Written by 4:18 pm Reviews, Τέχνες Views: 1

Χριστουγεννιάτικες ταινίες Netflix 2023 Δ'

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ (HOLIDAY IN THE VINEYARDS)

Πρωταγωνιστές: Τζος Σουίκαρντ (Josh Swickard), Σολ Ροντρίγκεζ (Sol Rodriguez), Αϊλίν Ντέιβιντσον (Eileen Davidson), Ομάρ Γκούντινγκ (Omar Gooding), Κάρλι Τζίμπσον (Carly Jibson)

Έτος: 2023

Διάρκεια: 1ω 47λ

Ο Κάρτερ είναι ένας νεαρός πλούσιος, που περνάει την ζωή του με έξαλλο τρόπο. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η μητέρα του τού αναθέτει να συλλέξει πληροφορίες για έναν αμπελώνα, ώστε να τον χτυπήσουν στον πλειστηριασμό. Στον αμπελώνα ο Κάρτερ θα γνωρίσει την Βαλ και τους δυο γιούς της, οι οποίοι θα αλλάξουν την αντιμετώπισή του στην ζωή.

Ευχάριστη ταινία, με αρκετές δόσεις διασκέδασης και γέλιου. Τα μηνύματα σχετικά με την οικογένεια και την αγάπη πολλά, οι ήρωες συμπαθητικοί και με καλή χημεία μεταξύ τους. Εάν παραβλέψετε την μπούκλα και τους υπερβολικούς χαρακτήρες, θα περάσετε μιάμιση ώρα ευχάριστα.

Συμβουλή: πάρτε και ένα καλό κρασάκι με τα ανάλογα ορεκτικά να σας κρατήσουν συντροφιά.

Η βαθμολογία μου: 5/10

B&B MERRY

Πρωταγωνιστές: Τζεν Λίλι (Jen Lilley), Τζέσι Χατς (Jesse Hutch), Κέιτ Τουά (Kate Twa), Σέλιλιν Γουίλιαμς (ShellyLyn Williams)

Έτος: 2022

Διάρκεια: 1ω 25λ

Η Τρέισι είναι γνωστή ταξιδιωτική μπλόγκερ και λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα την καλούν να περάσει ένα ρομαντικό ταξίδι στο οικογενειακό πανδοχείο Σίλβερ Πικ στο Βερμόντ, με το αγόρι της. Ο Γκρέιαμ είναι ο ιδιοκτήτης του πανδοχείου και ελπίζει σε μια θετική κριτική, ώστε το Σιλβερ Πικ να ανακάμψει. Η Τρέισι θα έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους της πόλης, θα βοηθήσει στην αναβίωση του χριστουγεννιάτικου πάρτυ της πόλης και θα γνωρίσει τον αληθινό έρωτα.

Συμπαθητική, αλλά αρκετά γλυκανάλατη ταινία, με πολύ στυλιζαρισμένους ήρωες, πολλή μπούκλα και μακιγιάζ. Τουλάχιστον το μήνυμα ήταν διδακτικό και θα πρέπει ο κάθε άνθρωπος να βρίσκει αυτό που του αρέσει στην ζωή, να μην την ξοδεύει άσκοπα και οι μικρές χαρές της ζωής με τους ανθρώπους που αγαπάμε είναι αυτές που μετράνε.

Η βαθμολογία μου: 4/10

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΝΤΡΑΪΒ ΙΝ (CHRISTMAS AT THE DRIVE-IN)

Πρωταγωνιστές: Ντάνικα Μακέλαρ (Danica McKellar), Νιλ Μπλέντσοου (Neal Bledsoe), Λουκ Μάρτι (Luke Marty), Τζιμ Ανάν (Jim Annan)

Έτος: 2022

Διάρκεια: 1ω 25λ

Η Σάντι, καθηγήτρια νομικής και ειδικός στο δίκαιο ακινήτων, αντιτίθεται στην πώληση και στην κατεδάφιση του ντράιβ ιν της περιοχής, που θεωρεί ότι αντιπροσωπεύει την παράδοση και την ένωση του τόπου. Ο Χόλντεν όμως, που κληρονόμησε το ντράιβ ιν από τον πατέρα του, θέλει να το πουλήσει σε μια εταιρεία που θα το κάνει εμπορικό κέντρο και θα αποφέρει ανάπτυξη στην περιοχή. Και οι δύο έχουν τρεις εβδομάδες προθεσμία για να αποδείξουν τις θέσεις τους, να λύσουν παλιές παρεξηγήσεις και να αναζωπυρώσουν τον παλιό τους έρωτα.

Οι Αμερικανοί έχουν ευφάνταστες ιδέες όταν πρέπει να γράψουν σενάρια για την παράδοση, την κοινότητα και τα Χριστούγεννα και η συγκεκριμένη ταινία ανήκει σε μια τέτοια ιδέα. Όμως η ιδέα λειτούργησε και η ταινία ήταν αξιόλογη. Μου άρεσε η ιδέα της δικηγόρου που προσπαθεί να ακυρώσει συμβόλαια με μεγαλοεπιχειρήσεις και η λύση που ήρθε σαν θαύμα των Χριστουγέννων. Βρήκα και τους ήρωες αρκετά καθημερινούς και συμπαθητικούς.

Η βαθμολογία μου: 5/10

ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙAΤΙΚΗ ΕΥΧH (A MERRY CHRISTMAS WISH)

Πρωταγωνιστές: Τζιλ Βάγκνερ (Jill Wagner), Κάμερον Μάθισον (Cameron Mathison), Νιλ Γουάιτλι (Neil Whitely), Ντιάνα Τζάρβις (Deanna Jarvis)

Έτος: 2022

Διάρκεια: 1ω 26λ

Η εργασιομανής Τζένη κληρονομεί την φάρμα του θείου της Ράνταλ, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Αναγκάζεται να περάσει τις ημέρες των Χριστουγέννων εκεί, ώστε να τακτοποιήσει τις υποθέσεις της φάρμας και να την πουλήσει. Η τελευταία όμως ευχή του θείου της, για αναβίωση του τοπικού χριστουγεννιάτικου παζαριού και η επανένωσή της με τις ρίζες της και τους παλιούς φίλους της θα την κάνει να αλλάξει την οπτική της.

Μέτρια ταινιούλα, με την γνωστή αμερικανική συνταγή: υπερβολικός στολισμός, χριστουγεννιάτικα κουλουράκια, χαρούμενη επαρχία και ειδύλλιακή ζωή. Η πρωταγωνίστρια καλή, ο ήρωας μέτριος μοιάζει περισσότερο με τον «μπάρμπα από το χωριό», παρά ο γοητευτικός τύπους που θα ερωτευθείς. Πάντως ο μπαρμπα-Ντίλαν το τσάκωσε το κορίτσι από το «Μεγάλο Μήλο».

Η βαθμολογία μου: 3/10

Ολοκληρώνω και φέτος τις χριστουγεννιάτικες ταινίες με μια δόση… ανακούφισης, γιατί και τίποτα πρωτότυπο ή ξεχωριστό δεν είδα. Νομίζω ότι το Νετφλιξ πρέπει να αναβαθμίσει λίγο τις επιλογές του και να δούμε και καμμιά ταινία με πραγματικά Χριστούγεννα, αξιόλογο σενάριο και ηθοποιούς.

Till next year…

Από το Books Way σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά, με υγεία, όλες σας τις ευχές να γίνουν πραγματικότητα και πολλές πολλές καθημερινές στιγμές ευτυχίας!

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close