Written by 12:30 pm Reviews, Τέχνες Views: 6

Review Ταινία : Το παιδί από τη Γερμανία

Το παιδί από τη Γερμανία

Βασισμένη στο ομώνυμο best seller της Καμίλα Λέκμπεργ!
Η ζωή της Ερίκα και του Πάτρικ κυλάει ειρηνικά. Ο Πάτρικ παίρνει γονική άδεια για να μείνει στο σπίτι με την ενός έτους κορούλα τους και η Ερίκα αναζητά το θέμα του επόμενου βιβλίου της.Αλλά οι γονείς της επιτυχημένης συγγραφέως Έρικα Φαλκς σκοτώνονται σε ένα βίαιο τροχαίο. Λίγους μήνες αργότερα, ένας άντρας μπαίνει στο σπίτι της και ισχυρίζεται ότι αυτός και η Έρικα είχαν την ίδια μητέρα. Η Έρικα δεν τον πιστεύει και του ζητάει να φύγει. Όταν λίγες ημέρες μετά εκείνος βρίσκεται νεκρός, η Έρικα αρχίζει να ψάχνει τα πράγματα της μητέρας της.
 
Σε μια αναζήτησή της στη σοφίτα του σπιτιού της θα ανακαλύψει ένα μπαούλο με προσωπικά είδη της μητέρας της μεταξύ των οποίων και ένα ναζιστικό μετάλλιο. Το εύρημα αυτό πυροδοτεί την περιέργειά της και ξεκινά να σκαλίζει το παρελθόν της μητέρας της για να μάθει περισσότερα για εκείνη.
 
Στο πλαίσιο της έρευνάς της θα επισκεφθεί έναν συνταξιούχο καθηγητή ιστορίας, ο οποίος ανήκε στον κύκλο φίλων της μητέρας της. Ο άντρας αυτός όμως αντί να της δώσει απαντήσεις θα την μπερδέψει ακόμα περισσότερο με τις αινιγματικές του αντιδράσεις. Δύο μέρες αργότερα θα βρεθεί νεκρός.
 
Σπρωγμένη από την περιέργεια η Ερίκα θα διαβάσει τα ημερολόγια της μητέρας της από την εποχή του Δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και θα έρθει αντιμέτωπη με μια σκοτεινή σελίδα του παρελθόντος της Σουηδίας και τις προεκτάσεις της στη σημερινή εποχή. Σύντομα ανακαλύπτει πως η μητέρας της είχε σκοτεινά μυστικά από το παρελθόν, τα οποία κάποιοι πασχίζουν να διατηρήσουν μυστικά. Η Έρικα πλέον βυθίζεται ολοένα και περισσότερο σε έναν ιστό ψεμάτων και θανάτου… 
 
Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Περ Χάνχφορντ και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι: Γιάκομπ Οφτέμπρο, Αμάντα Ούμς και Ρίτσαρντ Ουλφσάτερ.Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 27 Φεβρουαρίου.
 
Το παιδί απο τη Γερμανία ειναι μια ταινία για πραγματικά απαιτητικούς σινεφίλ. Ένα εξαίσιο σκανδιναβικό θρίλερ (προερχόμενο από λογοτέχνημα) ,στα χνάρια των Στίγκ Λάρσον και Τζο Νέσμπο που μας έχουν χαρίσει καταπληκτικές ταινίες.Μια ταινία που απαιτεί την απόλυτη προσοχή σας . Αφού είναι γεμάτη αναρίθμητες λεπτομέρειες που απλά δε πρέπει να χάσεις. Μια ιστορία που ξεκινά στη Σουηδία του πολέμου και συνεχίζει να βασανίζει τους πρωταγωνιστές τις εώς και σήμερα.
 
Εξαιρετική φωτογραφία – τοπία που απλά σε μαγνητίζουν, εξώκοσμη μουσική που απλά σε σαγηνεύει , σκηνοθεσία που πολλοί διάσημοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν και ένα τέλος που θα σας ικανοποιήσει!
 
Η Καμίλα Λέκμπεργ μας δίνει μια ιστορια που μας χάρισε ένα από τα πιο ανερχόμενα κινηματογραφικά ζευγάρια. Η Έρικα και ο Πάτρικ είναι οι Σέρλοκ και Γουάτσον της Σουηδίας.Κανένα μυστήριο δεν μένει άλυτο για πολύ…όταν εκείνοι εμπλακούν.
 
 
ΟΙ ΗΡΩΕΣ
 
Η Camilla δημιούργησε δύο από τους πλέον αγαπητούς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας, τον επιθεωρητή Πάτρικ και τη συγγραφέα Ερίκα. Παράλληλα με την εξέλιξη της σχέσης τους –ερωτεύονται, κάνουν παιδί, παντρεύονται–, εξιχνιάζουν διάφορες υποθέσεις. Όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε στον ξένο Τύπο: «Η αγάπη τους λιώνει τον αρκτικό πάγο». Να πώς περιγράφουν οι ίδιοι οι ήρωες τον εαυτό τους.
 
Η Ερίκα
Αγαπημένο φαγητό: Λιβανέζικη κουζίνα
Μου αρέσουν: Οι καραμέλες κόλας μάρκας Ντούμλε
Απεχθάνομαι: Τις συγκρούσεις
Το όνειρό μου: Να γράψω ένα μυθιστόρημα που θα σαρώσει τα βραβεία.
Σε μια άλλη ζωή θα: Μου άρεσε ο αθλητισμός.
Η αγαπημένη μου ταινία: Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ
 
Ο επιθεωρητής Πάτρικ
Αγαπημένο φαγητό: Λεπτό μοσχαρίσιο φιλέτο με τηγανητές πατάτες και σος μπεαρνέζ
Μου αρέσουν: Τα σουηδικά παραδοσιακά παξιμάδια με χαβιάρι και τυρί μουσκεμένα σε ζεστή σοκολάτα.
Απεχθάνομαι: Τον προϊστάμενό μου
Το όνειρό μου: Να μην μετακομίσει ποτέ η Μάγια (η κόρη του) από το σπίτι.
Σε μια άλλη ζωή θα: Ήμουν εγώ προϊστάμενος.
Η αγαπημένη μου ταινία: Συνήθεις ύποπτοι
 
 
 
ΤΡΕΙΛΕΡ

 
 
Visited 6 times, 1 visit(s) today
Close