Written by 10:48 pm Reviews, Τέχνες Views: 5

Χριστουγεννιάτικες Ταινίες (Μέρος Γ')

Και συνεχίζω το “μπαράζ” χριστουγεννιάτικων ταινιών, ακάθεκτη. Έχω, άλλωστε, προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα υλικά… πιτζάμες, σοκολάτα και μελομακάρονα!

9. Χριστούγεννα εξ Ουρανού

Πρωταγωνιστές: Κατ Γράχαμ (Κat Graham), Αλεξάντερ Λούντβιγκ (Alexander Ludwig)
Έτος: 2020
Διάρκεια: 1 ώρα 35 λεπτά

Η Έρικα δουλεύει για την γερουσιαστή Μπράνφορντ και ταξιδεύει στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Γκουάμ, με σκοπό να αποδείξει ότι η βάση κοστίζει στις ΗΠΑ χρήματα και γι’αυτό πρέπει να κλείσει. Τον ισχυρισμό της αυτό θα προσπαθήσει να τον στηρίξει στην ετήσια, χριστουγεννιάτικη επιχείρηση της βάσης, που πετάει πάνω από απομονωμένα νησιά του Ειρηνικού και ρίχνει δώρα και είδη πρώτης ανάγκης.

Κατ’αρχάς να πω ότι η επιχείρηση είναι πραγματική και εκτός από τις ΗΠΑ συμμετέχουν και άλλα κράτη. Από αυτό και μόνο η ταινία κερδίζει πόντους, γιατί απ’ όλα τα υπόλοιπα θα έλεγα ότι χάνει. Να αρχίσω από τις κακές ερμηνείες, ειδικά της πρωταγωνίστριας, και το υπερβολικό μακιγιάζ. Η όλη ιστορία δεν πείθει και δεν υπάρχει και πραγματική χημεία ανάμεσα στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι.

Επίσης, η ιστορία με την κακιά γερουσιαστής, που θέλει να κλείσει την βάση, αλλά στο τέλος πείθεται ότι κάνει σημαντικό έργο και πρέπει να μείνει ανοιχτή, γιατί και οι πολιτικοί δουλεύουν για τους ανθρώπους και θέλουν έναν καλλίτερο κόσμο… μας έπεισε.

Εκεί στο τέλος ένα δάκρυ κύλησε και ψιθύρισα «God bless America».

Η δική μου αξιολόγηση: 3/10

10. Χριστουγεννιάτικο Ημερολόγιο

Πρωταγωνιστές: Κατ Γράχαμ (Κat Graham), Κουίνσι Μπράουν (Quincy Brown), Έθαν Πεκ (Ethan Peck)
Έτος: 2020
Διάρκεια: 1 ώρα 35 λεπτά

Η Άμπυ προέρχεται από μια επιτυχημένη οικογένεια, αλλά η ίδια προτιμάει να βρει τον δρόμο της, όχι ως δικηγόρος, αλλά ως φωτογράφος. Κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων ο παππούς της θα της δώσει ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο, που φαίνεται σαν να προβλέπει το μέλλον και που θα την βοηθήσει να βρει τον έρωτα.

O πρωταγωνιστής της ταινίας είναι εγγονός του Κουίνσι Τζόουνς και θετός γιός του Παφ Ντίντι Κομπς. Η δε πρωταγωνίστρια έχει και αυτή δεσμούς με την οικογένεια Τζόουνς, αφού ο πατέρας της είναι νονός δύο παιδιών του Κουίνσι Τζόουνς. Και το κερασάκι, ο Έθαν Πεκ είναι εγγονός του Γκρέγκορι Πεκ. Μια ταινία, λοιπόν, διάσημων προγόνων.

