Written by 12:50 am Γιατί... Views: 1

ΓΙΑΤΙ… ΑΓΑΠΆΜΕ ΤΗ SHONDA RHIMES

ΓΙΑΤΙ… 

                                                   Αγαπάμε τη Shonda Rhimes

                                                      Part 1 – Grey’s Anatomy

Shonda Rhimes, μια δημιουργός θρύλος που έχει βάλει ήδη τα θεμέλια του μεγαλείου και της ιστορίας της. Αγαπάω να τη μισώ και να τη λατρεύω ταυτόχρονα. Αποφάσισα να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους είμαι τεράστια θαυμάστριά της σε τρία διαφορετικά κείμενα, χρησιμοποιώντας τις σειρές που έχει δημιουργήσει και τις οποίες παρακολουθώ φανατικά. Grey’s Anatomy, How to get away with murder  και  Scandal.  


Γιατί  η Shonda Rhimes ανήκει στο πάνθεον των δημιουργών;  Γιατί οι σειρές της έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία και τις βλέπουμε φανατικά; Γιατί την αγαπάμε;

Πρώτο κείμενο λοιπόν, Grey’s Anatomy…!

Γιατί  πάντα θα θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα Grey’s Anatomy. Ήμουν δεκάξι χρονών και νομίζω πως μπορώ επίσημα να πω πως μεγάλωσα μαζί του.

Γιατί μας έμαθες πως ποτέ δεν εγκαταλείπουμε ένα μέλος της ομάδας μας. Ακόμα κι αν κόψει το καλώδιο από ένα μηχάνημα LVAD εμείς μένουμε στο πλευρό του. Γιατί είμαστε ομάδα, γιατί είναι ένας από εμάς.

Γιατί  δόθηκε άλλη έννοια στους όρους McDreamy και McSteamy.

Γιατί  η Addison Montgomery θα είναι για πάντα μια κοκκινομάλλα ιέρεια του στυλ. 

Γιατί,  μέσω του George, μας έκανε να εκτιμήσουμε τα αουτσάιντερ.

Γιατί  κάθε φορά που ακούμε το How to Save a Life η καρδιά μας χάνει έναν χτύπο και θυμόμαστε όλους τους αγαπημένους μας που έφυγαν από το Grey’s.

Γιατί  όσο κι αν κάποιοι κατηγόρησαν τη Shonda Rhimes και τη βρήκαν σκληρή, χάρισε στον Derek Shepherd  έναν ηρωικό θάνατο.

Γιατί  τελικά υπάρχει Grey’s Anatomy και μετά τον Derek, όσο κι αν δεν ήθελα να το αποδεχτώ. Είχα ορκιστεί πως δε θα ξαναέβλεπα τη σειρά, όμως η Shonda με νίκησε.

Γιατί  εξακολουθώ και βρίσκω την Izzie εκνευριστική και γεμάτη κόμπλεξ, ακόμα κι αν έφυγε από τη σειρά. Ο τρόπος που παράτησε τον Alex δείχνει τα πάντα.

Γιατί  ποτέ μα ποτέ όσο ζούμε δε θα ξεχάσουμε τα επεισόδια  It’s the End of the World  και  As We Know It  ή αλλιώς τα περίφημα επεισόδια με τη βόμβα. Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές μας και τις περάσαμε μαζί με τοGrey’s.

Γιατί  προσωπικά ευγνωμονώ τη Rhimes που σκότωσε τον Mark μαζί με τη Lexie. Δε θα μπορούσα να διαχειριστώ κάτι διαφορετικό.

Γιατί  ποτέ δε θα ξεχάσουμε τις ηθοποιάρες που πέρασαν από τη σειρά. Kate Burton για εσένα το λέω.

Γιατί  μπορεί κάποιος να σε αγαπάει όσο τίποτα άλλο και να σε αφήνει ελεύθερο γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Το έκανε ο Preston στην Cristina λίγες ώρες πριν τον γάμο τους. Γιατί καταλάβαινε την ανάγκη της για ελευθερία. Γιατί αυτό είναι αγάπη.

