Written by 9:10 am News Views: 0

Την κινηματογραφική παραγωγή του INFERNO έχει η Sony Pictures.

Την κινηματογραφική παραγωγή του INFERNO  έχει η Sony Pictures. 

H ταινία αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 13 Οκτωβρίου από τη Feelgood.

Μυστήριο, δράση, συνωμοσιολογία, ιστορικά αντικείμενα, μύθοι και πόλεις που στέκονται αγέρωχες στους αιώνες, με τα μυστικά τους να πλανιούνται στην ατμόσφαιρα περιμένοντας κάποιον να τα ανακαλύψει, αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία των βιβλίων του ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ (Dan Brown), τα οποία καταφέρνουν να μαγέψουν εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως αλλά και θεατές. Επτά χρόνια μετά το ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ακόμα ένα βιβλίο του ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ βρίσκει τον δρόμο του για τη μεγάλη οθόνη. Ο λόγος για το τελευταίο του best seller INFERNO, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Η ιστορία του INFERNO εκτυλίσσεται στη Φλωρεντία, με τον καθηγητή του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκτον να ξυπνάει σ’ έναν θάλαμο νοσοκομείου ανήμπορος να θυμηθεί πώς κατέληξε εκεί αλλά ούτε και πώς βρέθηκε στο σακάκι του ένα μυστηριώδες μακάβριο αντικείμενο. O Λάνγκτον μαζί με τη νεαρή γιατρό Σιένα Μπρουκς βρίσκονται στο επίκεντρο μιας ανελέητης καταδίωξης στους δρόμους της Φλωρεντίας. Αλλά ο Λάνγκτον γνωρίζει τα κρυφά περάσματα και τα αρχαία μυστικά της πόλης, κι αυτή είναι η μόνη ελπίδα να ξεφύγουν από τους άγνωστους διώκτες τους. Με οδηγό στίχους από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, ο Λάνγκτον και η Σιένα πρέπει να αποκρυπτογραφήσουν μια σειρά από κώδικες που κρύβονται σε περίφημα αναγεννησιακά έργα τέχνης. Μόνο με τον τρόπο αυτό μπορούν να βρουν τις απαντήσεις σ’ έναν γρίφο που ίσως τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο από μια τρομακτική απειλή…

Ο δυο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Ρον Χάουαρντ (Ron Howard) έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Ντέιβιντ Κοέπ (David Koepp). Ο Τομ Χανκς (Tom Hanks) επιστρέφει για να ενσαρκώσει τον καθηγητή του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκτον, ενώ η Φελίσιτι Τζόουνς (Felicity Jones), προτεινόμενη για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, θα υποδυθεί τη γιατρό Σιένα Μπρουκς.

Το INFERNO είναι το τρίτο βιβλίο του ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, μετά τον ΚΩΔΙΚΑ DA VINCI και το ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ (ILLUMINATI). Το τρίτο βιβλίο του ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ με τίτλο ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ, που κυκλοφόρησε το 2009, παρότι είχε μπει σε στάδιο προπαραγωγής, ακυρώθηκε, καθώς θεωρήθηκε πως η κεντρική ιστορία του βιβλίου, που λαμβάνει χώρα στην Ουάσινγκτον, δεν ήταν κατάλληλη για την παραγωγή μιας ταινίας στα πρότυπα των πρoηγουμένων.

Εμπνευσμένο από το κορυφαίο αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τοINFERNO  είναι το πιο συναρπαστικό, το πιο προκλητικό και το πλέον καταιγιστικό μυθιστόρημα που έχει υπογράψει έως τώρα ο ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ, ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα

Σκηνοθεσία: Ron Howard

Σεναριογράφος: Dan Brown, David Koepp

Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks (Robert Langdon)

Felicity Jones (Dr. Sienna Brooks)

Omar Sy (Christoph Bruder)

Ben Foster (Bertrand Zobrist)

Δείτε το καταιγιστικό trailer του INFERNO


Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close