Written by 6:30 pm Μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα Views: 2

Mεγάλα αναπάντητα ερωτήματα #5

 

Υπάρχουν πολλών ειδών κακοί άνθρωποι εκεί έξω… Άνθρωποι που τρώνε και δεν παχαίνουν, άλλοι που χωρίς να ρωτήσουν παίρνουν φαγητό από το πιάτο σου, κάποιοι που τα πεθερικά τους ζούνε 500 χιλιόμετρα μακριά, κάποιοι άλλοι που δε στερήθηκαν τίποτα αλλά πέρασαν στις πανελλήνιες επειδή είχαν πρόγραμμα!!!

Μερικές φορές πιστεύω ότι υπάρχουν μόνο και μόνο για να θυμίζουν σ’ εμάς τους υπόλοιπους το κακό μας το ριζικό και τη μαύρη μας τη μοίρα. Ανάμεσα λοιπόν σε αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων είναι κι εκείνοι που μας βασανίζουν ανελέητα όταν θέλουμε να δούμε τη σειρούλα ή την ταινιούλα μας. Και γεννιέται το μεγάλο αναπάντητο ερώτημα. Ποιοι είναι εκείνοι οι τύποι ανθρώπων που δεν αντέχεις με τίποτα δίπλα σου όταν θες να δεις μία σειρά ή ταινία ή ακόμη και να διαβάσεις ένα βιβλίο?

     

  1. Οι ‘τίνος είσαι εσύ;’

Βάζεις να δεις το διακοσιοστό επεισόδιο μιας σειράς και για κακή σου τύχη είναι εκεί ένας γνωστός/συγγενής/φίλος που δεν έχει δει ούτε trailer ποτέ και σώνει και καλά μέσα στο 45λεπτο που διαρκεί το επεισόδιο πάνω κάτω, θέλει να μάθει τα πάντα. “Ποιος είναι αυτός;”. “Mε ποια τα έχει ο άλλος;”. “Γιατί τσακώθηκαν αυτοί οι δύο;” κι άλλες χιλιάδες ερωτήσεις πού μπορεί να σε οδηγήσουν στην τρέλα ή στο φόνο…

 

 

  1. Οι ‘ακρίδες’.

Κάθεσαι να δεις ωραία και καλά κάτι και αρχίζει “Βάλε λίγο το άλλο κανάλι να δω αν έχει μια ταινία που περίμενα”. “Να σου βάλω να δεις το πρώτο επεισόδιο από μία σειρά που με έχει πωρώσει;”. “Θες να βάλουμε να δούμε κάτι άλλο γιατί αυτό δεν μου αρέσει και πολύ;”. “Όχι και πάρε το χέρι σου από το τηλεκοντρόλ γιατί κάπως έτσι χάνονται ανθρώπινα δάχτυλα!!!”

 

 

 

3.Οι ‘ποιοτικοί’

Λατρεμένη κατηγορία ανθρώπων. Αν αυτό που παρακολουθείς ή διαβάζεις δεν είναι επιπέδου Άξιον εστί και πάνω αρχίζουν τις γκριμάτσες αποδοκιμασίας και το κράξιμο. Σε κοιτάνε λες και είσαι  τριτοτέταρτος και σου λένε με  όσο πιο ξινισμένα μούτρα μπορούν “Μα είναι δυνατόν να διαβάζεις Δημουλίδου/E L James/ρομαντική λογοτεχνία; Aυτά είναι για απελπισμένες νοικοκυρές”. “Μα καλά βλέπεις sitcom και χαζοκωμωδίες; Αυτά είναι για ανεγκέφαλους που δεν έχουν τη νοημοσύνη να καταλάβουν πότε πρέπει να γελάσουν και χρειάζονται ψεύτικο γέλιο για να καταλάβουν πού είναι το αστείο”. Θα απαντήσω σε αυτή την κατηγορία όσο πιο επιστημονικά μπορώ. Δεν μας παρατάτε λέω εγώ; Ότι γουστάρουμε θα βλέπουμε και θα διαβάζουμε. Γούστο μας και καπέλο μας. Το να μη σου αρέσει ένα είδος λογοτεχνίας/σειράς/ταινίας είναι δικαίωμά σου. Να περιφρονείς όμως όσους δεν συμφωνούν με τα γούστα σου είναι τραγικό. Για να μην πω και επικίνδυνο για τη σωματική σου ακεραιότητα.

 

  1. Οι ‘εναλλακτικοί’

Δεν βλέπουν ποτέ τίποτα που είναι mainstream, ανεξαρτήτου ποιότητας, γιατί αυτοί  δεν είναι πρόβατα σαν εσένα που πας με το μπούγιο. Αν κάτσουν δίπλα σου την ώρα που βλέπεις ταινία ή σειρά πολύ πιθανόν να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους αν όχι και τίποτα κλωτσίδια εξαιτίας των σχολίων τους σχετικά με το πόσο παρασύρεσαι από τη μόδα της εποχής…

 

 

 

5.Οι ‘λαίμαργοι’ και οι ‘λιτοδίαιτοι’

Οποίος ξεκινάει να φάει το φαγητό του χωρίς να αρχίσει το επεισόδιο ή η ταινία που θέλει να δει, πρέπει να βράζει αιωνίως στα καζάνια της κολάσεως. Η πρώτη μπουκιά μπαίνει στο στόμα μόλις αρχίσει το πρόγραμμα που θες να δεις, ΟΧΙ νωρίτερα. Και το αντίστοιχο πρέπει να γίνεται και με όσους ξεκινάνε να δούνε κάτι χωρίς να τρώνε απολύτως τίποτα. Αυτόν τον κόσμο θέλουμε για τα παιδιά μας? What is wrong with you people?

 

6.Οι spoilerάδες’

Αν υπήρχε κράτος  πρόνοιας αυτή η κατηγορία ανθρώπων θα είχε εκλείψει. Θα έπρεπε όποιος κάθεται να δει κάτι μαζί σου να ξέρει πως μόλις ακουστεί από το βλάσφημο στόμα του το παραμικρό spoiler θα εμφανιστεί χωρίς προειδοποίηση μία επίλεκτη ομάδα κομάντος που θα τον συλλάβει και θα τον οδηγήσει σε εργατικές φυλακές υψίστης ασφαλείας να σπάει πέτρες όλη μέρα (δεν θα τον ταΐζουμε να κάθεται) για κάνα χρόνο να δεις ξαναπετάγεται να σου πει “Ρε συ αυτός στην ταινία είναι πεθαμένος!!!”

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Close