Written by 7:56 pm Reviews, Τέχνες Views: 2

Χριστουγεννιάτικες Ταινίες Μέρος Α’

Και ναι, συνεχίζω και φέτος το μπαράζ χριστουγεννιάτικων ταινιών, γιατί οι γιορτές και ο καιρός το καλεί. Καναπές, κουβερτούλα, καφεδάκι ή σοκολάτα (ό,τι ευχαριστεί τον καθέναν) και ατελείωτες ώρες χαλάρωσης και ευχαρίστησης… ή και όχι. Εξαρτάται από το τι βλέπεις. Και ξεκινάμε.

1. Ένα Κάστρο Για Τα Χριστούγεννα (A Castle For Christmas)

Πρωταγωνιστές: Μπρουκ Σιλντς (Brooke Shields), Κάρι Έλγουις (Cary Elwes)
Έτος: 2021
Διάρκεια: 1 & 38’
Η αξιολόγησή μου: 6/10

Διάσημη συγγραφέας, μετά από καταστροφική επαγγελματική απόφαση, καταφεύγει στην Σκωτία, στο χωριό που κατάγονταν ο πατέρας της, για να αποφύγει την δημοσιότητα και να χαλαρώσει. Εκεί ερωτεύεται τον πύργο της περιοχής και αποφασίζει να τον αγοράσει. Λογαριάζει, όμως, χωρίς τον ευγενή ιδιοκτήτη του, που δεν την βλέπει με καλό μάτι.

Συμπαθητική, αλλά όχι κάτι το διαφορετικό. Η Μπρουκ Σιλντς δε απογοητευτική, με μέτριες έως κακές υποκριτικές ικανότητες. Το μακιγιάζ της την δείχνει άγρια, ακόμα και όταν γελάει και τα κόκκινα μαγουλάκια της δείχνουν σαν «βοσκοπούλα» που μεγάλωσε στην φάρμα με τα προβατάκια της. Ο πρωταγωνιστής Κάρι Έλγουις (Cary Elwes) εξαιρετικός, μέσα στον ρόλο του, όπως και ο Τόμας ο βοηθός του, κατά κόσμον Λι Ρος (Lee Ross), που κέρδισαν τις εντυπώσεις. «Κλισεδιάρικο» η καλή αγοράστρια, που πάει να μείνει στον πύργο του κακότροπου ιδιοκτήτη, που δεν θέλει να πουλήσει και την βάζει στην σοφίτα, με το κρύο και την βρωμιά. Αναρωτιέμαι γιατί μια γυναίκα πλούσια, που σκοπεύει να αγοράσει ένα τεράστιο ακίνητο, με αμέτρητα υπνοδωμάτια να δεχτεί κάτι τέτοιο, όταν αυτή δίνει το χρήμα; Και πάλι κανένα ίχνος θρησκευτικής παρουσίας, παρά μόνο μια κοσμική γιορτή, που μαζεύονται όλοι και κάνουν πάρτυ, σε μια παραδοσιακή και θρησκευόμενη χώρα όπως η Σκωτία, που τηρεί έθιμα όπως ο εκκλησιασμός. Ακόμα και τα παραδοσιακά κάλαντα λείπουν.

2. Μαύρα Χριστούγεννα (Black Christmas)

Πρωταγωνιστές: Ίμοτζεν Πουτς (Imogen Poots), Άλις Σάνον (Aleyse Shannon), Κάρι Έλγουις (Cary Elwes).
Έτος: 2019
Διάρκεια: 1 & 32’
Η αξιολόγησή μου: 2/10

Στις γυναικείες αδελφότητες ενός αμερικανικού κολεγίου εμφανίζονται μασκοφορεμένοι άντρες και αρχίζουν να σκοτώνουν τα μέλη.

