρντ Θορν (Richard Thorne) με τον Μέυλορ Ταργκάρυεν (Meylor Targaryen), τον δεύτερο γιό του Αίγκον του Β΄και της Χελάινα, αλλά πλήθος χωρικών τους σκότωσε. Ο πρίγκιπας Νταίρον Ταργκάρυεν (Daeron Targaryen) με τον δράκο του Τεσάριον (Tessarion) κατέκαψε την πόλη.

Πρώτη μάχη του Τάμπλετον (First Battle of Tumbleton): Στρατός και των δύο αντίπαλων πλευρών, με τους συμμάχους τους, παρατάχθηκε έξω από την πόλη. Οι δύο μπάσταρδοι Ταργκάρυεν Ουλφ ο Λευκός και Χιού Χάμερ πρόδωσαν την πριγκίπισσα Ραινύρα και προσχώρησαν στους «Πράσινους». Με τους δράκους τους Σίλβεργουινγκ και Βέρμιθορ έκαψαν την πόλη του Τάμπλετον. Σκοτώθηκε όμως ο άρχοντας Όρμουντ Χάιταουερ.

Πτώση του Ντράγκονστοουν (Fall of Dragonstone): Με την κατάληψη του Κινγκς Λαντινγκ από την βασίλισσα Ραινύρα, το Ντράγκονστοουν έμεινε σχεδόν ανοχύρωτο. Ο βασιλιάς Αίγκον ο Β’, όταν το έσκασε από το Κινγκς Λαντινγ κατέφυγε στο Ντράγκονστοουν και μαζί με τον δράκο του Σάνφαϊρ (Sunfyre) το κατέλαβε.

Μάχη πάνω από το Γκοντς Άι (Battle Above the God’s Eye): Η λίμνη Γκοντς Άι βρισκόταν δίπλα στο κάστρο Χάρενχαλ (Harrenhal). Για δεκατρείς μέρες ο πρίγκιπας Αίμοντ Ταργκάρυεν (Aemond Targaryen, γιός του Αίγκον του Β’) έκαιγε την περιοχή του Ρίβερλαντ (Riverland), ενώ ο πρίγκιπας Νταίμον Ταργκάρυεν (Daemon Targaryen, σύζυγος της πριγκίπισσας Ραινύρα) τον περίμενε στο Χάρενχαλ για να αναμετρηθούν. Την δέκατη τέταρτη μέρα έφτασε στο κάστρο και μονομάχησε με τον Νταίμον πάνω από την λίμνη. Πέθαναν και οι δύο, μαζί με τους πανίσχυρους δράκους τους.

Η εξέγερση του Κινγκς Λάντινκ και η καταστροφή του Ντράγκονπιτ (Riot of King’s Landing and Storming of the Dragonpit): Ο αρχηγός του στόλου Κόρλυς Βελάριον (Corlys Velaryon), το «Χέρι» της βασίλισσας φυλακίζεται και ο στόλος των Βελάριων εγκαταλείπει την βασίλισσα Ραινύρα. Η πριγκίπισσα Χελαίνα αυτοκτονεί και ο κόσμος, φοβισμένος για την οργή των «Πράσινων» εξεγείρεται. Τρεις από τις επτά πύλες του Κινγκς Λάντινγ ανοίγουν. Ο πρίγκιπας Τζόφρυ παίρνει τον δράκο της βασίλισσας Συραξ (Syrax) για να σώσει την κατάσταση, αλλά ο δράκος δεν τον αναγνωρίζει και τον ρίχνει και τον σκοτώνει. Το πλήθος επιτίθεται στο Ντράγκονπιτ και σκοτώνει τους δράκους Σκύρος (Skyros), Μόργκχουλ (Morghul), Τύραξις (Tyraxes), Ντρίμφαϊρ (Dreamfyre) και Σύραξ (Syrax). Όλοι συμφωνούν ότι η πόλη έπεσε και την εγκαταλείπουν για το Ντάσκεντέιλ.

