Written by 8:16 pm Reviews, Τέχνες Views: 0

Review Ταινία : Maleficent


Να κάτι που δεν περίμενα ποτέ να δω από τη Ντίσνει . Η ιστορία της κακιάς Νεράιδας ειπωμένη από τη πλευρά της . Αλλά να που ακόμη και το πιο «κλασσικό» κανάλι-εταιρεία παραγωγής έχει τη δυνατότητα να μας εκπλήσσει. Η ιστορία της αν και γνωστή μέσα από το παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης θα σας είναι άγνωστη . Άλλωστε η ζωή μας έχει μάθει πως κάθε ιστορία έχει δύο πλευρές . Και επιτέλους ήρθε η ώρα να ακούσουμε τη πλευρά του κακού για αλλαγή .

Το Maleficent είναι αμερικανική ταινία  φαντασίας παραγωγής 2014. Ο Ρόμπερτ Στρόμπεργκ ανέλαβε τη σκηνοθεσία, σηματοδοτώντας έτσι το σκηνοθετικό του ντεμπούτο καθώς πριν εργαζόταν ως σχεδιαστής παραγωγής σε ταινίες όπως Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων (Alice in Wonderland, 2010) και Οζ: Μέγας και Παντοδύναμος (Oz the Great and Powerful, 2013). Το σενάριο έγραψε η Λίντα Γούλβερτον και είναι βασισμένο στο παραμύθι Η Ωραία Κοιμωμένη (La Belle au bois dormant) του Σαρλ Περώ και στην εκδοχή των Αδελφών Γκριμ. Η ταινία αποτελεί μια εναλλακτική εκδοχή της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney Ωραία Κοιμωμένη (Sleeping Beauty) του 1959 και διηγείται την ιστορία από την οπτική γωνία της Κακιάς Μάγισσας. Πρωταγωνιστεί η Αντζελίνα Τζολί. Το καστ πλαισιώνουν οι Σάρλτο Κόπλεϊ, Ελ Φάνινγκ, Σαμ Ράιλι και Μπρέντον Θέιτς .

Αλλά ας προχωρήσουμε στη πλοκή… Η ιστορία μας ξεκινά στον πανέμορφο κόσμο του Μούρ όπου κατοικούν μαγικά πλάσματα . Πλάσματα που ζουν ειρηνικά μακριά από τους ανθρώπους . Προστάτιδα του Μουρ από τότε που χάθηκαν οι γονείς της δεν είναι άλλη από τη Μαλεφισεντ . Μια νεράιδα πολύ διαφορετική από όλες τις άλλες αλλά και πολύ πιο δυνατή . Τον κόσμο τους θα ταράξει ένα μικρό αγόρι , ο Στεφάν , που θα μπει στο Μουρ για να βρει τους θησαυρούς του . Η Μαλέφισεντ θα τον συνοδεύσει πίσω στο κόσμο και από τότε θα αναπτύξει μια περίεργη σχέση μαζί του . Αλλά το θα γίνει όταν η απληστία των ανθρώπων χτυπήσει την πόρτα του Μουρ?

Αυτό που θα πρέπει να τονίσω είναι ότι διασκέδασα πολύ με την ταινία . Ήταν ανάλαφρη , διασκεδαστική , αυτό που περίμενα σε γενικές γραμμές . Αν και δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο σεναριακά  , ήταν αρκετά ολοκληρωμένο χωρίς να αφήνει κενά και απορίες . Οι ερμηνείες , βασικά για να είμαι σωστή η ερμηνεία της Αντζελίνα Ζολί ήταν απλά εξαιρετική στο ρόλο της κακίας Νεράιδας . Απλά σε μαγεύει . Αλλά δεν απογοητεύτηκα καθόλου και από τις ερμηνείες των δεύτερων ρόλων .  Άλλωστε η κ.Ζολί πλαισιώνεται από ένα δυνατό και αναγνωρισμένο κάστ που θα καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον και των πιο αυστηρών θεατών .

Ηθοποιοί και χαρακτήρες

  • Αντζελίνα Τζολί στο ρόλο της Μαγγούφισσας
  • Ελ Φάνινγκ στο ρόλο της Πριγκίπισας Αυγής
  • Σάρλτο Κόπλεϊ στο ρόλο του Βασιλιά Στέφαν
  • Μπρέντον Θέιτς στο ρόλο του Πρίγκιπα Φίλιπ
  • Σαμ Ράιλι στο ρόλο του Ντιάβαλ
  • Μιράντα Ρίτσαρντσον στο ρόλο της Βασίλισσας Ούλα
  • Τζούνο Τεμπλ στο ρόλο της Θιστλγουίτ
  • Ιμέλντα Στόντον στο ρόλο της Νότγκρας
  • Λέσλεϊ Μάνβιλ στο ρόλο της Φλιτλ
  • Κένεθ Κράνχαμ στο ρόλο του Βασιλιά Χένρι

Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι της ταινίας δεν θα σας κουράσω πολύ . Όχι μόνο γιατί οι γνώσεις μου στο αντικείμενο είναι περιορισμένες , αλλά γιατί σαν θεατή με κέρδισε . Εξαιρετικά γραφικά που πραγματικά σε κάνουν να πιστεύεις πως για 97 λεπτά ζεις μέσα σε ένα μαγικό κόσμο και είσαι και εσύ μέρος του παραμυθιού . Ο κ. Ρόμπερτ Στρόμπεργκ αν και πήρε το βάπτισμα του πυρός με αυτή την ταινία στάθηκε αρκετός στις απαιτήσεις της . Έδωσε ένα άρτιο αποτέλεσμα που δεν σε κουράζει καθόλου εικαστικά .

Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρω ότι η μουσική κάλυψη της ταινίας ήταν απλά εξαιρετική . Τη λάτρεψα και ελπίζω το ίδιο να κάνετε και εσείς.

Οπότε κανονίστε παρέα , προμηθευτείτε ποπ κορν και ετοιμαστείτε για ένα μαγικό ταξίδι. 

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close