Ταινία β’ διαλογής, βαρετή, προβλέψιμη, καμμιά σχέση με τρόμου, κάτι σαν το «Scream», αλλά στο ανόητο, τουλάχιστον εκείνο διακωμωδούσε τις χαζές ταινίες τρόμου, όπως αυτή εδώ. Και για να γίνει χειρότερη, ανακάτεψαν τελετουργικά μαγείας και υπερφυσικά στοιχεία. Η αναφορά ειδικά στην υστερία των Αμερικανών να καταστρέφουν ή να αποκαθηλώνουν ιστορικές φιγούρες, μόνο και μόνο γιατί «αντιπροσωπεύουν» το αφήγημα «λευκός άντρας, μισογύνης και ρατσιστής», είναι έντονη και τραγική. Ουσιαστικά δεν είναι και καμμιά πραγματική ταινία, αλλά εξύψωση του #Metoo κινήματος, βάζοντας όμως στο τσουβάλι όλους τους άντρες. Φυσικά, μαντέψτε ποιοι είναι οι κακοί. Το δυάρι πάει στην μεγάλη προσπάθεια που έκαναν να γυρίσουν μια τόσο κακή ταινία.

3. Χριστούγεννα Με Θέα (Christmas With A View)

Πρωταγωνιστές: Κέιτλιν Λιμπ (Kaitlyn Leeb), Σκοτ Καβαλέρο (Scott Cavalheiro), Μαρκ Γκάνιμε (Mark Ghanimé)
Έτος: 2018
Διάρκεια: 1 & 31’
Η αξιολόγησή μου: 6/10

Αυτή εδώ η ταινία βασίζεται στο άρλεκιν «The Maverick’s Christmas Homecoming» της Τερέζα Σάουθγικ (Teresa Southwick), οπότε οι ρομαντικές σπεύστε. Η Κλάρα δουλεύει ως διευθύντρια σε ένα γκουρμέ εστιατόριο, όπου και έρχεται να δουλέψει ο γνωστός σεφ Σέιν Ρόαρκ. Μέσα από παρεξηγήσεις και διαφωνίες ο έρωτάς τους θα ανθίσει. Γλυκιά και ανάλαφρη ταινία, αναφέρεται στην φιλία, στην οικογένεια και στον έρωτα, όχι όμως και στα Χριστούγεννα.

4. Χριστούγεννα Στην Άγρια Φύση (Holiday In The Wild)

Πρωταγωνιστές: Ρομπ Λόου (Rob Lowe), Κριστίν Ντέιβις (Kristin Davis)
Έτος: 2019
Διάρκεια: 1 & 25’
Η Αξιολόγησή μου: 9/10

Η Κέιτ, αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα, αποφασίζει να πάει σε σαφάρι στην Αφρική, μόνη, μετά τον ξαφνικό χωρισμό της από τον άντρα της. Εκεί θα μαγευτεί από την άγρια ομορφιά της ηπείρου, αλλά και από τους άγριους ελέφαντες, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Ούσα και η ίδια κτηνίατρος, θα αποφασίσει να μείνει στον καταυλισμό και να βοηθήσει με την περίθαλψή τους. Στην απόφασή της αυτή θα συμβάλλει και ο όμορφος αλλά μοναχικός Ντέρεκ, που έχει αφιερώσει την ζωή του στην διάσωση των ελεφάντων.

Άλλη μια ταινία που ελάχιστα έχει σχέση με τα Χριστούγεννα, αλλά δεν πειράζει, γιατί μας ανταμείβει σε άλλο επίπεδο. Ούτε και καθαρά ρομαντική θα την έλεγα, αφού ασχολείται περισσότερο με τους ελέφαντες, την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να τους διασώσουν, την ζωή στην αφιλόξενη αλλά ερωτεύσιμη Αφρική και τον δεσμό των ανθρώπων, όταν τους δένει ένας κοινός σκοπός. Πολυεπίπεδη και ουσιαστική ταινία που θα σας αποζημιώσει.

Συνεχίζεται…

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Close