Written by 6:42 pm Χωρίς κατηγορία Views: 1

Τι έκανες στα Χριστούγεννα μάγισσα Αλαντάλα

Είναι σε όλους γνωστό, ότι τα παιδιά αγαπούν πολύ δύο πράγματα. Τα Χριστούγεννα και τα παραμύθια. Προσπαθώντας να ενώσουμε τις δύο αυτές μεγάλες αγάπες των παιδιών, δημιουργήθηκε η μάγισσα Αλαντάλα. Μυστήρια, δολοπλόκα, πονηρή αλλά ταυτόχρονα άδολη και αφελής, νιώθει την ανάγκη να αγαπηθεί τόσο πολύ, όσο και ο Άι Βασίλης.

Το παραμύθι «Τι έκανες στα Χριστούγεννα μάγισσα Αλαντάλα», περνάει το μήνυμα της αγάπης, στους μικρούς του αναγνώστες, που είναι και το μήνυμα των Χριστουγέννων. Οι χαρακτήρες του (η μάγισσα, ο Αι Βασίλης καθώς και ήρωες κλασικών παραμυθιών, όπως η Κοκκινοσκουφίτσα, η Χιονάτη και η Σταχτοπούτα) είναι οικείοι στα παιδιά και με αυτόν τον τρόπο η ταύτιση μαζί τους είναι άμεση και αβίαστη.

Η εναλλαγή του κωμικού στοιχείου σε στοιχείο δράσης και αγωνίας το απρόοπτο και το απρόσμενο, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.Μέσα από τους χαρακτήρες του παραμυθιού αναδεικνύονται σημαντικές κοινωνικές και ηθικές αξίες, όπως της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της διαφορετικότητας των χαρακτήρων, της γενναιοδωρίας και φυσικά της αγάπης.

Δίνεται στο παιδί η ευκαιρία να κατανοήσει την δύναμη της αναγνώρισης του λάθους και της διόρθωσής του καθώς και την αξία της συγχώρεσης.
Έντονα συναισθήματα χαράς, λύπης, αγωνίας, συμπόνοιας, ελπίδας και αισιοδοξίας διαποτίζουν το παραμύθι και αγγίζουν τις παιδικές ψυχές.
Η πολύχρονη επαφή μας με το παιδικό παραμύθι, μας έχει δείξει την τεράστια συμβολή του στην προσωπική ανάπτυξη καθώς και στην κοινωνικοσυναισθηματική ωρίμανση του παιδιού.
Πρωταρχικός μας στόχος στη δημιουργία του δικού μας παραμυθιού δεν ήταν απλά να το ξεφυλλίσει κάποιος, αλλά να νιώσει ικανοποίηση τη στιγμή που θα το κλείσει!

Ελπίζουμε και Ευχόμαστε η μάγισσα Αλαντάλα με το μαγικό της ραβδί να φέρει τη μαγεία των Χριστουγέννων στις καρδιές όλων των ανθρώπων.
Καλά, Μαγικά και Παραμυθένια Χριστούγεννα!

Μαρία Τσοπόκη & Ουρανία Μάρκου

Βρείτε το βιβλίο εδώ:

https://iwrite.gr/bookstore/paidiko-magissa-alantala/

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close