Για άλλη μια φορά η ηρωίδα δεν έχει καμμιά χημεία με τον ήρωα, που μοιάζει σαν τον μικρό της αδελφό. Και πάλι το υπερβολικό μακιγιάζ τραβάει την προσοχή με το «κοντούρινγκ» να έχει την πρώτη θέση, από τις εκφράσεις και την ερμηνεία της πρωταγωνίστριας. Βαρετή, βαρετή, βαρετή.

Φυσικά, η έλλειψη θρησκευτικού πνεύματος δεν περνάει απαρατήρητη, και συχνά αναφέρεται η λέξη «Holiday» αντί για Χριστούγεννα. Τα μηνύματα φιλελευθερισμού πολλά, με κυρίαρχα την μικτή οικογένεια, τις μικτές εθνότητες, αλλά και την θέση της γυναίκας μέσα στην κοινωνία. Σίγουρα οι γυναίκες των ταινιών αυτών είναι δυνατές και γυναίκες πρότυπα, αλλά δεν μας ενδιαφέρει και ιδιαίτερα εάν είναι «βίγκαν».

Να αναφέρω ότι ο χαρακτήρας της ηρωίδας εμφανίστηκε και στο «Ένας ιππότης πριν τα Χριστούγεννα».

1/10

11. Η νέα Σταχτοπούτα

Πρωταγωνιστές: Λόρα Μαράνο (Laura Marano), Γκρεγκ Σάλκιν (Gregg Sulkin), Τζοάνα Νιούμαρτς (Johannah Newmarch), Λίλιαν Ντουσέ-Ρος (Lilian Doucet-Roche)
Έτος: 2019
Διάρκεια: 1 ώρα 25 λεπτά

Η Κατ, μετά τον θάνατο του πατέρα της, ζει μαζί με την θετή της μητέρα και τις ετεροθαλείς αδελφές της, που της φέρονται πολύ άσχημα. Εργάζεται ως ξωτικό σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο και προσπαθεί να επιτύχει ως τραγουδίστρια. Και εκεί στα Χριστούγεννα θα συναντήσει τον δικό της πρίγκιπα, που θα την πάει στο χορό και θα την κάνει πριγκίπισσά του.

Συμπαθητική χριστουγεννιάτικη διασκευή του παραμυθιού, με το πρωταγωνιστικό ζευγάρι να βγάζει γλύκα και αθωότητα. Πολύ καλές και οι «κακές» της ταινίας, που είναι και οι πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Βλέποντάς την θα περάσετε καλά, αλλά δεν θα σας μείνει και αξέχαστη.

Η δικά μου αξιολόγηση: 5/10

12. Μεσάνυχτα στο Μαγκνόλια

Πρωταγωνιστές: Νάταλι Χολ (Natalie Hall), Έβαν Γουίλιαμς (Evan Williams)
Έτος: 2020
Διάρκεια: 1 ώρα 27 λεπτά

Η Μάγκι και ο Τζακ είναι φίλοι από παιδιά και έχουν μια ραδιοφωνική εκμπομπή μαζί. Όταν τους δίνεται η ευκαιρία να εκπέμψουν πανεθνικά, παριστάνουν το ζευγάρι για να αυξήσουν την ακροαματικότητα.

Άλλη μια ταινία που δεν έχει και πολύ σχέση με τα Χριστούγεννα και είναι καθαρά ρομαντική, αλλά ποσώς με απασχόλησε, γιατί την βρήκα εξαιρετική. Ο ήρωας, παλιός μας γνώριμος ως ο αγαπημένος «σεβαλιές» (ιππότης) στην σειρά «Βερσαλλίες», έκλεψε την παράσταση και απέδειξε πόσο καλός ηθοποιός είναι, έστω και σε μια ρομαντική ταινία.

Ωραία ιστορία, ωραίο περιβάλλον, αστεία, τρυφερή, έχει πολλά να πει για τον έρωτα, την φιλία και την οικογένεια.

Η δικά μου αξιολόγηση: 9/10

Βαθμολογία: [yasr_overall_rating]

 

Visited 5 times, 1 visit(s) today
Close