Written by 12:15 pm Interviews Views: 4

Συνέντευξη με την Αγγέλικα Μάσι!

Γνωρίσαμε την συγγραφέα Αγγέλικα Μάσι μέσα από το βιβλίο της «Διχασμένη Καρδιά» από τις «Εκδόσεις Πηγή» και αποφασίσαμε να την… ανακρίνουμε!

 

  • κα. Μάσι, θέλω να μου πείτε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας, όταν πήρατε στα χέρια σας, τυπωμένο, το πρώτο σας βιβλίο.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα πως έχει εκδοθεί κάποια ιστορία μου. Ίσως ακουστεί περίεργο αλλά ακόμη και τώρα μου προκαλεί άγχος εκτός από απέραντη χαρά.

  • Τι εμπνέει την Αγγέλικα Μάσι να γράψει;

Τα πάντα. Ένα τραγούδι, μία λέξη ακόμα κι ο καιρός και τα συναισθήματα που μου προκαλεί. Σίγουρα επηρεάζομαι από άλλα βιβλία που διαβάζω και παίρνω ιδέες.
Ξεκινήσατε από γνωστή πλατφόρμα συγγραφής και περάσατε στην έκδοση.

  • Τι σας προέτρεψε να το τολμήσετε;

Αρχικά δεν είχα σκεφτεί να στείλω προς αξιολόγηση κάποιο βιβλίο μου. Το έκανα μετά από παρότρυνση του συζύγου και των παιδιών μου και τους ευχαριστώ πολύ που πιστεύουν τόσο σε εμένα.

  • Τι σας έκανε να γράψετε ένα βιβλίο εποχής, με τόσες ιδιαιτερότητες ως προς την ετικέτα, την ενδυμασία και τις κοινωνικές προσταγές;

Είμαι λάτρης εκείνης της εποχής. Λατρεμένη συγγραφείς Μπροντέ και Όστιν και Λίντσεϊ απ’ τους σημερινούς. Μου αρέσει να ταξιδεύω σε εκείνη την εποχή μέσα από τις διηγήσεις, από την ενδυμασία και τις κοινωνικές προσταγές. Ήταν μεγάλο ρίσκο να γράψω στην τότε εποχή, έψαξα αρκετά πριν το κάνω και απέφυγα λεπτομέρειες που θα με έβγαζαν εκτός.

  • Η Ρόζαλιν, η ηρωίδα σας, είναι μια παθιασμένη γυναίκα, αποφασισμένη να εκδικηθεί.

Πιστεύεται ότι το θέμα του βιβλίου είναι η εκδίκηση ή η απόδοση δικαιοσύνης;
Στο μυαλό της θεωρούσε πως θα απέδιδε δικαιοσύνη όμως καταβάθος ήθελε να εκδικηθεί τον πατριό της, πολύ περισσότερο όταν τον είδε ευτυχισμένο δίπλα σε μια άλλη οικογένεια.

  • Θα δούμε και άλλα βιβλία εποχής ή θα περάσετε και σε κάποιο άλλο είδος;

Τα εποχής είναι η λατρεία μου. Νομίζω πως θα συνεχίσω έτσι αν και έχω γράψει και άλλα είδη.

  • Τι ελπίζει και τι φοβίζει την Αγγέλικα Μάσι;

Ελπίζω να καταφέρω να πείσω τους Έλληνες εκδότες ότι πρέπει να εμπιστευτούν τους Έλληνες συγγραφείς και σε αυτό το είδος (regency romans). Προσπαθώ να ζω το τώρα όσα ποιο όμορφα μπορώ χωρίς να αφήνω τις διάφορες φοβίες που όλοι έχουμε να με ρίχνουν.

  • Θέλω να μου πείτε, εάν το βιβλίο σας γινόταν ταινία, ποιοι θα θέλατε να ενσαρκώνουν τους ρόλους;

Ενδιαφέρουσα ερώτηση. Θα σου πω μόνο για το ζευγάρι μας Ρόζαλιν και Νίκολας. Λοιπόν για το ρόλο της Ρόζαλιν θα ήθελα την Εμίλια Κλαρκ και του Νίκολας το Τζάρεντ Λέτο.

  • Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια; Γράφετε κάτι νέο;

Διορθώνω μία ιστορία μυστηρίου εποχής και γράφω μία άλλη ταυτόχρονα που διαδραματίζεται μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο στην Αγγλία.

 

Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε πάντα ούριους ανέμους στα βιβλία σας.

Α.Μ : Σας ευχαριστώ κι εγώ πάρα πολύ για το χρόνο που μου διαθέσατε.

 

 

Διαβάστε την άποψή μας για το βιβλίο εδώ:

http://164.68.96.237/nikolsway/?p=4981

Visited 4 times, 1 visit(s) today
Close