 

Δεύτερη μάχη του Τάμπλετον (Second battle of Tumbleton): Οι δύο προδότες Ουλφ ο Λευκός και Χιού Χάμερ προσπάθησαν να βιάσουν τα πράγματα, μετά τον χαμό του Χάιταουερ και να πάρουν τον θρόνο με βασιλιά τον Χιού. Οι άρχοντες, σύμμαχοι του Αίγκον του Β’, κλήθηκαν για να εξοντώσουν τους δύο προδότες και τους δράκους τους. Προτού συγκεντρωθούν όμως, τους επιτέθηκε στρατός των «Μαύρων» και ο Άνταμ Βελάριον (Addam Velaryon) με τον δράκο του Σίσμοουκ (Seasmoke). Οι Ουλφ και Χιού σκοτώθηκαν, όπως και ο Άνταμ και οι τρεις δράκοι. Ο μόνος δράκος που επιβίωσε ήταν ο Σίλβεργουινγκ (Silverwing).

Θάνατος της Ραινύρα (Death of Raenhyra): Η βασίλισσα Ραινύρα επιστρέφει στο Ντράγκονστοουν, με τον γιό της Αίγκον τον νεώτερο, για να εκκολάψει νέο αυγό δράκου και πιάνεται αιχμάλωτη από τους «Πράσινους». Ο βασιλιάς Αίγκον ο Β’ την δίνει στον δράκο του Σάνφαϊρ, που την καταβροχθίζει μπροστά στον γιό της. Χαρίζει όμως την ζωή στον πρίγκιπα. Τελικά και ο πληγωμένος δράκος πεθαίνει στο Ντράγκονστοουν.

Με την πτώση του Κινγκς Λάντινγκ και πριν την επιστροφή του Αίγκον στον θρόνο, παρουσιάστηκαν κι άλλοι, που διεκδίκησαν τον θρόνο. Η εποχή ονομάστηκε «Ο μήνας των τριών βασιλιάδων» (The moon of the three kings). Ο άρχοντας Μπόρος Μπαράθιον όμως ανέκτησε την πόλη και ο βασιλιάς Αίγκον παντρεύτηκε την πρώτη του κόρη σε ανταπόδοση.

Μάχη του Κίνγκσροουντ (Battle of Kingsroad): Ο άρχοντας Μπόρος Μπαράθιον οδήγησε των στρατό των «Πράσινων» στο Κίνγκσροουντ εναντίον των «Μαύρων». Στην μάχη σκοτώθηκε ο ίδιο και άλλοι άρχοντες και από τις δύο πλευρές. Ο άρχοντας Κρέγκαν Σταρκ (Cregan Stark) με τον στρατό των νικηφόρων «Μαύρων» βάδισε προς το Κινγκς Λάντινγκ.

Θάνατος του Αίγκον του Β’ (Death of Aegon II): Με τον στρατό των «Μαύρων» να πλησιάζει το «Χέρι» του βασιλιά Αίγκον, ο Κόρλυς Βελάριον συμβούλεψε τον βασιλιά να παραδοθεί. Αυτός αρνήθηκε και έδωσε εντολή να κόψουν ένα αυτί από τον πρίγκιπα Αίγκον τον νεώτερο και να το στείλουν ως προειδοποίηση. Ο βασιλιάς όμως λίγο αργότερα έπεσε νεκρός από δηλητήριο. Κανείς δεν ξέρει ποιος ήταν ο υπεύθυνος.

Τελικά, με μόνο επιζώντα τον πρίγκιπα Αίγκον των νεώτερο, ο Κρέγκαν Σταρκ τον ονόμασε βασιλιά Αίγκον τον Γ΄ και τον εαυτό του «Χέρι» του βασιλιά. Τιμώρησε αρκετούς άντρες με θάνατο, ως δολοφόνους του βασιλιά Αίγκον του Β’ και παραιτήθηκε αμέσως μετά και επέστρεψε στον Βορρά. Ένα συμβούλιο με επτά μέλη σχηματίστηκε και βασίλεψε ως αντιβασιλέας μέχρι και το 136 AC, που ο βασιλιάς τους αποδέσμευσε. Η εποχή ήταν δύσκολη, λόγω του πολέμου και των καταστροφών και η διεκδίκηση της Ραινύρα στον θρόνο ήταν και ο λόγος που άλλαξε εντελώς ο τρόπος διαδοχής και μόνο οι αρσενικοί, πλέον, διάδοχοι ανέβαιναν στον θρόνο.

Πηγές:

https://awoiaf.westeros.org/index.php/Main_Page

https://gameofthrones.fandom.com/wiki/Game_of_Thrones_Wiki

 

Visited 4 times, 1 visit(s) today
Close