Γιατί  ακόμα κι αν το αρχικό cast που λατρέψαμε άλλαξε ως προς τον πυρήνα του, η Rhimes κατάφερε να μας κάνει να αγαπήσουμε με πάθος τους νέους της ήρωες.

Γιατί  ποτέ πριν η σημασία του my person δεν αποδόθηκε πιο απλά, πιο αληθινά, πιο ανθρώπινα! “If I murdered someone, she’s the person I’d call to help me drag the corpse across the living room floor. She’s my person.” Αφιερωμένο στους ανθρώπους που αποκαλούμε my person.

Γιατί  δεν υπάρχει χαρακτήρας με μεγαλύτερη εξέλιξη από αυτόν του Alex Karev, ο οποίος αποδεικνύει πως ακόμα κι αν έχεις χάσει τα πάντα, ακόμα κι αν η παιδική σου ηλικία σε οδηγεί στο να χαρακτηριστείς ως «χαμένη περίπτωση» εσύ μπορείς να χαράξεις τον δικό σου δρόμο, να αφήσεις το στίγμα σου, να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου

.

Γιατί  η Rhimes προσπαθεί και σε αρκετά σημεία καταφέρνει να αναπτύξει μια κινηματική ρητορική σε σχέση με τη θέση της γυναίκας και τα ζητήματα φύλου. Δε δίστασε, δέκα χρόνια νωρίτερα, να γράψει πως η αυτοδιάθεση μιας γυναίκας είναι δική της απόφαση και δεν ορίζεται από κανέναν άντρα. Κανείς και για κανέναν λόγο δεν μπορεί να την αποκαλεί πόρνη.

Δεν έχει το δικαίωμα, δεν είναι λογικό να έχει το δικαίωμα. Η σεξουαλικότητα του κάθε ανθρώπου είναι προσωπική του απόφαση και δεν χρωστάει εξηγήσεις. Ο τρόπος που αποφασίζεις για το σώμα σου και τη ζωή σου αφορούν μόνο εσένα. Η ερωτική επιθυμία δεν έχει όρια και δε σταματάει σε κάποια συγκεκριμένη ηλικία. Ένα ζευγάρι μπορεί να αποκτήσει και να μεγαλώσει παιδιά ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, ηλικίας. Όλα αυτά τα ζητήματα -και ακόμα περισσότερα-θίγονται από τη Shonda Rhimes στο Grey’s Anatomy. Μπορεί όχι με την κατάληξη που προσωπικά θα εύρισκα ιδανική, αλλά σημασία έχει να κάνει κάποιος την αρχή και να βάλει στη σφαίρα του δημοσίου λόγου με τον άρρητο τρόπο των τηλεοπτικών σειρών κάποια θέματα. Η Rhimes το κάνει.

Γιατί  αγαπάμε τον Owen Hunt. Απλώς και μόνο για τη σκηνή που αποκαλεί την Cristina single malt scotch. Υπέροχη στιγμή!

Γιατί  μια από τις ωραιότερες ερμηνείες δόθηκε στο τρίτο επεισόδιο της ένατης σεζόν. Η σκηνή στη μπανιέρα όπου η Cristina αναλύει στον Owen τα όσα έγιναν μετά την πτώση του αεροπλάνου είναι από τις σπουδαιότερες που είδαμε στο Grey’s. Γυρισμένη λιτά, παραστατικά, με ψυχή.

Γιατί  κατάφερε μια απλή συνάντηση σε ασανσέρ να μετατραπεί σε ότι πιο ερωτικό μπορεί να δει ο θεατής, χωρίς καν οι ηθοποιοί να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον. Απλώς και μόνο με ένα βλέμμα.

Γιατί  ποτέ πριν η αγάπη, η αυτοδιάθεση, η ανάγκη για κάποιον δεν αποτυπώθηκε πιο επιτακτικά και ειλικρινά, πιο ελεύθερα. Choose mePick meLove me λέει η Meredith στον Derek και του προσφέρει την καρδιά και την ψυχή της. Αυτή η μαγική σκηνή πέρασε για πάντα στην ιστορία.Γι’ αυτή τη σκηνή αξίζει το Grey’s Anatomy.   

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close