Written by 9:49 am Reviews, Βιβλία Views: 4

Review : Σκοτεινή Ηρωίδα

 

Μετά από 17 εκατομμύρια χτυπήματα στο site όπου ανέβαζε το μυθιστόρημά της κεφάλαιο προς κεφάλαιο, η δεκαοχτάχρονη πια Abigail Gibbs αποφάσισε να κυκλοφορήσει και στα βιβλιοπωλεία το πιο άγριο, προκλητικό και σέξι ανάγνωσμα της χρονιάς!

Ένα βράδυ η ζωή της 17χρονης Βιολέτας Λι θα πάρει άλλη τροπή. Την ώρα που περιμένει την κολλητή της στην πλατεία Τραφάλγκαρ, γίνεται μάρτυρας της άγριας δολοφονίας μιας ομάδας αγοριών από μια άλλη ομάδα αγοριών που δεν θα δυσκολευτεί να καταλάβει από τον τρόπο με τον οποίον εκτελούν τα θύματά τους, ότι πρόκειται για βαμπίρ. Ο αρχηγός των βαμπίρ αντιλαμβάνεται την παρουσία της Βιολέτας και αποφασίζει να την πάρει μαζί του. Έρωτας με την πρώτη ματιά ή μια στιγμή αδυναμίας του -κατά τα άλλα- αμείλικτου πρίγκιπα Κάσπαρ Βαρν;

Η Βιολέτα βρίσκει τις αισθήσεις της σ’ ένα χλιδάτο πύργο όπου ζει η οικογένεια του Κάσπαρ κι υποχρεώνεται να συνηθίσει την ζωή της εκεί καθώς της γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να την αφήσουν να φύγει αφενός γιατί ξέρει πολλά, κι αφετέρου γιατί –όπως γρήγορα αντιλαμβάνεται- αποτελεί το πιο ισχυρό χαρτί στα παζάρια που έχουν τα βαμπίρ με την βρετανική κυβέρνηση, καθώς η Βιολέτα τυχαίνει (;) να είναι η κόρη του υπουργού με τον οποίον κάνουν τις διαπραγματεύσεις.

Η Βιολέτα καλείται, λοιπόν, να συναναστραφεί με βαμπίρ, να ανακαλύψει τον κόσμο και τους κώδικές τους, να μάθει τα τρομερά μυστικά τους (που κρύβουν πολλές εκπλήξεις και κινδύνους), να παραβρεθεί στους χορούς και στα δείπνα τους… Η σχέση της όμως με τον Κάσπαρ πάει από το κακό στο χειρότερο καθώς μοιάζει να απωθείται όλο και περισσότερο από το χαρακτήρα και τις πράξεις του. Όταν όμως ένας επιθετικός επισκέπτης της οικογένειας Βλαντ της πίνει σχεδόν το αίμα με σκοπό να τη βιάσει, ο Κάσπαρ είναι ο μόνος που προσφέρεται να της δώσει το αίμα του ώστε να μη χαθεί, κάνοντάς την έτσι ετεροθαλές μέλος της κοινωνίας των βαμπίρ… Θα γυρίσει άραγε πίσω στην οικογένειά της η Βιολέτα ή θα ακολουθήσει το δρόμο του άλλου μισού της αίματος; Θα επιτρέψει στον εαυτό του ο γοητευτικός αλλά απρόβλεπτος πρίγκιπας να ερωτευτεί μία θνητή;

Η Άποψή μου : 

H Βιολέτα , κόρη ενός επιφανή αξιωματούχου της κυβέρνησης , ήταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή . Ένα βράδυ, καθώς βρίσκεται σε μια πλατεία του Λονδίνου περιμένοντας τους φίλους της γίνεται μάρτυρας ενός γεγονότος που κανείς άνθρωπος δεν είχε ξαναζήσει μέχρι τότε . Η καλύτερα έτσι νόμιζε εκείνη . Και εκεί που νόμιζε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα , γίνεται αντιληπτή από το αρχηγό της «συμμορίας» που διέπραξε μπροστά της ένα αποτρόπαιο έγκλημα . Η απόφασή του θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα…και θα στιγματίσει και τις ζωές όσων βρίσκονται δίπλα της .

Τώρα είναι «φιλοξενούμενη» μιας πολύ ιδιαίτερης οικογένειας . Μιας οικογένειας που απλά τυχαίνει να είναι βαμπίρ . Ο κόσμος ανατρέπεται  , και η Βιολέτα μέσα σε όλα αυτό προσπαθεί να αντέξει και να ανταπεξέλθει σε όλη αυτή την κατάσταση . Προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους φόβους και τις προσδοκίες της για τους «απαγωγείς» της που αμφισβητούνται ξανά και ξανά , αφήνοντας τη σε σύγχυση σχετικά με το ποιες είναι οι σωστές επιλογές που πρέπει να παρθούν . 

