Written by 11:01 am Γιατί..., Στήλες Views: 3

ΓΙΑΤΙ… Το "Rocky" είναι Θρύλος!

    ΓΙΑΤΙ…

                                 το “Rockyείναι θρύλος.

 

Βρισκόμαστε πάλι εδώ, στο Nikol’s Way, για ένα ακόμα Γιατί. Το συγκεκριμένο κείμενο είναι κατά κάποιον τρόπο η συνέχεια του προηγούμενου “Γιατί”, στο οποίο ανάφερα τους λόγους για τους οποίους πιστεύω πως πρέπει ο Stallone να κερδίσει το Oscar. Τώρα, εμπνεόμενη από τα λόγια και τη στάση ζωής του ρόλου ο οποίος τον έκανε διάσημο, θα αναφέρω τι μας έμαθαν οι ταινίες Rocky και γιατί για εμένα δεν είναι απλώς ταινίες.

Γιατί ο Rocky δεν είναι απλώς ένας ήρωας. Γιατί ο Rocky είναι θρύλος!

Γιατί μας έμαθε πως… δεν πειράζει να χάνεις.

Γιατί ο μόνος τρόπος να νικήσεις στη ζωή είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου.

Γιατί μόνο οι δειλοί κατηγορούν για τις αποτυχίες τους άλλους ανθρώπους ή την ίδια τη ζωή. Οι πραγματικά γενναίοι έχουν έναν και μοναδικό εχθρό, αυτόν που κοιτάνε στον καθρέφτη τους, τον εαυτό τους. Ο Rocky το λέει στο γιο του και το διδάσκει στον Adonis

Γιατί τίποτα δεν κατακτιέται εύκολα. Σημασία όμως δεν έχει πόσο δυνατά θα σε χτυπήσουν αλλά εάν θα επιλέξεις να ξαναπροσπαθήσεις.

Γιατί ο Rocky κατάλαβε, κι εμείς μαζί του, πως η τελική νίκη δε φέρνει και τη λήξη του αγώνα. Δεν πρέπει να φέρει τη λήξη του αγώνα αφού αυτό θα σήμαινε και τη λήξη της ζωής.

Γιατί όσο επιτυχημένος κι αν είσαι, όσα κι αν έχεις κερδίσει, αυτό που μένει είναι να μπορείς να αγκαλιάζεις την οικογένεια σου, να μοιράζεσαι στιγμές με τους φίλους σου, να γελάς με τη ζωή. Να μπορείς να χρησιμοποιείς πληθυντικό αριθμό, να λες «τα καταφέραμε».

Γιατί δεν πειράζει να φοβάσαι μη χάσεις τα υλικά αγαθά που απέκτησες με τον κόπο σου και τη δουλειά σου. Είναι ανθρώπινο.

Γιατί ότι κι αν σου λένε οι άλλοι σημασία έχει εσύ τι πιστεύεις για τον εαυτό σου.

Γιατί ποτέ δεν είναι αργά για να πετύχεις, αρκεί να έχεις το θάρρος να διεκδικήσεις τη μία ευκαιρία, αυτή που περίμενες μια ζωή. Ο Rocky την είχε την ευκαιρία του με τον Apollo και ο Adonis χάρη στο όνομα του Apollo. Σημασία όμως έχει να αρπάξεις αυτή τη μία ευκαιρία και να αποδείξεις πως αξίζει να είσαι εκεί.

Γιατί πάντα υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες και πάντα μπορείς να αποτύχεις και σε αυτές. Όμως αρκεί η προσπάθεια, το ότι έδωσες τον καλύτερο σου εαυτό. Αυτό ήταν που ήθελε να μάθει ο Rocky μετά τον πρώτο αγώνα του με τον Apollo. Ήθελε να ξέρει πως ο αντίπαλος του είχε δώσει τον καλύτερο του εαυτό στο ρινγκ.

Γιατί τον αντίπαλό σου δεν πρέπει να τον φοβάσαι, να τον υποτιμάς, ούτε να τον μισείς. Πρέπει να τον σέβεσαι. Ο Apollo παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Rocky. Άλλωστε, μπορεί να μην κερδίσεις τον τίτλο, αλλά μπορείς πάντα να κερδίσεις τη βραδιά.

Γιατί δεν πειράζει να παρατάμε κάτι που δε θέλουμε πολύ, όμως…

όταν αγαπάμε κάτι με πάθος δεν πρέπει να το αφήνουμε ποτέ.

Στη δεύτερη ταινία, μετά το γάμο του Rocky με την Adrian εκείνη του λέει πως φοβάται ότι κάποια στιγμή θα τη βαρεθεί. Εκείνος παραδέχεται πως τώρα κόλλησε μαζί του για πάντα, πως τη θέλει και δεν παρατάει ποτέ κάτι που θέλει. Στην τρίτη ταινία, λίγο μετά την ήττα του Rocky από τον Lang (θα σε μισώ για πάντα, να το ξέρεις), η Adrian  λέει στον άντρα της πως δεν πειράζει εάν παρατήσει τα πάντα, αρκεί να είναι αυτό που θέλει.

Γιατί τόσα χρόνια δεν τον έχει δει ποτέ να παρατάει κάτι που θέλει.

Γιατί ο Rocky όταν βάλει έναν στόχο, τον πετυχαίνει. Μπορεί όχι τώρα, όχι σήμερα, ίσως ούτε αύριο, αλλά κάποια στιγμή θα τα καταφέρει.

Γιατί δουλεύει, γιατί έχει υπομονή, γιατί προπονείται όντας προσηλωμένος στον στόχο του και συμβουλεύεται εκείνους που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Δεν περιμένει να αποτύχει ο διπλανός του, ούτε κατηγορεί τους συνανθρώπους του. Δε θεωρεί πως του ανήκει κάτι για το οποίο δε δούλεψε. Προσπαθεί, μαθαίνει, βελτιώνεται, αυτοαξιολογείται, εμπνέεται.

Γιατί όταν θες να πετύχεις, όταν επιθυμείς να είσαι ο καλύτερος σε κάποιον τομέα, ο μοναδικός τρόπος να το καταφέρεις είναι με δουλειά και αγώνα. Τίποτα δεν χαρίζεται σε κανέναν και αυτό ο Rocky το ξέρει καλά. Μπορείς να αποτύχει πολλές φορές, αρκεί να ξανασηκωθείς. Μπορείς να πέσεις, αρκεί να ξαναπαλέψεις. Μπορείς να χάσεις, αρκεί το βλέμμα της τίγρη να μη φύγει ποτέ από τα μάτια σου. Αυτό μας έμαθε ο Rocky, γιατί είναι θρύλος και έγινε θρύλος έχοντας ένα όνειρο το οποίο πραγματοποίησε με αγώνα και προσπάθεια.

Visited 3 times, 1 visit(s) today
Close