Written by 6:54 pm Reviews, Βιβλία Views: 2

Review: Η Θλιμμένη Πριγκίπισσα των Ωκεανών

Ποια είναι η Νηρηίδα; Γιατί το ενδιαφέρον της εστιάζεται στην ευτυχία του Χριστόφορου; Ποιος είναι ο αινιγματικός Μαριήλ που την ακολουθεί και την στοιχειώνει στο κάθε της βήμα; Ποια είναι τα Τρία Θαύματα;

O Χριστόφορος και η Ελπίδα, ένα ερωτευμένο ζευγάρι, βγαίνουν μια νύχτα για να γιορτάσουν την απόλυση εκείνου από το στρατό και την ορκωμοσία εκείνης ως νοσηλεύτριας. Στο γυρισμό, τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο και κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους σε ένα φοβερό αυτοκινητικό ατύχημα. Ο θάνατος τους είναι σχεδόν σίγουρος όταν ξαφνικά, από το πουθενά εμφανίζεται η Νηρηίδα, μια λευκοντυμένη, πανέμορφη, ξανθιά κοπέλα με μάτια στο χρώμα της θάλασσας και σώζει τη ζωή τους.
Ποια είναι η Νηρηίδα; Γιατί το ενδιαφέρον της εστιάζεται στην ευτυχία του Χριστόφορου; Ποιος είναι ο αινιγματικός Μαριήλ που την ακολουθεί και την στοιχειώνει στο κάθε της βήμα; Ποια είναι τα Τρία Θαύματα;
Αυτή είναι μια ερωτική ιστορία που ξετυλίγεται από το μακρινό παρελθόν της Ελλάδας ολοκληρώνεται τραγικά στην Ελλάδα του σήμερα. Μια ιστορία ποτισμένη με αίμα που θα ραγίσει καρδιές.

Η άποψή μου:

«Η Θλιμμένη Πριγκίπισσα των Ωκεανών» του Μηνά Τσαμπάνη από τις εκδόσεις Ανάτυπο, είναι ένα ρομαντικό παραμύθι με στοιχειά φάνταζι. Ξεκινώντας από το εξώφυλλο με τις μπλε αποχρώσεις και λευκές λεπτομέρειες και διαβάζοντας το βιβλίο στη συνέχεια, κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα ανάγνωσμα με χρώμα και άρωμα Ελλάδας.

Η αφήγηση της ιστορίας εναλλάσσεται σε δυο χρόνους, από την αρχαία Ατλαντίδα  μέχρι τη σύγχρονη Ελλάδα του σήμερα. Πρωταγωνίστρια και στις δυο εποχές  είναι  η όμορφη  Νηρηίδα. Στην Ατλαντίδα τη συναντάμε ως πριγκίπισσα της χώρας, κόρη του Ποσειδώνα, και ερωτευμένη με τον Ωρίωνα. Στο παρόν εμφανίζεται ως φύλακας άγγελος και προστάτης ενός ερωτευμένου ζευγαριού , του Χριστόφορου και της Ελπίδας. Η Νηρηίδα είναι ένα πλάσμα με εξωπραγματική ομορφιά, γεμάτο αθωότητα, καλοσύνη και αγάπη. Ποια είναι όμως πραγματικά; Γιατί αφιερώθηκε στην προστασία του νεαρού  ζευγαριού; Τι επιδιώκει ο μυστηριώδης Μαριήλ; Πόσες θυσίες μπορεί να κάνει κάποιος στο όνομα της αγάπης;

Το μυθιστόρημα «Η Θλιμμένη Πριγκίπισσα των Ωκεανών» είναι μια συγκινητική ιστορία που ξεχειλίζει ευαισθησία και τρυφερότητα, κάποια όμως τραγικά  περιστατικά την κάνουν, συν τοις άλλοις, μελαγχολική και γλυκόπικρη. Τα αντικρουόμενα συναισθήματα συνθέτουν ένα ενδιαφέρον σκηνικό, από την αγάπη και τον έρωτα  μέχρι την εκδικητικότητα και το μίσος . Η απώλεια, ο πόνος, η συγχώρεση και η θυσία κάνουν αυτό το ταξίδι γοητευτικό και συνάμα σκοτεινό.

Ο Μηνάς Τσαμπάνης σε αυτό το βιβλίο παντρεύει αρκετά πετυχημένα ιατρικές και εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες με το φανταστικό στοιχείο και τους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας. Η γραφή του είναι απλή και, παρόλο που σε μερικά σημεία ο λόγος γίνεται επιτηδευμένος, καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Από την άλλη, η χρήση της ωμής γλώσσας δε θεωρώ ότι ήταν πάντα απαραίτητη.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα ταξίδι εσωτερικό, στο οποίο γίνεται μάχη του κάλου με το κακό. Ποιος θα επικρατήσει; Μια ιστορία αφιερωμένη στην Αιωνία Αγάπη και σε όλες της τις εκφάνσεις, από την άδολη και ανιδιοτελή μέχρι τη διεστραμμένη. Την πραγματικά δυνατή αγάπη που δε διστάζεις να θυσιαστείς  για χάρη της με κάθε τίμημα, την υπέρτατη, την Αθάνατη Αγάπη.

[yasr_overall_rating]

 

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ:

https://anatypo.gr/shop/logotechnia/i-thlimmeni-prigkipissa-ton-okeanon/

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Close