Written by 3:29 am Reviews Views: 0

Review Σειρες : Wynonna Earp Season 1

I told that devil to take you back!!


Όταν o συνδυασμός ‘δυναμική πρωταγωνίστρια – μια κατάρα – μια πόλη γεμάτη διαβολικά πλάσματα – και ένα όπλο το οποίο φαίνεται να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένους κινδύνους’ σε εξιτάρει… τότε το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να δεις Wynonna Earp! Sci-Fi θρίλερ, με έντονο στυλ Western∙ είναι μια σειρά που πρέπει να την κοιτάξεις!

Όταν είπα πως θα ξεκινήσω να τη χαζεύω, δεν ήμουν και πολύ σε διάθεση, ώστε να την παρακολουθήσω με μεγάλο ζήλο. Μόλις όμως είδα τα πρώτα λεπτά του πρώτου επεισοδίου, σκέφτηκα πως με περίμενε μια ακόμα σειρά με την οποία θα έχανα τον ύπνο μου! Ευτυχώς που την πέτυχα όταν τελείωνε σχεδόν ο κύκλος, έτσι είχα την ηρεμία να καώ σαν άνθρωπος, βλέποντάς τη νυχθημερόν (ναι, όντως έκανα τη νύχτα μέρα!).

Ας δούμε λίγο όμως τι γίνεται εδώ (υπόσχομαι χωρίς πολλά spoilers):

Η ιστορία ξεκινάει με μια κοπέλα, η οποία μπαίνει σε ένα λεωφορείο, για να γυρίσει πίσω στη γενέτειρά της. Κι εκεί βλέπουμε ένα μικρό flashback από το παρελθόν της… ένα σπίτι να καίγεται σιγά-σιγά και κάτι τζάμια να σπάνε. Αρχίζει και γίνεται ανήσυχη, καθότι ταξιδεύει βράδυ για να πάει στην πόλη του Wyatt Earp. Αργότερα ανακαλύπτουμε πως σε αυτήν την πόλη υπάρχει μια κατάρα και οι μόνοι που μπορούν να αποδώσουν δικαιοσύνη είναι όσοι είναι κληρονόμοι του Wyatt Earp.

Εμείς, λοιπόν, ακολουθούμε τη Wynonna Earp (Melanie Scorfano) η οποία πηγαίνει στην κηδεία του θείου της. Στον δρόμο όμως έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της, και όχι μόνο. Στην προσπάθειά της να σκοτώσει έναν από τους δαίμονες της πόλης, θα συναντήσει και τον Agent Dolls (Shamier Aderson) έναν αστυνομικό που φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά τι υπάρχει στην συγκεκριμένη πόλη, και αυτός να είναι ο κύριος του στόχος. Το δεύτερο άτομο που συναντά, κάπως παράδοξα, είναι η αδερφή της, Waverly Earp (Dominique Provost – Chakley) η οποία, παρά το μέγεθός της, βοηθάει αρκετά τη Wynonna στην εξολόθρευση των δαιμόνων. Ένας από τους τελευταίους κρίκους της αλυσίδας, είναι ένας παλιός γνώριμος της οικογένειας Earp, ο Doc Holliday ( Tim Rozon). Τέλος, στα μισά σχεδόν του κύκλου, θα έρθει μία ακόμα βοήθεια, αυτή της αστυνομικού Nicole Haught (Katherine Barell), η οποία θα αποδειχθεί ένας πολύ καλός σύμμαχος για την τελική εξέλιξη.

Η σειρά βασίστηκε στο ομώνυμο comic από την IDW, που ακολουθεί τη δισέγγονη του Wyatt Earp, με σκοπό να εξοντώσει τους δαίμονες που έχουν καταλάβει την πόλη του. Παρόλο που στα αρχικά comic ηWynonna είναι ξανθιά (και κλασσικά με λίγα ρούχα), στη σειρά επέλεξαν για πρωταγωνίστρια μια καστανή κοπέλα με δερμάτινα ρούχα (και αρκετά ντυμένη). Αυτό φάνηκε να αρέσει στους δημιουργούς του comic, καθότι κυκλοφόρησαν καινούργια τεύχη και την πρωταγωνίστρια την άλλαξαν, ώστε να μοιάζει με αυτήν της σειράς.

Την ανανέωση για την καινούργια σαιζόν την κρατούσαν μυστικό οι δημιουργοί της σειράς, αλλά ευτυχώς ανακοίνωσαν ότι συνεχίσει στη δεύτερη (κάποια στιγμή το 2017) στο πάνελ τους στο ComicCon του San Diego. Η συγκεκριμένη σειρά ξεκίνησε να έχει ένα μεγάλο fanbase καθότι, όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, υπάρχει μια canon σχέση η οποία ανταποκρίνεται στην LGBTQ κοινότητα και ήταν από τους κύριους λόγους που η σειρά άρχισε να ακούγεται ακόμα περισσότερο. Με το #WayHaught να είναι στα trendings κάθε φορά που υπήρχε μια σκηνή ανάμεσα στην Weaverly Earp και την αστυνομικίνα Nicole Haught, έφερε την σειρά ακόμα πιο ψηλά στην θεαματικότητα. Η σειρά δεν έχει ανακοινώσει πότε ακριβώς ξεκινάει ξανά, πέραν του ότι θα είναι στα μέσα του 2017.

 

Wynonna Earp SyFy – Trailer 1

https://www.youtube.com/watch?v=JcdgoOs4Nto

Επιμέλεια: Άρτεμις Βελούδου-Αποκότου

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close