Written by 11:21 am Reviews, Τέχνες Views: 1

Review: Black Panther

Μια απλή ταινία ή μια “φωνή” στις διαφυλετικές διακρίσεις; Δεν μιλάω για άλλη ταινία από την Black Panther. Με σχεδόν 100{e9c861ab68a868f50764c616c8b6bad4f2b058ac94ea9e1978ce6c69f020bbaf} καστ Αφροαμερικανών, ήρθε μια ακόμα ταινία στον κόσμο του MCU (Marvel Comic Universe) και είναι και η πιο κερδοφόρα αυτή τη στιγμή. Τον Black Panther τον αντικρίσαμε για πρώτη φορά στο Captain America: Civil War, όπου ήθελε να πάρει εκδίκηση από τους ανθρώπους που ευθύνονταν για τον θάνατο του πατέρα του. Και κάπως έτσι περιμέναμε με ανυπομονησία αυτή την ταινία να βγει επιτέλους και να γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία του.

Βρισκόμαστε λοιπόν στη Wakanda, τη χώρα απ’ όπου προέρχεται η δύναμη του πάνθηρα, η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα φυτό το οποίο φυτρώνει μόνο εκεί. Παρόλο που η Wakanda εμφανίζεται σαν τριτοκοσμική, είναι η πιο σύγχρονη χώρα – καθ’ ότι έχει το βιμπράνιο, το οποίο έχει ανακαλυφθεί από τους προγόνους της Wakanda και αυτή είναι η μεγάλη τους δύναμη. Από θέμα ιστορίας, βλέπουμε τον T’Challa μετά τον θάνατο του πατέρα του και στη διεκδίκηση για τη θέση του θρόνου στη Wakanda, καθώς και για το αν θα κρατήσει τη δύναμη του μαύρου πάνθηρα ή όχι. Ενώ γίνονται όλα αυτά, παράλληλα στη Νότια Κορέα υπάρχει διακίνηση του βιμπρανίου, κάτι πολύ παράξενο, καθ’ ότι μόνο οι κάτοικοι της Wakanda έχουν πρόσβαση σε αυτό. Στην αποστολή, λοιπόν, που πρέπει να πάει ο T’Challa και να δει ποιος είναι αυτός που διακινεί το συγκεκριμένο στοιχείο, συνεργάζεται με τον πράκτορα της CIA Everett K. Ross, τον οποίον  είχαμε δει και στο Civil War. Σε όλη αυτή την αποστολή, όμως, δέχεται βοήθεια και από την πρώην του, Nakia, αλλά και την αδερφή του, Shuri, η οποία από τη Wakanda -με τα μέσα που έχει- μπορεί να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή τον αδερφό της.

Τι γίνεται όμως όταν μέσα σε όλη αυτή την αναμπουμπούλα ο T’Challa ανακαλύπτει κάτι -το οποίο θα τον ταράξει αρκετά- από τον κόσμο που έχει δημιουργήσει ο πατέρας του αλλά και οι γύρω του; Θα καταφέρει να νικήσει τον ξάδερφό του, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια και μίσος για τη Wakanda πάει αποφασισμένος να διεκδικήσει τον θρόνο, καθ’ ότι είναι κι εκείνος ισάξιος διεκδικητής; Ο N’Jadaka θέλει να δείξει στον έξω κόσμο τη δύναμη που έχει η Wakanda και να “χαλάσει” αυτή την εικόνα που είχε τόσα χρόνια προβάλει προς τα έξω…

Μια από τις πολύ ωραίες ταινίες της MCU, την οποία συστήνω ανεπιφύλακτα να  δείτε και να γουστάρετε δράση, καθώς και να ξυπνήσει ο computer geek από μέσα σας με όλα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα που δείχνουν *eeek* !

  • Cast:
  • Chadwick Boseman … T’Challa / Black Panther
  • Michael B. Jordan … Erik Killmonger
  • Lupita Nyong’o … Nakia
  • Danai Gurira … Okoye
  • Martin Freeman … Everett K. Ross
  • Daniel Kaluuya … W’Kabi
  • Letitia Wright … Shuri
  • Winston Duke … M’Baku
  • Sterling K. Brown … N’Jobu
Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close