Written by 10:45 pm Reviews, Τέχνες Views: 2

Χριστουγεννιάτικες Ταινίες Μέρος Β’

Αναπάντεχα ευχάριστη η φετινή μου ψαριά σε χριστουγεννιάτικες ταινίες και αναρωτιέμαι γιατί κάποιες από αυτές δεν τις ψάρεψα πέρυσι. Ίσως το Νέτφλιξ να με λυπήθηκε φέτος και να τις ανέβασε για να με αποζημιώσει.

5. Τα Τελευταία Χριστούγεννα (Last Christmas)

Πρωταγωνιστές: Εμίλια Κλάρκ (Emilia Clarke), Έμα Τόμσον (Emma Thompson), Μισέλ Γεό (Michelle Yeoh), Χένρι Γκόλντινγκ (Henry Golding)
Έτος: 2019
Διάρκεια: 1 & 43’
Η Αξιολόγησή μου: 10/10

Η Κέιτ, μετά από μια σοβαρή εγχείρηση, ζει μια μποέμικη ζωή, γυρίζοντας από φίλο σε φίλο και σε όποιον είναι διατεθειμένος να της προσφέρει έναν καναπέ για το βράδυ. Κάνει μια αργοπορημένη επανάσταση, ενάντια στις επιθυμίες της οικογένειάς της και την μητέρας της, που νοιώθει ότι την πνίγει. Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα θα γνωρίσει ένα αγόρι που θα την κάνει να αναθεωρήσει την στάση της και θα την οδηγήσει σε μια σοκαριστική αλήθεια.

Εξαιρετική ταινία, με λίγη δόση φαντασίας, ό,τι πρέπει για να γιατρέψετε πληγές. Γλυκιά, τρυφερή, αλλά και δυνατή, θα σας κάνει να δείτε την ζωή με άλλο μάτι. Εξαιρετικά και τα μηνύματα που περνάει για την αγάπη, την δύναμη της προσφοράς και την θυσία. Η ζωή είναι ένα πολύτιμο δώρο, που δεν πρέπει να πάει χαμένο. Τα τραγούδια των Wham με έκαναν να την αγαπήσω περισσότερο.

6. Ο Μπαμπάς Επιστρέφει Για Χριστούγεννα (Father Christmas Is Back)

Πρωταγωνιστές: Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ (Elizabeth Hurley), Τζων Κλιζ (John Cleese), Νάταλι Κοξ (Nathalie Cox), Κρις Μάρσαλ (kris marshall)
Έτος: 2021
Διάρκεια: 1& 45’
Η Αξιολόγησή μου: 10/10

Διασκεδαστική ταινία και μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο πατέρας τεσσάρων αδελφών αποφασίζει να επισκεφτεί την οικογένειά του, που έχει παρατήσει 25 χρόνια πριν, στις γιορτές. Μαζί του θα φέρει και την νεαρή φίλη του. Τις ημέρες αυτές των Χριστουγέννων μυστικά θα έρθουν στην επιφάνεια, σχέσεις θα επαναπροσδιοριστούν και η οικογένεια θα καταφέρει να ξαναχτίσει τους δεσμούς της και όλα αυτά εν μέσω αστείων καταστάσεων. Γέλιο και δράμα σε σωστές ποσότητες, σε μια κωμωδία που αξίζει.

7. Love Hard

Πρωταγωνιστές: Νίνα Ντόμπρεφ (Nina Dobrev), Τζίμι Ο. Γιάνγκ (Jimmy O. Yang), Χέδερ ΜακΜάαν (Heather McMahan), Ντάρεν Μπάρνετ (Darren Barnet)
Έτος: 2021
Διάρκεια: 1 & 44’

Η Αξιολόγησή μου: 10/10 (και μόνο για τη σκηνή στο καραόκε)

Η Νάταλιε αρθρογραφεί σε μια διαδικτυακή στήλη την αναζήτηση του τέλειου άντρα, μέσω ενός σάιτ γνωριμιών. Όλα της τα ραντεβού καταλήγουν σε Βατερλώ και αυτό φαίνεται να αρέσει τους αναγνώστες της, μέχρι που γνωρίζει τον Τζος και πιστεύει ότι βρήκε τον κύριο Τέλειο. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα αποφασίζει να του κάνει έκπληξη  και να τον γνωρίσει από κοντά, μόνο για να διαπιστώσει ότι ο Τζος δεν είναι αυτός που λέει ότι είναι και η ίδια έπεσε θύμα ηλεκτρονικού ψαρέματος. Τώρα θα αναγκαστεί να παραστήσει την κοπέλα του, μέχρι τα Χριστούγεννα, και να κυνηγήσει τον αληθινό άντρα που ερωτεύτηκε. Όμως τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά.

Η σκηνή στο καραόκε, επική! Γέλιο μέχρι δακρύων. Ειδικά η ατάκα του πρωταγωνιστή ότι μπορεί να έχει κάποια «πάθηση» έκανε την ανάσα μου να κοπεί από τα γέλια. Πανέξυπνη και γεμάτη εύστοχες ατάκες, όπως η σειρά κεριών για άντρες: «παθολογικός ψεύτης», «σηκωμένο κάθισμα λεκάνης», «δεν ζητάω οδηγίες», θα σας κάνει να κολλήσετε και να μην θέλετε να τελειώσει. Τελικά ο έρωτας δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, αλλά με το ποιοι είμαστε πραγματικά. Λάτρεψα τον Τζος.

8. Διπλή Πριγκίπισσα 3: Κυνηγώντας Το Αστέρι (The Princess Switch 3: Romancing Τhe Star)

Πρωταγωνιστές: Βανέσα Χάτζενς (Vanessa Hudgens), Ρέμι Χι (Remy Hii), Σαμ Παλάντιο (Sam Palladio)
Έτος: 2021
Διάρκεια: 1 & 46’
Η Αξιολόγησή μου: 7/10

Σε αυτή την χριστουγεννιάτικη ιστορία η Στέισι και η Μάρκαρετ θα αναγκαστούν να ζητήσουν την βοήθεια της Φιόνα, όταν ένας πλούσιος συλλέκτης κλέψει το αστέρι του Αγίου Νικολάου, που το Βατικανό δάνεισε για το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μοντενάρο. Η Φιόνα θα επιστρατεύσει έναν φίλο από το παρελθόν και όλη της την γοητεία για να το κλέψει πίσω.

Συμπαθητική ταινία, καλλίτερη, μπορώ να πω, από τις προηγούμενες. Η σκηνή της κλοπής δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά σίγουρα ο σκηνοθέτης είναι λάτρης της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς. Αντίθετα, η Χλατζενς αυτή τη φορά είναι πιο «μέσα» στον ρόλο της και η Φιόνα κλέβει την παράσταση. Έξυπνη και η αλλαγή που θέλει τις ηρωίδες να αλλάζουν ρόλους και στο τέλος όλες να ενσαρκώνουν την Φιόνα. Βασικά, πιστεύω ότι αυτός ο ρόλος ήταν και ο πιο ενδιαφέρων στις ταινίες. Να την δείτε, θα διασκεδάσετε.

Συνεχίζεται…

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Close