Από την άλλη ο Κάσπαρ Βάρν , πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου των βαμπίρ , έχει πραγματικά παρεκτραπεί αυτή τη φορά . Το ανθρώπινο ον που απήγαγε τυγχάνει να είναι η κόρη ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου στην ανθρώπινη κυβέρνηση που έχει γνώση της ύπαρξης του λαού του . Και είναι αποφασισμένη για τη διάλυση του . Μετά τα γεγονότα της πλατείας ο πατέρας του δεν του αφήνει και πολλές επιλογές . Θέλει να «πείσει» τη μικρή αιχμάλωτή του να γίνει βαμπίρ με την ελεύθερη θέλησή της , προκειμένου να αποφευχθεί ένας πόλεμος μεταξύ των ανθρώπων και των βρικολάκων . Ένα πόλεμο που θα στοιχίσει και στις δύο πλευρές . Κάτι που θα ήταν εύκολο αν αυτό το ανθρώπινο όν δεν του προκαλούσε συναισθήματα που από καιρό είχε ξεχάσει .

Ο Κασπάρ είναι αλαζονικός , νάρκισσος και ξεροκέφαλος ,  αυτό θεωρεί πως αρμόζει , άλλωστε , σε κάποιον του επιπέδου του . Είναι πρίγκιπας , ένας όμορφος πρίγκιπας και το ξέρει . Έχει μάθει μία ζωή να κάνει και να παίρνει ότι θέλει . Και τότε μπαίνει στη ζωή του η Βιολέτα και βλέπουμε και μια άλλη πλευρά του  που απλά δεν μπορούμε να μην αγαπήσουμε . Γίνεται κτητικός , προστατευτικός , το «κακό» αγόρι που όλες θα θέλαμε να μας θέλει . Ναι μπορεί να ακούγεται ανοσία το να σε γοητεύει τόσο κάποιος που θεωρείται  τέρας αλλά ο χρόνος που θα περάσει με τη Βιολέτα θα μας δείξει πως τίποτα ποτέ δεν είναι αυτό που φαίνεται . Αυτός ο χρόνος θα μας αποκαλύψει τα πάντα και θα θέσει στους ήρωες μας το μεγαλύτερο ερώτημα . Τι είναι πιο δύσκολο να θυσιάσεις αυτόν που αγαπάς ή να θυσιαστείς;

Αν και η ιστορία αγάπης είναι το κεντρικό θέμα εδώ, οι πολιτικές μηχανορραφίες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του βιβλίου. Είναι αυτά τα γεγονότα που θα διαμορφώσουν την τροπή που θα πάρει η ιστορία μας .  Θα δώσει ένα ομοιόμορφο ρυθμό στη ροή της . Η αλήθεια είναι πως, από την πρώτη στιγμή που έπεσε στην αντίληψή μου το βιβλίο , ήμουν αποφασισμένη να το κάνω δικό μου. Η ανυπομονησία μου δεν μειώθηκε καθόλου αφού είχα ήδη διαβάσει όταν ένα μέρος του στο Wattpad, όπου δημοσιεύτηκε αρχικά η ιστορία , και με έιχε ξετρελάνει . Κόλλησα πολύ με τη “Σκοτεινή Ηρωίδα” καθώς διέφερε από τις υπόλοιπες ιστορίες βρικολάκων που είχα διαβάσει τελευταία.

Το Σκοτεινή Ηρωίδα είναι ουσιαστικά η ιστορία ενός κοριτσιού , που πρέπει να πάρει τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ζωής της. Αλλά το δίλημμα της είναι μεγάλο, να υποκύψει στις επιθυμίες της για ένα σέξι , σκοτεινό και φοβερό βαμπίρ ή να ακολουθήσει τη λογική και τη θνητή της ζωή; Πόσα μπορεί να θυσιάσει ένας άνθρωπος για αυτούς που αγαπά ;

Η Γκίμπς έφερε πάλι στο φως το μυστήριο και το σκοτάδι που πάντα κάλυπτε τους βρικόλακες. Πήρε ένα χιλιοφορεμένο θέμα και του έδωσε μια νέα διάσταση. Ξεχάστε ότι έχετε δει τον τελευταίο καιρό και ετοιμαστείτε να θυμηθείτε τι είναι πραγματικά τα βαμπίρ. Μα φυσικά … Αιμοδιψή σέξι τέρατα.

Η Άμπιγκεϊλ Γκιμπς ήρθε για να μείνει.

Βρείτε το βιβλίο εδώ: http://www.i-read.i-teen.gr/book/the-dark-heroine-dinner-with-a-vampire

 

Visited 4 times, 1 visit(s) today
Close