Written by 5:32 pm Interviews, Βιβλία Views: 2

Η Έλενα Αντωνίου μιλά στο Nikol's Way

Η Έλενα Αντωνίου δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Είναι γνωστή στους αναγνώστες της ρομαντικής λογοτεχνίας και τα βιβλία της αγαπιούνται πολύ. Οπότε θα κάνουμε μια χαλαρή κουβέντα μαζί της, για τα βιβλία και τον έρωτα.

1. Έχεις πει πολλές φορές ότι το όνειρό σου ήταν να εκδώσεις για την Άρλεκιν και τα κατάφερες. Ποιο ακόμα συγγραφικό όνειρο έχεις ανεκπλήρωτο;

Είναι κάτι που δεν θέλω να αποκαλύψω ακόμη. Η αλήθεια είναι ότι με καθυστέρησε αρκετά η πανδημία, αλλά από την άλλη όλα γίνονται για κάποιο λόγο.

2. Εννέα βιβλία και τέσσερα άρλεκιν μετά με τις εκδόσεις Silk και η έμπνευση καλά κρατεί. Πες μας τι ακόμα έχουμε να περιμένουμε από την Έλενα Αντωνίου και τους έρωτές της;

Πολλούς έρωτες, πολλά ταξίδια, έντονα συναισθήματα, περιπέτειες, συναισθηματικές αναταράξεις, περισσότερες εικόνες… Θα ταξιδέψουμε σε όλες τις ηπείρους, θα γνωρίσουμε νέους πολιτισμούς, θα ταξιδέψουμε και στον χρόνο.

3. Και ένα βιβλίο σου γίνεται ταινία. Ποιο θα ήθελες να είναι ή ποιόν/ά ήρωα/ίδα σου θα ήθελες να δεις στο πανί;

Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω. Από τη μία, έντονα κινηματογραφικό είναι το «Στην τελευταία στροφή», αλλά από την άλλη σκέφτομαι τη μαγεία και την ένταση του «Καθώς έπεφτε η νύχτα». Μετά μου έρχεται η επιβλητικότητα της Ρώμης και ο έρωτας του Ραφαέλο και της Ελβίρας, αλλά και το μεθυστικό Μπορντό. Οπότε, σίγουρα δεν μπορώ να ξεχωρίσω.

4. Ο Ανδρέας και η Λυδία υπήρξαν επικό ζευγάρι, που τους αφιέρωσες δύο βιβλία. Υπάρχουν σκέψεις και για κάποιο άλλο ζευγάρι, που θα μπορούσες να γράψεις το μετά τους;

Ναι, η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι έντονα τη Βαλέρια και τον Αλεξέι. Τους είχα αφήσει και τους δύο καθηγητές πλέον, αλλά θα ήθελα να επιστρέψει στην ενεργό δράση η Βαλέρια, για ένα σκάνδαλο στο Ισραήλ, όπου θα κινδυνεύσει πραγματικά η ζωή της.

5. Πολλοί αναγνώστες έχουν τη στερεοτυπική άποψη ότι οι ηρωίδες των αισθηματικών είναι αθώες και εξαρτημένες, εσύ, όμως, γράφεις για «badass» γυναίκες. Πόσο σημαντικό είναι για σένα να προβάλεις δυναμικές και ανεξάρτητες γυναίκες στα βιβλία σου;

Κουράστηκα να διαβάζω για αθώες, εξαρτημένες, ανέγγιχτες κορασίδες. Πιστεύω σε δυνατές, σύγχρονες γυναίκες που ζουν τη ζωή τους στο έπακρο, γυναίκες που δεν είναι κατώτερες ούτε θέλουν να υποταχθούν ή να εξαρτηθούν από έναν άνδρα, εργάζονται, διεκδικούν, απολαμβάνουν χωρίς σύνδρομα και ταμπού, κάνουν τις επιλογές τους, πληρώνουν το τίμημα και αγαπούν, αλλά θέλουν και να αγαπηθούν. Όχι πλέον γυναίκες θύματα, που περιμένουν το ισχυρό αρσενικό να τις σώσει. Οι δικές μου ηρωίδες σώζουν τον εαυτό τους και απλώς θέλουν έναν άνδρα να μοιραστούν τη ζωή και τα όνειρά τους!

