Written by 11:22 am Reviews, Στήλες • One Comment Views: 1

Review: The 100

Θα μπορούσαν οι δημιουργοί του “Gossip Girl”, “The Vampire Diaries” και “Chuck”, να δημιουργήσουν μια σειρά επιστημονικής φαντασίας με θέμα το διάστημα και την επανένταξη των ανθρώπων στη Γη; Η απάντηση είναι ΝΑΙ – και πολύ επιτυχημένα μάλιστα!

Στην σειρά “The 100”  παρακολουθούμε την ζωή 100 παιδιών, τα οποία μέχρι πρότινoς έμεναν σε μια Άκατο στο διάστημα. Μετά από κάποιες παλαιότερες αποτυχημένες προσπάθειες αποστολών στον πλανήτη Γη, οι άνθρωποι του διαστήματος δεν είχαν καταφέρει να καταλάβουν αν αυτή είναι κατοικήσιμη ή όχι – καθώς, μόλις εκείνες έφταναν στην Γη, έχαναν κάθε επαφή μαζί τους.

Η πλοκή της σειράς διαδραματίζεται στη Γη, έπειτα από μια πυρηνική καταστροφή, η οποία είχε γίνει 97 χρόνια πριν, και αυτό ήταν που έκανε τους ανθρώπους να ανέβουν στο διάστημα. Στα πρώτα λεπτά της σειράς βλέπουμε πως όλα τα παιδιά, για κάποιον διαφορετικό λόγο το καθένα, βρίσκονταν στη φυλακή-απομόνωση. Μέχρι που ο αρχηγός της Ακάτου θεώρησε πως η τελευταία τιμωρία τους ήταν αυτή.

Δεν θέλω να σας προϊδεάσω, αλλά τον αρχηγό θα τον μισήσετε για πολλούς και διάφορους λόγους, να είστε σίγουροι. Στην διάρκεια της σειράς ανακαλύπτουμε πώς το καθένα από τα παιδιά είχε βρεθεί σε κατάσταση φυλάκισης, και τι τους είχε ωθήσει σε αυτό. Η σειρά θέτει πολύ σωστά ερωτήματα, του τύπου “σε μια ομάδα παιδιών ποιος θεωρείται ο αρχηγός – ο πιο επικίνδυνος; Ο γιος του αρχηγού; Άτομα τα οποία φέρνουν την λύση της επιβίωσης;” “Σε ομάδα όπου θέλουν οι περισσότεροι να επικρατήσει το χάος, πώς μπορείς να περιορίσεις τα άτομα που πάνε να χαλάσουν την κοινωνία που πρέπει να φτιαχτεί από το μηδέν?” Και, τελικά, πως πρέπει να συμπεριφερθούν στους γήινους, που έχουν φτιάξει μια δικιά τους κοινωνία, με δικούς τους κανόνες;

Στο post-apocalyptic είδος, στο οποίο ανήκει και η συγκεκριμμένη σειρά, έχουν βγει πολύ καλές σειρές, με πρώτη και καλύτερη το “Firefly”. Όσο περνάνε τα χρόνια, οι πρωταγωνιστές μας έρχονται αντιμέτωποι με πολλά ηθικά ζητήματα – πόσο μπορείς να συγχωρήσεις τον «αρχηγό» σου, όταν παίρνει αποφάσεις οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με τις ηθικές σου αρχές; Για πόσο καιρό θα το δικαιολογείς ως ζήτημα Ζωής και Θανάτου;!

To be continued…

Top Cast
Eliza Taylor – Clarke Griffin
Paige Turco – Dr. Abigail Griffin
Bob Morley – Bellamy Blake
Marie Avgeropoulos – Octavia Blake
Devon Bostick – Jasper Jordan
Christopher Larkin – Monty Green
Isaiah Washigton – Thelonious Jaha
Henry Ian Cusick – Marcus Kane
Lindsey Morgan – Raven Reyes
Richard Harmon – John Murphy
Ricky Whittle – Lincoln

 

Επιμέλεια : Χρύσα Βασιλείου 

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close