Written by 9:00 pm Βιβλία Views: 6

Ο Αϊ-Βασίλης και η Μάγισσα Τίτω

Χριστούγεννα!!! Μα τι υπέροχη εποχή;!
Η καλύτερη ολόκληρου του χρόνου!!!

Χρώματα λαμπερά παντού, μυρωδιές από φρεσκοψημένα κουλουράκια κανέλας σε κάθε γωνιά κάθε σπιτιού, λαχταριστά μελομακάρονα και χιονισμένοι κουραμπιέδες στολίζουν πανέμορφα τις παραμυθένιες βιτρίνες των καταστημάτων, φωνές παιδικές τραγουδούν χαρούμενα τα κάλαντα, κίνηση στους δρόμους, άνθρωποι παντού!
Στιγμές… Οικογενειακές στιγμές… φίλοι παλιοί και νέοι… λόγια αγάπης που ξεχάσαμε μέσα στη χρονιά να πούμε… αγκαλιές και φιλιά, που ξεχάσαμε να δώσουμε… τηλέφωνα που αναβάλαμε γι’ αργότερα… κι αυτά άργησαν πολύ…
Όλα αυτά, κι άλλα τόσα είναι τα Χριστούγεννα! Υπέροχες, τρυφερές, ζεστές, μαγικές, απλές στιγμές αγάπης!
Ή μήπως όχι;!

Για εμένα, τη μάγισσα Τιτώ, τα Χριστούγεννα παλιά ήταν μοναξιά… Χωρίς μία οικογένεια να με φροντίζει και να με νοιάζεται, χωρίς φίλους που θα ήθελαν να παίξουν μαζί μου, χωρίς άφθονη αγάπη, δίχως χαρούμενη μουσική και ζεστό φαγητό με τους κοντινούς μου ανθρώπους…
Υπήρχε μόνο η μοναξιά… και η μοναξιά έφερνε τη θλίψη… και η θλίψη τον φθόνο! Και να σας πω το μεγάλο μου μυστικό;
Γι’ αυτό ήθελα να καταστρέψω τα Χριστούγεννα για τα μικρά ξωτικά… και για την κυρία Βασιλική… και για όλα τα παιδιά του κόσμου!
Επειδή ζήλευα όλους όσους ήταν χαρούμενοι με τις οικογένειες και τους φίλους τους!
Με δώρα και γλυκά!
Επειδή εγώ ένιωθα μόνη… μόνη και μελαγχολική…

Φέτος, όμως, άκουσα πως πολλοί άνθρωποι αισθάνεστε έτσι… Οι γιορτές είναι τόσο διαφορετικές για όλους εσάς… Φέτος δεν μπορείτε να αγκαλιάσετε τον παππού και τη γιαγιά… ούτε να κάνετε βόλτες στα στολισμένα, λαμπερά καταστήματα. Φέτος δεν θα μπορέσουν έμαθα όλες οι οικογένειες να είναι μαζί, κι άκουσα, πως πολλοί άνθρωποι θα δυσκολευτούν να γιορτάσουν, όπως άλλες χρονιές, τα Χριστούγεννα! Με τεράστια οικογενειακά τραπέζια κι επισκέψεις σε φίλους και ταξίδια και κάλαντα… Φέτος ίσως τα δώρα να είναι λιγότερα… και το χριστουγεννιάτικο δέντρο πιο μικρό ή λιγότερο φανταχτερό… φέτος ίσως να νιώθετε κι εσείς μοναξιά… κι απόγνωση… ή φόβο… ή αγανάκτηση.

Να σας δώσω όμως κι εγώ, η μάγισσα Τιτώ, μία συμβουλή;
Μη φοβάστε! Δεν είστε μόνοι! Είμαστε όλοι μαζί! Όπως τα ξωτικά κι ο Άγιος Βασίλης αγκάλιασαν εμένα, “αγκαλιάστε” κι εσείς από μακριά τους αγαπημένους σας ανθρώπους, προστατέψτε την ηρεμία και το γιορτινό κλίμα των ημερών και μην ξεχάσετε να χαμογελάτε!
Γιατί το χαμόγελο είναι το πιο δυνατό, μυστικό συστατικό, αυτό που λύνει όλα τα ξόρκια… αυτό που διώχνει κάθε κακή σκέψη και τα μεταμορφώνει όλα σε αγάπη κι ελπίδα!
Φέτος τα Χριστούγεννα, μην ξεχάσετε να ελπίζετε και να χαμογελάτε και να προσέχετε!
Και προσέχοντας εσάς και τους γύρω σας, θα έχουμε τόσα πολλά Χριστούγεννα να γιορτάσουμε αγαπημένοι κι αγκαλιασμένοι όλοι μαζί!

Να θυμάστε, πως όλα θα πάνε καλά!
Σας φιλώ από μακριά και σας αγαπώ!

Η μάγισσα Τιτώ!

Βρείτε το βιβλίο εδώ:

Ο Αϊ-Βασίλης και η Μάγισσα Τιτώ

Visited 6 times, 1 visit(s) today
Close