Written by 2:17 am Reviews, Στήλες Views: 10

Full House

Η σειρά «Full House» είναι μια κορεατική σειρά του 2004, βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ (Manhwa) της Γον Σου Γιόν (Won Soo Yeon). Η σειρά έκανε τεράστια επιτυχία και θεωρείται «πρωτοπόρος» του «Κορεατικού κύματος» (Ηallyu), που βοήθησε να διαδοθεί η κορεατική κουλτούρα εκτός Κορέας και να γίνουν γνωστοί οι καλλιτέχνες της.

Η Χαν Τζι Ουν (Han Ji Eun) είναι μια επίδοξη συγγραφέας και σεναριογράφος, που μένει μόνη της στο σπίτι που έχτισε ο πατέρας της, πριν τον θάνατό του και τον θάνατο της μητέρα της. Ξεγελιέται από τους δύο φίλους της Τζιν Χι (Jin Hee) και Ντονγκ Γουκ (Dong Wook) και φεύγει ταξίδι στην Κίνα, όπου γνωρίζεται με τον διάσημο ηθοποιό Λι Γιονγκ Τζε (Lee Young Jae) και τον πλούσιο φίλο του Γιού Μιν Χιό (Yoo Min Hyuk). Γυρίζοντας στην Κορέα διαπιστώνει ότι οι φίλοι της πούλησαν το σπίτι της και ο νέος ιδιοκτήτης είναι ο Λι Γιονγκ Τζε. Ο Λι Γιονγκ Τζε είναι χρόνια ερωτευμένος με την παιδική του φίλη Κανγκ Χι Γον (Kang Hye Won), η οποία, με την σειρά της, είναι ερωτευμένη με τον Γιού Μιν Χιό. Ο Λι Γιόνγκ Τζε, που είναι ανακατεμένος σε αρκετά σκάνδαλα, σε μια παρόρμηση της στιγμής, δηλώνει ότι είναι ερωτευμένος με την Χαν Τζι Ουν και την αναγκάζει να σε λευκό γάμο με συμβόλαιο, με την συμφωνία να της παραχωρήσει το σπίτι. Η αναγκαστική συμβίωση του ζευγαριού θα αποδειχθεί καταστροφική και… σπαρταριστική.

Η σειρά είναι όντως απολαυστική και με πάρα πολύ γέλιο (η σκηνή με την γιαγιά στην πλάτη είναι επική). Η μία κατάσταση διαδέχεται την άλλη και, όσο η αναγκαστική συγκατοίκηση προχωρά και τα αισθήματα των ηρώων αναπτύσσονται και εξελίσσονται σε έρωτα, τόσο πιο κωμικές εξελίσσονται οι καταστάσεις. Και όταν μέσα στο ζευγάρι εμφανιστεί και ο αντίζηλος, τότε οι ήρωες θα γίνουν πιο αιχμηροί και εκδικητικοί και οι διάλογοι πιο καυστικοί. Ο έρωτας θα έρθει σιγά σιγά και αρκετά «ύπουλα», πιο γρήγορα για την Χαν Τζι Ουν, που υποφέρει από την ζήλια της για την παιδική αγάπη του Λι Γιονγκ Τζε, αλλά, όταν θα χτυπήσει την πόρτα του Λι Γιονγκ Τζε, τότε η ζήλια θα χτυπήσει κόκκινο. Φυσικά, ο ήρωας, μέχρι την τελευταία στιγμή, αρνείται να παραδεχθεί τα αισθήματά του και μένει προσκολλημένος σε μια παιδική υπόσχεση, που δεν θα αργήσει να σβήσει.

Από την άλλη, ο Γιού Μιν Χιό θα απορρίψει τον έρωτα της Κανγκ Χι Γον και θα ερωτευθεί κι αυτός την Χαν Τζι Ουν, που θα διεκδικήσει επίμονα, ενώ η Κανγκ Χι Γον, ευρισκόμενη σε δίλημμα για το αν ο έρωτάς της για τον Γιού Μιν Χιό είναι πραγματικός, θα διεκδικήσει και αυτή τον Λι Γιονγκ Τζε και η μάχη θα ξεκινήσει.

Γενικώς, πρόκειται για μια σειρά, που δεν μένει μόνο στο κωμικό στοιχείο, αλλά εξερευνά τις σχέσεις των δύο φύλων, τις σχέσεις μεταξύ φίλων, το οικογενειακό περιβάλλον και την αλληλεπίδραση των μελών της, αλλά και το κατά πόσο τα ΜΜΕ και ο «κίτρινος τύπος» παρουσιάζουν τα πραγματικά γεγονότα ή γράφουν και ψευδείς ειδήσεις, για να πουλήσουν φυλλάδες.

