Written by 1:07 am Βιβλία, Ρομαντικό Μυθιστόρημα Views: 2

Review: Στην Αγκαλιά του Χάιλαντερ

Στην Αγκαλιά του Χάιλαντερ

Ο Γιούαν Μακ Κέιμπ, άρχοντας μιας φατρίας στα Χάιλαντς της Σκοτίας, αψηφά κάθε κίνδυνο στην προσπάθειά του να προστατέψει τους ανθρώπους του από τη μοχθηρία των εχθρών του. Όταν μια μυστηριώδης κοπέλα φτάνει κυνηγημένη στο κάστρο του, ο Γιούαν συνειδητοποιεί ότι η πανέμορφη ξένη ίσως κρατά στα χέρια της το κλειδί για την ευημερία της φατρίας του.

Η Μορίν Στιούαρτ είναι η κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας, την οποία επιβουλεύονται πολλοί ευγενείς της Σκοτίας. Βρίσκοντας καταφύγιο στη γη των Μακ Κέιμπ, η κοπέλα ξέρει πως η μόνη διέξοδος για να απαλλαγεί από τους εχθρούς της είναι να δεχτεί την πρόταση γάμου του άρχοντα του κάστρου. Η Μορίν και ο Γιούαν προέρχονται από δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους, όμως η ακατανίκητη έλξη που νιώθει ο ένας για τον άλλον είναι αδιαμφισβήτητη. Καθώς τα σκοτεινά προμηνύματα του πολέμου απειλούν να γκρεμίσουν τα πάντα, οι δύο νέοι θα πρέπει να βάλουν στην άκρη τον εγωισμό τους και να αγωνιστούν για το κοινό καλό αλλά και για την ανεκτίμητη μαγεία του αληθινού έρωτα…

Η κορυφαία συγγραφέας Maya Banks υπογράφει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που κατέκτησε τις καρδιές του αναγνωστικού κοινού διεθνώς. Μια πρωτότυπη και υποβλητική ιστορία έρωτα και προδοσίας, πάθους και δόλου, που ζωντανεύει με μοναδικό τρόπο μια ολόκληρη εποχή.

Βρείτε το βιβλίο εδώ: http://www.anubis.gr/books.asp?BID=1721

 

Το Χρονικό των Μακ Κέιμπ
της Maya Banks

Τους τελευταίους μήνες, οι εκδόσεις ANUBIS έχουν μπει δυναμικά στον χώρο του αισθηματικού μυθιστορήματος. Οι σειρές εποχής τους (Scarlet, Forever) έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις. Πρόσφατα λοιπόν εγκαινίασαν μια καινούρια σειρά. Το όνομα αυτής λοιπόν… Eternal και, αν κρίνουμε από τον πρώτο της τίτλο, θα είναι όντως αιώνια!!!

Με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα ότι θα εκδώσουν βιβλία μιας από τις πιο επιτυχημένες Αμερικανίδες συγγραφείς, με αμέτρητα best seller στο ενεργητικό της. H Maya Banks, όπως είναι το όνομα με το οποίο υπογράφει τα βιβλία της, αν και είναι λίγα χρόνια στον χώρο σε σχέση με άλλους συγγραφείς, είναι πολυγραφότατη και επεκτείνει τη γραφή της σε πολλά, διαφορετικά είδη. Έχει εκδώσει κατασκοπικά βιβλία, ρομαντικά εποχής, και βέβαια μερικά με θέμα BDSM. Τολμάει και ρισκάρει. Είναι αξιοσημείωτο ότι έχει γράψει βιβλία όπου το πρωταγωνιστικό ζευγάρι αποτελείται από τρία, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις από τέσσερα άτομα!

Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι η πένα της είναι εξαιρετική. Κατά τη γνώμη μου, με όποιο είδος και αν καταπιάνεται, έχει ένα μοναδικό ταλέντο στο να εισχωρεί στην ψυχή των πρωταγωνιστών της. Αναλύει τους χαρακτήρες διεξοδικά και έχει έναν τρόπο να φτάνει σταδιακά στην κορύφωση την ιστορία της, ταυτόχρονα με το ψυχογράφημα των ηρώων της. Έχει ιδιαίτερη αγάπη στις ιστορίες που ενώνονται μεταξύ τους και τα περισσότερα έργα της πραγματεύονται τις περιπέτειες οικογενειών.

Μια από τις μεγάλες της εκδοτικές επιτυχίες ήταν και η σειρά «McCabe Trilogy». Στην Ελλάδα μεταφράστηκε με τον τίτλο «Το Χρονικό των Μακ Κέιμπ». Η ιστορία τοποθετείται περίπου το 1134 μ.Χ. στη Σκοτία, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Δαβίδ Α’. Αναφέρεται σε τρία αδέρφια που προσπαθούν να διοικήσουν και να προστατέψουν τη φατρία τους στα Χάιλαντς της Σκοτίας. Έχουν να αντιμετωπίσουν την ευθύνη τους απέναντι στους ανθρώπους τους, τη δίψα τους για εκδίκηση και δικαιοσύνη, αλλά και έναν θανάσιμο εχθρό που τους έχει πληγώσει στο παρελθόν και τώρα έχει τη δύναμη να καταστρέψει τους ίδιους, αλλά και ολόκληρο το βασίλειο.

