Written by 3:14 pm Reviews, Βιβλία Views: 6

Review : Οι Τέσσερις Μάγισσες – Η Μεταμόρφωση

Η Καλαμιά, η Ασχημιά, η Τροφαντή και η Ορέα είναι τέσσερις αδερφές μάγισσες που δεν ζούνε μονιασμένα. Η καλύτερη διασκέδασή τους είναι να τσακώνονται μεταξύ τους και να πειράζουν τους συγχωριανούς τους. Τι γίνεται, όμως, όταν χάνουν τις δυνάμεις τους και πρέπει να περάσουν δοκιμασίες για να αποδείξουν την αξία τους;

Ξεκινάνε ένα απροσδόκητο ταξίδι γεμάτο περιπέτεια και μαγεία.

Μέσα από τις δοκιμασίες θα μάθουν τις αξίες της ζωής και ότι η πραγματική δύναμη και ομορφιά βρίσκεται μέσα τους!

Ένα αφήγημα για μικρούς και μεγάλους.

Η άποψή μου:

«Οι Τέσσερις Μάγισσες – Η Μεταμόρφωση» είναι το πρώτο βιβλίο της Μάγδας Ασημακοπούλου από τις Εκδόσεις Πηγή. Πρόκειται για ένα εικονογραφημένο, εφηβικό αφήγημα, το οποίο, λόγω του διδακτικού χαρακτήρα που έχει, μπορεί να το διαβάσουν μικροί και μεγάλοι.

Τέσσερις αδερφές μαγισσούλες, σε εφηβική ηλικία, κατοικούν σε ένα χωρίο, στο οποίο δημιουργούν μπελάδες στους συγχωριανούς τους. Τσακώνονται και μαλώνουν συνέχεια, προκαλώντας μπλεξίματα η μια στην άλλη, ενώ οι φασαρίες τους διώχνουν τους νεαρούς από κοντά τους. Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών είναι να μην τις θέλουν για παρέα και να τις αποφεύγουν όλοι.

Ενώ θα έπρεπε να είναι ενωμένες και να αγαπιούνται, οι μαγισσούλες διαφωνούσαν στα πάντα. Είναι εγωίστριες, εγωπαθής, αγενής και συμφεροντολόγες, με την πρώτη ευκαιρία λένε ψέματα, δεν ξέρουν πως να ζητούν συγγνώμη, και η αυταρέσκεια είναι καθημερινό στοιχείο του χαρακτήρα τους. Καμιά αρμονία δεν έχουν οι ζωές τους και καμιά δεν είναι ευχαριστημένη με τον εαυτό της. Όλες θέλουν να αλλάξουν και να γίνουν το αντίθετο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα, ακόμη και η όμορφη θέλει να γίνει άσχημη. Όλη αυτή, λοιπόν, η αντιπαλότητα και η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά τους οδηγεί σε λανθασμένες εκτιμήσεις.

Ως συνέπεια και τιμωρία για τις συμπεριφορές αυτές, ένας μάγος τους παίρνει τις μαγικές δυνάμεις τους και οι ίδιες, για να τις διεκδικήσουν ξανά, πρέπει να περάσουν κάποιες δοκιμασίες και να ανακαλύψουν τις αξίες της ζωής. Αρχικά, οι μάγισσες έχουν αρνητική στάση, κι έτσι αποτυγχάνουν. Μετά όμως από αυτήν την ανατροπή, ξεκινούν ένα μαγικό ταξίδι με σκοπό να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους. Μαθαίνουν να βοηθούν τους συνανθρώπους τους, να ζητούν ο,τι χρειάζονται με όμορφο τρόπο, να προσπαθούν για τα θέλω τους και να μη τα παρατούν εύκολα και να αγαπούν. Το πάθημα, τους γίνεται μάθημα!

«Οι Τέσσερις Μάγισσες» είναι ένα βιβλίο γεμάτο φαντασία, μυθικά πλάσματα και μαγεία. Συναντάμε ξωτικά, νεράιδες, μονόκερους, γοργόνες, λυκάνθρωπους, τρολ και φοίνικες που αναγεννιούνται από την στάχτη τους.

Η γραφή του βιβλίου είναι απλή, χωρίς περιττά στολίδια, όπως αρμόζει σε μια παιδική ιστορία και η παραστατικότητα και η ζωντάνια της αφήγησης δίνουν άξια στο κείμενο, ενώ η ίδια η συγγραφέας έκανε και την εικονογράφηση του.

Μέσα σε μια μικρή έκταση – μόλις 136 σελίδων – η κυρία Ασημακοπούλου περνάει πολύ όμορφα μηνύματα και ηθικά διδάγματα για τη ζωή. Το βιβλίο γίνεται ένα έμμεσο «κατηγορώ» στον εκφοβισμό (μπούλινγκ) και μας ωθεί να αγαπήσουμε την ψυχή του συνάνθρωπου μας και όχι μόνο το περίβλημα. Να καλλιεργήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο και να υιοθετήσουμε άξιες μιας σωστής κοινωνίας, οι οποίες είναι πολύτιμες.

Η Μάγδα Ασημακοπούλου μας αφηγείται ένα παραμύθι με στόχο να αποδεχθούμε τη διαφορετικότητα, να αγαπήσουμε τους διπλανούς μας, αλλά πάνω απ’ όλα, να αγαπήσουμε τον εαυτό μας.

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ:

https://iwrite.gr/bookstore/oi-tesseris-magisses-metamorfwsi-https-www-pigi-gr-productoi-tesseris-magisses-metamorfwsi/

Visited 6 times, 1 visit(s) today
Close