Όλα τα παραπάνω είναι στα συν της σειράς, που είναι γεμάτη γέλιο, αναζητήσεις και προβληματισμούς. Στα πολύ πλην όμως είναι οι ενδυματολογικές και στυλιστικές επιλογές. Αρχικά, βλέποντας το ντύσιμο του πρωταγωνιστή, θεώρησα ότι πρόκειται για σειρά της δεκαετίας του ’80, μόνο για να ανακαλύψω ότι δεν είναι και τόσο μακρινή. Θα την ονόμαζα ένα «ενδυματολογικό Βατερλώ», μια «στυλιστική πανωλεθρία». Να ξεκινήσω από τα γυναικεία κουστούμια και αξεσουάρ, ειδικά της συμπρωταγωνίστριας που ενσαρκώνει μια σχεδιάστρια μόδας, να θυμίζουν μια αποτυχημένη απομίμηση του στυλ της Μαντόνα της δεκαετίας του ’80, ενώ η ηρωίδα θυμίζει κάτι από «Λολίτα» και «Πίπι η Φακιδομύτη» με τα κοτσιδάκια της και τις κοντές φουστίτσες της.

Εκείνος, όμως, που δίνει πραγματικό ρεσιτάλ κακογουστιάς είναι ο ήρωας, που θυμίζει κάτι σαν «Greek Kamaki», επίσης της δεκαετίας του ’80, με τα πλατιά παντελόνια, τα ξεκούμπωτα – μέχρι τον αφαλό – πουκάμισα, τα σκιστά μπλουζάκια, τα φουλάρια, τις αλυσίδες, τα χαΙμαλιά και το μαλλί-χαίτη χτενισμένο με το πιστολάκι. Ακόμα αδυνατώ να πιστέψω ότι την δεκαετία του 2000 η Κορέα είχε τέτοια μόδα.

Φυσικά, αυτά τα στοιχεία μας ξενίζουν σήμερα και, ίσως, όχι τόσο πολύ πριν δεκαπέντε χρόνια και, εάν τα παραβλέψεις ή τα αποδεχθείς, η σειρά είναι ευχάριστη και διασκεδαστική και σε αποζημιώνει σε πολλά επίπεδα. Από τα στοιχεία που με εντυπωσίασαν είναι ότι, πρώτον ο ήρωας γυρίζει με ένα βιβλίο στο χέρι και στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει και δεύτερον το σπίτι και ο περιβάλλων χώρος χτίστηκαν εξολοκλήρου για τις ανάγκες της σειράς και κόστισαν, περίπου, ένα εκατομμύριο δολάρια. Χρησιμοποιήθηκε ως αξιοθέατο μέχρι το 2013, που κατεδαφίστηκε λόγω ζημιών από τυφώνα.

Η σειρά είχε και δεύτερο κύκλο το 2012 με τίτλο «Full House Take 2» και διαφορετικούς ήρωες και ηθοποιούς.

Στοιχεία Σειράς:

Είδος: Κωμωδία / Αισθηματική
Πρωτότυπος Τίτλος: Poolhawooseu (풀하우스 / 풀 하우스)
Σκηνοθεσία: Πιο Μιν Σου (Pyo Min Soo)
Σενάριο: Μιν Χιό Τζονγκ (Min Hyo Jung)
Δίκτυο: KBS2
Αριθμός Επεισοδίων: 16
Ημερομηνία Προβολής: 14 Ιουλίου – 2 Σεπτεμβρίου 2004
Γλώσσα: Κορεατική
Χώρα: Νότια Κορέα

Διανομή Ρόλων:

Σονγκ Χι Κιο (Song Hye Kyo): Χαν Τζι Ουν (Han Ji Eun)
Ρέιν (Rain): Λι Γιονγκ Τζε (Lee Young Jae)
Χαν Ουν Τζονγκ (Han Eun Jung): Κανγκ Χι Γον (Kang Hye Won)
Κιμ Σονγκ Σου (Kim Sung Su): Γιού Μιν Χιό (Yoo Min Hyuk)
Τζανγκ Γιόνγκ (Jang Yong): Πατέρας Γιόνγκ Τζε
Σον Γου Ουν Σου (Seon Woo Eun Suk): Μητέρα Γιόνγκ Τζε
Κιμ Τζι Γιόνγκ (Kim Ji Yeong ): Γιαγιά Γιόνγκ Τζε
Λι Γιόνγκ Ούν (Lee Young Eun): Τζιν Χι (Jin Hee)
Κανγκ Ντο Χαν (Kang Do Han): Ντονγκ Γουκ (Dong Wook)
Λιμ Γε Τζιν (Lim Ye Jin): Πρόεδρος διαφημιστικής εταιρείας

[yasr_overall_rating]

 

Πηγές:

https://en.wikipedia.org/wiki/Full_House_(South_Korean_TV_series)

http://asianwiki.com/Full_House

Visited 10 times, 1 visit(s) today
Close