Written by 7:30 pm Reviews, Τέχνες Views: 3

Review: A Quiet Place

Πόσο αθόρυβος μπορείς να μείνεις, όταν ξέρεις πως η ζωή σου κρίνεται από αυτό;!

Κάτι τέτοιο καλούνται να αντιμετωπίσουν ο John Krazinsky και η Emily Blunt στην ταινία “A quiet place” (“Ένα ήσυχο μέρος“). Η ταινία διαδραματίζεται στην πιο εξοχική Νέα Υόρκη και στην εποχή του 2020 (σε 2 χρόνια δηλαδή – *biting nails*), όπου έχουν εμφανιστεί κάποια τέρατα τα οποία είναι ευαίσθητα στον κάθε ήχο που παράγεται. Πώς όμως μια οικογένεια με τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα είναι κωφό, θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτές τις απειλές;! Και δεν είναι μόνο αυτό: στη διάρκεια της ταινίας βλέπουμε πως η Emily Blunt είναι έγκυος, αλλά και πως θα χρειαστεί να γεννήσει.

Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Krazinksy και τους Bryan Woods και Scott Beck, καθώς και σκηνοθετημένο από τον ίδιο τον Krazinsky. Για το γύρισμα, και για την ταινία γενικά, είδα από συνεντεύξεις του ίδιου πως για να κάνει πιο πιστευτό το όλο στυλ της ταινίας ήθελε να βρει παιδί (Millicent Simmonds) που είναι και στην πραγματικότητα κωφό. Επίσης, όλοι έπρεπε να μάθουν τη νοηματική για να μπορέσουν να συνεννοηθούν και με το ίδιο το παιδί, αλλά και λόγω του ότι στην ταινία δεν μιλάνε ούτε έστω ψιθυριστά!

Σαν concept ταινίας ήταν πολύ καθηλωτικό και η αλήθεια είναι πως με είχε όλη την ώρα να κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα για να δω τι θα γίνει σε περίπτωση που ακουστεί κάποιος θόρυβος… Αν έβγαινε και σε παιχνίδι κάτι τέτοιο, νομίζω πως ούτε την ένταση της τηλεόρασης δεν θα πείραζα για να μη μου επιτεθεί κανένα τέρας! Είναι πάντως μια ταινία η οποία -εάν σας αρέσει να είστε για μιάμιση ώρα στην τσίτα- είναι μια απίστευτα καλή δουλειά. Σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα – με σκοτάδι, πολλά ποπ-κορν και το κινητό στο αθόρυβο, γιατί και αυτό θα σας κάνει να τιναχτείτε στον αέρα άπαξ και χτυπήσει! 🙂

 

Cast:

  • Emily Blunt … Evelyn Abbott
  • John Krasinski … Lee Abbott
  • Millicent Simmonds … Regan Abbott
  • Noah Jupe … Marcus Abbott
  • Cade Woodward … Beau Abbott

Επιμέλεια κειμένου: Χρύσα Βασιλείου

Visited 3 times, 1 visit(s) today
Close