Written by 10:01 am Reviews, Βιβλία Views: 9

Review : Σκοτεινός Εραστής

Σκοτεινός Εραστής

Σειρά:Η Αδελφότητα του Μαύρου Στιλέτου, Βιβλίο 1

J.R. Ward

Στους σκοτεινούς δρόμους του Κάλντουελ της Νέας Υόρκης, μία μυστική αδελφότητα έξι αντρών πολεμά κάθε νύχτα ενάντια σ’ αυτούς που θέλουν να εξοντώσουν το γένος τους. Έξι δεινοί πολεμιστές… έξι βαμπίρ. 

Ο Ροθ, αρχηγός της Αδελφότητας του Μαύρου Στιλέτου, έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με εκείνους που δολοφόνησαν τους γονείς του αιώνες πριν. Αλλά όταν σκοτώνεται ένας από τους πιο αγαπημένους του φίλους, αφήνοντας πίσω του μία κόρη που αγνοεί την κληρονομιά της, ο Ροθ θα πρέπει να καθοδηγήσει ο ίδιος την κοπέλα στο σκοτεινό κόσμο των βαμπίρ…

Η ζωή της Μπεθ Ράνταλ αλλάζει για πάντα όταν ένας μυστηριώδης άντρας εμφανίζεται μπροστά της μέσα στη νύχτα. Τα σκοτεινά του μάτια μιλούν κατευθείαν στην ψυχή της. Οι ιστορίες του για την κληρονομιά της την τρομάζουν. Αλλά το άγγιγμά του ξυπνά μια ασίγαστη πείνα που απειλεί να καταβροχθίσει και τους δυο τους…

Υποβλητικά σκοτεινό, λυρικό και πρωτότυπο, πλημμυρισμένο από ερωτισμό και συναίσθημα, το μυθιστόρημα της J.R. Ward κατέκτησε τις καρδιές εκατομμυρίων αναγνωστών αλλά και την κορυφή των bestsellers παγκοσμίως. 

 

Η Άποψη μου:

Το «Σκοτεινός Εραστής» , είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς  Η Αδελφότητα του Μαύρου Στιλέτου της J.R. Ward και είναι  μία από της καλύτερες σειρές Paranormal-Romance (Παραφυσικό-Αισθηματικό) που έχει γραφτεί .

Η ιστορία μας μεταφέρει στο Κάλντουελ , στη Νέα Υόρκη του σήμερα . Όπου αθέατα μέσα στο κόσμο μας ζουν και άλλα πλάσματα . Σκοτεινά πλάσματα . Βρικόλακες που καταδιώκονται από τους Αφανιστές , ανθρώπους χωρίς ψυχή , με μοναδικό τους σκοπό της εξάλειψη αυτών . Έναντι τους θα βρουν την Αδελφότητα . Μια Αδελφότητα που αποτελείται από έξι πολεμιστές , έξι προστάτες της φυλής των  βαμπίρ .

Και ενώ ο πόλεμος αρχίζει να εντείνεται , ο Ντάριους ένα από τους πολεμιστές της αδελφότητας ζητά από τον Ρόθ , Βασιλιά της φυλής τους και μέλος της Αδελφότητας , βοήθεια για να σώσει τη κόρη του . Μια κόρη που δεν έχει γνωρίσει ποτέ . Μια κόρη διαφορετική από εκείνους .

Η Μπέθ είναι άνθρωπος . Ένας βαρετός άνθρωπος . Ζει μια απλή ζωή κάνοντας τη δουλειά της και ακολουθώντας τη ρουτίνα της χωρίς πολλές παρεκκλίσεις και αλλαγές . Αλλά ξαφνικά όλα αυτά αλλάζουν έχει περίεργα όνειρα , φαντάζεται πράγματα μη φυσιολογικά και δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί . Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ένας άντρας μπαίνει στη ζωή της και ισχυρίζεται πως έχει απαντήσεις για όλα .

Τελικά την απάντηση σε όλα αυτά θα δώσει ο αθέατος κόσμος του Κάλντουελ . Γιατί η Μπέθ ενώ έχει μεγαλώσει σαν άνθρωπος είναι κάτι τελείως διαφορετικό . Είναι ένα υβρίδιο , μισή – άνθρωπος και μισή – βρικόλακας , η μητέρα της ήταν θνητή και ο πατέρας ένα πανίσχυρο Βαμπίρ , μέλος της Αδελφότητας . Και μέσα σε όλα αυτά η Μπέθ πλησιάζει την ηλικία της αλλαγής .  Την αλλαγή της από άνθρωπο σε ένα υπερφυσικό ον . Αλλά θα καταφέρει η Μπεθ να αντεπεξέλθει στην αλλαγή χωρίς βοήθεια? Η θα χαθεί και αυτή όπως και τόσοι άλλοι πριν από αυτή?

Και τότε έρχεται το γεγονός που θα αλλάξει τα πάντα . Μια επίθεση που θα κοστίσει τη ζωή του Ντάριους .

 Με το θάνατο του Ντάριους ,ο Ρόθ επωμίζεται την ευθύνη να βοηθήσει τον «αδελφό» του . Να ξεπληρώσει το χρέος που νιώθει ότι ακόμα του οφείλει . Και ο τρόπος να το κάνει αυτό είναι να σώσει την κόρη του , τη Μπέθ. Να τη βοηθήσει με τη μετάβασή της . Κάτι που αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολο από ότι είχε φανταστεί .

Η κ.Ward  έχει χτίσει ένα εξαιρετικό κόσμο που αν του δώσετε την ευκαιρία θα σας ταξιδέψει από τη Γή στη κόλαση και μετά στο παράδεισο . Μια διαδρομή που θα λατρέψετε . Όπως όλα τα πρώτα βιβλία σε μια σειρά είναι αρκετά εισαγωγικό . Δίνοντας μας πολλές πληροφορίες που ίσως κάποιους να τους μπερδέψουν . Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως έχουμε να κάνουμε με μια καταπληκτική ιστορία που με το πέρασμα του χρόνου μας απέδειξε το πόσο καλογραμμένη και καλοσχεδιασμένη είναι .

Ακόμα και αν σας κουράσει σε κάποια σημεία η σας μπερδέψει σε άλλα αξίζει να του δώσετε μία ευκαιρία αφού η ιστορία εξελίσσετε ραγδαία στα επόμενα βιβλία τα οποία ήδη κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Anubis-Venus .

Έντομα συναισθήματα , γρήγορες σκηνές μάχης και μια αδελφότητα που δεν θα σας αφήσει να κλείσετε μάτι! Πρέπει να το διαβάσετε!

Visited 9 times, 1 visit(s) today
Close