Written by 3:08 am Reviews, Τέχνες Views: 11

Review Ταινία : Vampire Academy

 

 

Το Vampire Academy μπήκε στη ζωή μας το 2007 με το πρώτο βιβλίο της σειράς, με τον ομώνυμο τίτλο. Ακολούθησε το δεύτερο Παγωμένα Χείλη το 2008 .Το τρίτο βιβλίο της σειράς, Φιλί της Σκιάς, εκδόθηκε επίσης το 2008. Το τέταρτο βιβλίο, Υπόσχεση Αίματος δημοσιεύθηκε το 2009. Το πέμπτο βιβλίο, το Δεσμώτες Ψυχών , και το έκτο βιβλίο, Τελευταία Θυσία, κυκλοφόρησαν το 2010. Μιλάμε πάντα για τις πρωτότυπες εκδόσεις.
Στην Ελλάδα τα βιβλία της Ρισέλ Μίντ κυκλοφορούν απο τις Εκδόσεις Διόπτρα!
 

Μέχρι το 2013, η σειρά έχει πουλήσει 8 εκατομμύρια αντίτυπα σε 35 χώρες. Το 2010, μια ταινία βασισμένη στο πρώτο βιβλίο της σειράς, είχε ανακοινωθεί. Τον Ιούνιο του 2010, η Preger Entertainment πήρε τα δικαιώματα για την ταινία Vampire Academy . Στις 6 Ιουλίου ανακοίνωσαν ότι ο παραγωγός Ντον Μέρφι ενώθηκε μαζί τους για να βοηθήσει να φέρει τη σειρά στη μεγάλη οθόνη. Στις 17 Δεκεμβρίου του 2012, ανακοινώθηκε ότι ο Νταν Γουότερς έγραφε το σενάριο. Την 1 Φεβρουαρίου 2013, αναγγέλθηκε ότι Zoey Deutch, Lucy Fry, και Danila Kozlovsky πετάχτηκαν ως Rose Hathaway, Lissa Dragomir, και τον Dimitri Belikov αντίστοιχα. Ο τίτλος έκτοτε έχει αλλάξει σε Vampire Academy: Blood Sisters. Η ταινία κυκλοφόρησε στις 7 Φεβρουαρίου 2014. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου 2013. Η ταινία γυρίστηκε μέσα και γύρω από την Ευρώπη, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πρόσθετη κινηματογράφηση στη Μοντάνα των ΗΠΑ. Το πρώτο tralier παρακολουθήσαμε στις 22 Νοεμβρίου 2013.

Η Rose Hathaway είναι μια Νταμπίρ (Dhampir), μισή βρικόλακας και μισή άνθρωπος, που εκπαιδεύεται για να γίνει φύλακας στην Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ μαζί με πολλούς άλλους σαν κι αυτήν. Υπάρχουν καλά και διαβολικά βαμπίρ στον κόσμο τους: τα Μορόι, που συνυπάρχουν ειρηνικά με τους ανθρώπους και λαμβάνουν αίμα μόνο από δωρητές. Τα οποία έχουν την ικανότητα να ελέγχουν ένα από τα τέσσερα στοιχεία – νερό, γη, φωτιά ή αέρα.Και τα Στριγκόι, διαβολικά βαμπίρ που πίνουν αίμα και σκοτώνουν ,και έχουν χάσει τη δυνατότητα να ελέγχουν τα στοιχεία. Η Rose και οι άλλοι φύλακες Νταμπίρ εκπαιδεύονται για την προστασία των Μορόι και για να σκοτώνουν Στριγκόι, καθόλη την εκπαίδευσή τους. Στην Ακαδημία είναι μαζί με την καλύτερή της φίλη, τη πριγκίπισσα Vasilisa Dragomir, ένα Μορόι που είναι η τελευταία της γραμμής της (Bloodline), με την οποία έχει ένα σχεδόν άθραυστο δεσμό. Και ενώ όλα κυλούν ομαλά , τα πράγματα αλλάζουν, η Rose πρέπει να φύγει μακριά από την ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ , προκειμένου να προστατεύσει τη Lissa από εκείνους που επιθυμούν να τη βλάψουν και να τη χρησιμοποιήσουν για τους δικούς τους σκοπούς.

 
Αν και η ταινία δεν ήταν αυτό που περίμενα , πρέπει να πω πως διασκέδασα πάρα πολύ.Ο σκηνοθέτης μας δείχνει μια νέα πλευρά , μια άλλη οπτική της αγαπημένης μας σειράς βιβλίων.Θα πρέπει να αναφερθούμε στο κάστ ,το οποίο είναι και ένα από τα πιο πολυσυζητημένα κάστ για το 2013, ήταν εξαιρετικό.Η Zoey Deutch ήταν απλά η Ροουζ. Πραγματικά δε νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Η Lucy Fry αν και όχι η αγαπημένη μου στην ταινία ήταν πολύ καλή και επαρκής. Ο Danila Kozlovsky ήταν καταπληκτικός. Η μοναδική επιλογή για Dimitri. Είναι Νταμπίρ και φαίνεται…από τους αγαπημένους μου, αλλά όχι ο αγαπημένος μου. Ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Dominic Sherwood η γνωστό σε μας ως Κρίστιαν Οζέρα. Και όχι δεν τον λάτρεψα μόνο επειδή εικονικά είναι ο Κρίστιαν (και ναι εννοώ κούκλος) αλλά επειδή η ερμηνεία του ήταν, πως να το πω, δεν ήταν ερμηνεία ήταν ο χαρακτήρας του βιβλίου, τον είδαμε να ζωντανεύει από το χαρτί στην οθόνη. Θα πρέπει να αναφέρω ότι και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ήταν καλοί. Η μουσική μου άρεσε πάρα πολύ. Θεωρώ πως ήταν απόλυτα ταιριαστή με το ύφος της ταινίας.Ένα από τα θετικά της ότι και η ίδια η ταινία δεν παίρνει ”σοβαρά” τον εαυτό της. Έχει αρκετές αναφορές σε αντίστοιχες νεανικές βαμπιροταινίες και σειρές. Φυσικά όσο αφορά το Twilight, δεν είναι απλές αναφορές αφού το δηλώνει ξεκάθαρα ότι εδώ οι βρικόλακες δεν ζουν αιωνίως ούτε λαμπυρίζουν στο φως του ήλιου. Γενικά οι αναφορές στην αμερικάνική ποπ κουλτούρα είναι πολλές και ξεκαρδιστικές.
 
 
Μια ταινία ,με νεανικό κέφι, ίντριγκες, πάθη ,δράση αλλά και μπόλικη δόση αυτοσαρκασμού. Θέλετε να διασκεδάσετε με μια νεανική βαμπιροταινία τότε πρέπει μπείτε στην Ακαδημία Βρικολάκων του Αγίου Βλαντιμίρ!
 
 
 

Visited 11 times, 1 visit(s) today
Close