Στο πρώτο βιβλίο, με τίτλο Στην Αγκαλιά του Χάιλαντερ, παρακολουθούμε την ιστορία του Γιούαν Μακ Κέιμπ , πρωτότοκου αδερφού και άρχοντα της φατρίας των Μακ Κέιμπ. Ο Γιούαν, μετά τον θάνατο του πατέρα του αλλά και πολλών άλλων ταυτόχρονων τραγωδιών, επωμίστηκε την ευθύνη τη γης και των ανθρώπων των Μακ Κέιμπ. Κοντά του τα δύο μικρότερα αδέρφια του. Ο υπεύθυνος Άλαρικ και ο λιγομίλητος Κέλεν είναι πιστοί στον αδερφό τους και κάνουν ό,τι μπορούν για να τον βοηθήσουν με τις υποχρεώσεις του. Ξαφνικά, εμφανίζεται στη ζωή τους η Μορίν Στιούαρτ. Η Μορίν έχει περάσει σχεδόν όλη της τη ζωή σε μοναστήρι. Όχι από επιλογή, αλλά για να σώσει τη ζωή της από έναν ύπουλο εχθρό, που μετά από χρόνια αναζήτησης έχει καταφέρει να την ανακαλύψει. Και την καταδιώκει. Ένα παιχνίδι της μοίρας την αναγκάζει να ζητήσει καταφύγιο στο κάστρο Μακ Κέιμπ. Όλοι την αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη, κυρίως γιατί η Μορίν αρνείται να τους αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα και τα κίνητρά της. Όταν όμως μαθαίνεται η αλήθεια και γίνεται γνωστό το παρελθόν της, ο Γιούαν τής κάνει πρόταση γάμου. Μόνο έτσι μπορεί να σώσει τη φατρία του και να ζητήσει δικαίωση για την καταστροφή της οικογένειάς του. Η Μορίν έρχεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο δίλημμα: να παντρευτεί έναν άντρα που δεν εμπιστεύεται, αλλά για τον οποίο νιώθει μια ακατανίκητη έλξη, ή να ρισκάρει τη ζωή της και τη ζωή εκείνων που θεωρεί πλέον οικογένειά της.

Όπως έγραψα και στην αρχή, η χαρά μου όταν έμαθα για την έκδοση αυτού του βιβλίου στη Ελλάδα ήταν μεγάλη. Η Maya Banks είναι μια από τις αγαπημένες μου συγγραφείς.
Προσωπικά, τη θεωρώ και από τις καλύτερες. Όμως στην αρχή φοβήθηκα, γιατί δεν είχα διαβάσει ποτέ το συγκεκριμένο είδος από την ίδια. Επειδή τα βιβλία της που τοποθετούνται χρονικά στη σύγχρονη εποχή είναι μοντέρνα, τολμηρά και αρκετά φιλελεύθερα, προβληματίστηκα για το πώς θα μπορέσει να διαχειριστεί μια ιστορία εποχής. Όμως δεν απογοητεύτηκα καθόλου. Ίσα-ίσα, φαίνεται η έρευνα που έχει κάνει και το πόσο έχει ψάξει για ιστορικές λεπτομέρειες, ώστε να είναι αληθοφανής η ιστορία. Μας δίνει την ευκαιρία να δούμε τον τρόπο ζωής και τις συμπεριφορές εκείνης της εποχής, φροντίζοντας να συνδυάσει όχι μόνο τον χρόνο αλλά και τον τόπο. Καθώς επίσης και τους τρόπους αντιμετώπισης, αναλόγως το φύλο, την κοινωνική τάξη, ακόμα και την ψυχολογική διαφοροποίηση. Η ίδια η πλοκή της ιστορίας είναι απίστευτα ενδιαφέρουσα. Ζεις την κάθε στιγμή και αναρωτιέσαι για το τι θα γίνει στη συνέχεια, καθώς δεν είναι ούτε δευτερόλεπτο προβλέψιμη η εξέλιξη. Μπορείς να «δεις» μπροστά σου το πάθος και τη χημεία των δύο χαρακτήρων. Όμως είναι αξιοσημείωτο ότι, αν και έχει ένα κεντρικό ζευγάρι ηρώων, οι «δεύτεροι» ρόλοι δεν παραγκωνίζονται καθόλου. Αντιθέτως, η Banks σε κάνει να θες να μάθεις και τη δική τους ιστορία. Ένα τεράστιο συν οι εκπληκτικές ερωτικές σκηνές!!!!

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τη μετάφραση και την επιμέλεια από τις εκδόσεις ANUBIS. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο πρωτότυπο κείμενο, θα καταλάβει ότι η Banks χρησιμοποιεί πολλές σκοτσέζικες λέξεις -κέλτικης προέλευσης-, καθώς και ορολογία του τότε χωροχρόνου, γεγονός που ανεβάζει το επίπεδο δυσκολίας στη σωστή μεταφορά και απόδοση του κειμένου.

Όπως είναι φανερό, περιμένω με αγωνία τα δύο επόμενα βιβλία για να μάθω την τύχη του Άλαρικ και του Κέλεν, αλλά και να δω την όποια εξέλιξη μπορεί να έχει ο Γιούαν. Αν και κανένας τους δεν έχει ψεγάδι, έχω καταλήξει από τώρα ότι ο αγαπημένος μου είναι ο Κέλεν και αυτό με κάνει ακόμα πιο ανυπόμονη, καθώς το τελευταίο κομμάτι μιας τούρτας είναι πάντα το καλύτερο!!

 

Επιμέλεια κειμένου: Χρύσα Βασιλείου

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Close