6. Στο νέο σου άρλεκιν «Επιχείρηση Έρωτας» από την σειρά Eros αναφέρεσαι στα speed dating, που είναι πολύ διαδεδομένα στο εξωτερικό. Θα λάμβανες μέρος σε τέτοιου είδους ραντεβού ή θα συμβούλευες τις αναγνώστριές σου να το κάνουν;

Σε αντίθεση με την ηρωίδα αυτής της ιστορίας, εγώ δεν θα το έκανα. Αλλά εγώ είμαι τέτοιος άνθρωπος. Δεν πάω ούτε σε τυφλό ραντεβού. Οπότε δεν είμαι ικανή να συμβουλεύσω κάποια φίλη τι θα κάνει. Αν θέλει εκείνη να το κάνει γιατί όχι; Να πω πάντως ότι και στην Ελλάδα διοργανώνονται speed date.

7. Εάν ερωτευόσουν ή παντρευόσουν κάποιον άντρα άλλης εθνικότητας, ποια χώρα θα διάλεγες και γιατί;

Γάλλο ή Ισπανό χωρίς συζήτηση. Οι Γάλλοι έχουν φινέτσα, τρόπους, ευγένεια, κουλτούρα, αλλά έχουν παράλληλα και αυτήν την κρυμμένη αλητεία που εγώ λατρεύω. Οι Ισπανοί μπορεί να είναι στον Νότο αλλά δεν μοιάζουν με τους Ιταλούς ή τους Έλληνες. Είναι πιο προοδευτικοί, πιο μοντέρνοι και κυρίως μιλάνε ισπανικά που είναι μακράν η πιο ερωτική γλώσσα στον κόσμο. Αν και λατρεύω και έχω τεράστια αδυναμία στους Ιταλούς -το έχετε καταλάβει άλλωστε- θεωρώ ότι μοιάζουν πολύ με τους Έλληνες και είναι πολύ πιο άστατοι και άπιστοι. Είναι η μεγάλη μου πληγή.

8. Γράφεις αστείρευτα για τον έρωτα, κατά βάθος, όμως, είσαι όντως ρομαντική ή διαθέτεις πιο πρακτικό χαρακτήρα;

Είμαι αθεράπευτα ρομαντική. Έτσι προσεγγίζω τα πάντα στη ζωή μου. Στο μόνο πράγμα που δεν είμαι ρομαντική, είναι στην πεποίθησή μου -λόγω προσωπικής εμπειρίας- ότι δεν υπάρχει happy end στη ζωή, σε αντίθεση με τα βιβλία.

Ευχαριστούμε για την ενδιαφέρουσα κουβέντα. Ευχόμαστε καλοτάξιδα τα νέα σου βιβλία και να αγαπηθούν από όλους τους αναγνώστες.

Τα βιβλία της Έλενας Αντωνίου θα τα βρείτε εδώ: https://harlenic.gr/arlekin/

Η Έλενα Αντωνίου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Λάρισα, κατάγεται από τη Μήλο και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Λατρεύει τις ερωτικές ιστορίες, ενώ γράφει και η ίδια από την εφηβική ηλικία. Αγαπά τα ταξίδια, τα βιβλία, τις ρομαντικές κομεντί και την κάντρι μουσική. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε διαδικτυακά μέσα ως news editor. Είναι μέλος της RWA –της Αμερικανικής Ένωσης Συγγραφέων Αισθηματικού Μυθιστορήματος. Τον Οκτώβριο του 2017, το Καθώς Έπεφτε η Νύχτα εγκαινίασε τη συνεργασία της με τη ΧΑΡΛΕΝΙΚ. Ακολούθησαν τα Πέρα από τις Σκιές, Έρωτας στις Φλόγες του Πολέμου, Στην Τελευταία Στροφή, Τα Δάκρυα του Πάθους, Μετά τα Δάκρυα του Πάθους, Μια Σταγόνα Έρωτα και To Τίμημα της Εκδίκησης.
Επικοινωνήστε με τη συγγραφέα
στο Facebook: elenantoniouwriter
στο Twitter: @ElenAntoniou02
και στο Wattpad: https://www.wattpad.com/user/elenanton5
Visited 2 times, 1 visit(s) today
Close