Written by 6:35 pm A for Αφιέρωμα Views: 2

Αφιέρωμα «Game of Thrones» – 3

 
Σέρσεϊ  Λάννιστερ
 

Cersei Lannister HBO Promo

Titles:Queen Regent of the the Andals and the First Men
Also known as:Cersei Baratheon
Status:Alive
Origin:Casterly Rock, the Westerlands
Allegiance:House Lannister
Family: Tywin Lannister – father  (deceased)
Joanna Lannister – mother (deceased)
Ser Jaime Lannister – twin brother
Tyrion Lannister – brother
Robert Baratheon – husband (deceased)
Joffrey Baratheon – son  (deceased)
Myrcella Baratheon – daughter  (deceased)
Tommen Baratheon – son  (deceased)
Ser Kevan Lannister – uncle  (deceased)
Ser Lancel Lannister – cousin  (deceased)
Ser Loras Tyrell – betrothed  (deceased)
Sansa Stark – sister-in-law
 
 
Εγώ και η Νικολέτα δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή κριτικοί καλλιτεχνικών δρώμενων του οποιουδήποτε χώρου. Είμαστε απλά δυο φίλες που αγαπάμε πολύ τα βιβλία, τις ταινίες, τις σειρές και πολλά αλλά. Είναι ευτύχημα το γεγονός ότι μοιραζόμαστε αρκετές τέτοιες αγάπες και το ότι η Νικολέτα “φιλοξενεί” εδώ, στο διαδικτυακό της “παιδί”, κάποια γραπτά μου. Είναι κάτι για το οποίο την ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!”  Μαρία Μπακάρα (nikolsway.com)
 
Μαρία μου, δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα!
 



Η Cersei Lannister είναι η πρωτότοκη κόρη του Tywin και της Joanna  Lannister και  η δίδυμη αδερφή του Jaime Lannister. Μετά την εξέγερση παντρεύτηκε τον νέο βασιλιά, Robert Baratheon, και έγινε βασίλισσα των Επτά Βασιλείων. Είναι η μητέρα των Joffrey, Myrcella και Tommen Baratheon.

Η Cersei είναι ισχυρογνώμων, φιλόδοξη και πονηρή. Είναι, κατά τη γνώμη της, πολιτικά οξυδερκής και της αρέσει να σκέφτεται τον εαυτό της ως κόρη του πατέρα της, αν και αισθάνεται ασήμαντη όταν οι άνθρωποι δεν ακολουθούν τις παράλογες εντολές της. Έχει αγανακτήσει από τα έθιμα, τους περιορισμούς και τις συμβάσεις που πρέπει να ανεχτεί λόγω του φύλου της, αλλά ποτέ δεν συνειδητοποιεί ότι οι άνθρωποι δεν έρχονται σε αυτήν, ούτε σέβονται τις εντολές της, γιατί απλά είναι μια αναποτελεσματική και εγωκεντρική ηγέτις.

Η Cercei είναι ένας χαρακτήρας που διχάζει, σε κάνει να αγαπάς το γεγονός ότι τη μισείς. Αν και θα ήθελα πραγματικά να τη μισώ βαθιά και απόλυτα, μου είναι αδύνατο, ακόμα και όταν καταλαβαίνω πως αγαπημένο της χόμπι είναι η καταστροφή άλλων ανθρώπων – αλλά, εντάξει, συνήθως όλα γίνονται στο όνομα της “αγάπης” και της “οικογένειας”.

Αν και πρωτότοκο παιδί του ισχυρού Tywin Lannister, όντας κορίτσι θεωρεί τον εαυτό της αδικημένο, αφού δεν μπορεί να έχει όσα πιστεύει ότι της αξίζουν δικαιωματικά. Με έναν πατέρα που δείχνει ανοιχτά την αδιαφορία του για τα παιδιά του, εκτός και αν θέλει να τα χρησιμοποιήσει για την πραγματοποίηση των στόχων του.

Από νεαρή ηλικία, γίνεται Βασίλισσα δίπλα σε ένα Βασιλιά που είναι ερωτευμένος και απόλυτα συναισθηματικά δοσμένος σε μια νεκρή. Έτσι, ξεκινά τη ζωή της με έναν καταδικασμένο γάμο, που φυσικά διέταξε ο πατέρας της. Αρχικά προσπάθησε να κάνει τον γάμο της να δουλέψει, αλλά γρήγορα βλέπει ότι δεν υπάρχει ελπίδα δίπλα σε ένα μέθυσο και άπιστο Βασιλιά! Και τότε είναι που τα πράγματα αλλάζουν.

Ενώ είναι παντρεμένη με τον Βασιλιά Ρόμπερτ, δημιουργεί σχέση με τον δίδυμο αδερφό της, Τζέιμι – μια σχέση που θα φέρει την αρχή του τέλους. Αν και η ίδια πιστεύει πως είναι γραφτό να είναι μαζί, αφού έτσι ήρθαν και στη ζωή, μαζί μέσα από μια μήτρα.

Ο καιρός περνά και κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο σκληρή. Μοναδική της έννοια τα παιδιά της, τα οποία αγαπά αρρωστημένα. Όπως λέει και η ίδια “Η αγάπη μάς κάνει αδύναμους” και με αυτό σαν μότο πορεύεται. Δεν εμπιστεύεται κανέναν, ούτε καν την οικογένειά της, και ειδικά τον μικρό της αδερφό, Τύριον, τον οποίο και θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατο της μητέρας τους, αφού την έχασαν στη γέννα του, όταν η ίδια ήταν τεσσάρων ετών.

Έπειτα, μεγαλώνει με ένα σκληρό πατέρα που τους μαθαίνει πως ο Οίκος τους είναι πάνω όλων. Το όνομά τους πρέπει να μετρά πάντα πάνω από όλα. Ότι είναι αυτό που είναι γιατί είναι Λάννιστερ. Κάτι που δεν τους αφήνει να ξεχάσουν ποτέ. «Μόνο όποιος βάζει πρώτη την οικογένεια κερδίζει», λέει και ξαναλέει.

Κάτι που η Cercei ενστερνίζεται, αφού η φράση που λατρεύω και τη χαρακτηρίζει απόλυτα είναι “Η αγάπη είναι αδυναμία. Μην αγαπάς κανέναν, παρά μόνο τα παιδιά σου.”

Δυστυχώς είναι άτομο παρορμητικό και δεν κρίνει ποτέ σωστά καταστάσεις και χαρακτήρες. Δεν αντιμετωπίζει σωστά τους εχθρούς της, αφού έχει τη τάση να τους υποτιμά θεωρώντας τον εαυτό της ανώτερο και φυσικά πιο έξυπνο. Άλλωστε, είναι μια Λάννιστερ.

Θέλει όσο τίποτα άλλο δύναμη και εξουσία, αλλά, όταν καταφέρνει να τα αποκτήσει, δεν μπορεί να τα διαχειριστεί και έτσι οδηγείται σε λάθη που δεν μπορεί να διορθώσει.
Η δίψα της για εξουσία θα είναι και η καταστροφή της…

 

“When you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground.”
– Cersei, to Eddard Stark
 

Επιμέλεια κειμένου: Χρύσα Βασιλείου

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Close