Written by 2:11 am Reviews, Τέχνες Views: 2

Review: Jumanji, Welcome to the jungle

*drum beat**drum beat**drum beat*

Για όσους ανήκουμε στη γενιά των ’90ς, ένας και μοναδικός χτύπος από τύμπανα είναι αυτός που μας έχει στοιχειώσει – και αυτός δεν είναι άλλος από τα τύμπανα που έβγαιναν από ένα ξύλινο κουτί με την περίερη ονομασία Jumanji!!! Εάν δεν ξέρετε για τι μιλάω SPOILER ALERT αναφέρομαι στην υπέροχη ταινία του 1995, όπου ένα παιδί βρήκε αυτο το περίεργο παιχνίδι στην αποθήκη του εργοστασίου του μπαμπά του και με τη δεύτερη ζαριά μπήκε μέσα (ΟΝΤΩΣ) στο παιχνίδι. Μετά από κάποια γεγονότα αυτό το παιδί (ο Άλαν Πάρις) επανήλθε ξανά εκτός του παιχνιδιού, μετά από 26 ολόκληρα χρόνια. Τον Άλαν τον υποδυόταν ο αείμνηστος Robin Williams. Αυτή η ταινία λοιπόν πάντα με ενθουσίαζε, αλλά και με τρόμαζε λιγάκι – καθώς, αν και μεγάλη λάτρις των παιχνιδιών (ηλεκτρονικών και μη), δεν ξέρω αν θα ήθελα να νιώσω με αυτόν τον τρόπο στο “πετσί” μου το κάθε παιχνίδι που παίζω!

Σε αυτή τη μεταφορά της ταινίας βλέπουμε το μέρος όπου είχε εγκλωβιστεί ο Άλαν Πάρις, όπου και πηγαίνουν οι πρωταγωνιστές μας. Μπαίνοντας πάλι στο παιχνίδι, αυτή τη φορά όμως με το δίδυμο The Rock-Kevin Hart, μας δίνουν μια πιο διασκεδαστική τροπή του θέματος. Όλα ξεκινάνε λοιπόν όταν θα βρεθούν τέσσερις ανυποψίαστοι έφηβοι για να παίξουν το συγκεκριμένο παιχνίδι, με τη διαφορά όμως πως το Jumanji είναι πια ηλεκτρονικό παιχνίδι και όχι επιτραπέζιο. Πώς θα τους φανεί μόλις πατήσουν το Start Button στην παιχνιδομηχανή τους και, παίρνοντας τις μορφές των παικτών που έχουν διαλέξει, κληθούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες του παιχνιδιού; Καταστάσεις που συμβαίνουν σ’ εκείνους, αλλά και που όσοι παίζουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε – μόνο που εμείς το κάνουμε από την μεριά του καναπέ μας και δεν παίζεται η ζωή μας κορώνα-γράμματα! Το δίδυμο έρχεται να το πλαισιώσει ο Jack Black σε έναν ρόλο έκπληξη, καθώς και η Karen Gillian σε έναν δυναμικό ρόλο. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα για ένα χαλαρό βράδυ, στο οποίο κάποιος gamerας θέλει να δει πώς είναι να ζωντανεύει ένα παιχνίδι!

Προσωπικά με έβαλε πολλές φορές στη διαδικασία να σκεφτώ πώς θα αντιδρούσα σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά και τι θα έκανα εάν βρισκόμουν στην αντίστοιχη θέση (ως ο πραγματικός χαρακτήρας μέσα στο παιχνίδι) έτσι ώστε να καταφέρω να ανταπεξέλθω των συνθηκών.

Cast

Dwayne Johnson …  Spencer
Kevin Hart …  Fridge
Jack Black … Bethany
Karen Gillan … Martha
Rhys Darby … Nigel
Bobby Cannavale … Van Pelt
Nick Jonas … Alex
Alex Wolff … Young Spencer
Ser’Darius Blain … Young Fridge
Madison Iseman … Young Bethany
Morgan Turner … Young Martha
Mason Guccione … Young Alex
Colin Hanks … Adult Alex

Επιμέλεια: Χρύσα Βασιλείου

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Close