Written by 8:30 pm Reviews, Τέχνες Views: 5

Χριστουγεννιάτικες Ταινίες (Μέρος Δ')

Κλείνω, για φέτος, τις χριστουγεννιάτικες ταινίες σκεπτόμενη ότι ευτυχώς που παρεμβάλει μια ολόκληρη χρονιά μέχρι τις επόμενες. Γενικώς, οι ταινίες των τωρινών Χριστουγέννων δεν έχουν αυτήν την «στόφα» των παλιών ή επιτυχημένων ταινιών και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Ελπίζω του χρόνου να δω πιο αξιόλογες ταινίες.

13. Χριστούγεννα στην Καλιφόρνια

Πρωταγωνιστές: Λόρεν Σγουίκαρντ (Lauren Swickard), Τζος Σγουίκαρντ (Josh Swicjard)
Έτος: 2020
Διάρκεια: 1 ώρα 46 λεπτά

Ο Τζόζεφ ταξιδεύει στην Καλιφόρνια για να πείσει την Κάλι να πουλήσει την γη της στην εταιρεία της μητέρας του, που την θέλει, ως μέρος κάποιας κατασκευαστικής συμφωνίας. Μετά από μια παρεξήγηση, προσποιείται ότι είναι ο νέος εργάτης της φάρμας, ώστε να πλησιάσει την Κάλι και να την πείσει να του την πουλήσει.

Η όλη ιστορία υποτίθεται ότι συμβαίνει τα Χριστούγεννα και πέρα από τον στολισμό και κάποια γιορτή, δεν θα δείτε και πολλά πράγματα σχετικά με τα Χριστούγεννα. Ουσιαστικά είναι μια ευχάριστη, ρομαντική ταινία, με κάποιες κωμικές αποχρώσεις, που έχουν να κάνουν περισσότερο με τον μπάτλερ του Τζόζεφ, που κλέβει και την πράσταση, και τον Μάνι, τον πραγματικό εργάτη της φάρμας.

Να πούμε ότι οι πρωταγωνιστές είναι ζευγάρι στην ζωή.

Η δικά μου αξιολόγηση: 6/10

14. Ραντεβού στις γιορτές

Πρωταγωνιστές: Έμα Ρόμπερτς (Emma Roberts), Λουκ Μπρέισι (Luke Bracey), Κρίστιν Τσλενγουεθ (Kristin Chenoweth), Φράνσις Φίσερ (Frances Fisher)
Έτος: 2020
Διάρκεια: 1 ώρα 43 λεπτά

Στην πραγματικότητα αυτή η ταινία αναφέρεται σε όλες τις αμερικανικές γιορτές. Η Σλόαν έχει χωρίσει από το αγόρι της και είναι μόνη της στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, κάτι που τραβάει την προσοχή και τα σχόλια της οικογένειας. Σε ένα πάρτι γνωρίζει τον Τζάκσον και αποφασίζουν να βγαίνουν ραντεβού σε κάθε γιορτή, ώστε να μην είναι οι εργένηδες της παρέας.

Καυστική, με μπόλικα σεξουαλικά υπονοούμενα και αρκετά «χοντροκομμένη», διακωμωδεί τα ταμπού των ραντεβού και την προσπάθεια των ζευγαριών να δείξουν τον καλλίτερό τους εαυτό. Θα διασκεδάσετε πολύ βλέποντάς την και σας την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Η Κριστίν Τσένγουεθ πρωταγωνιστεί ως άλλη «Σαμάνθα Τζόουνς» της ταινίας.

Η δικά μου αξιολόγηση: 7/10

15. Jingle Jangle

Πρωταγωνιστές: Φόρστ Φουίτακερ (Forest Whitaker), Κίγκαν Μάικλ Κι (Keegan-Michael Key), Μάνταλεν Μιλς (Madalen Mills)
Έτος: 2020
Διάρκεια: 2 ώρα 26 λεπτά

Ο Τζερόνικους είναι ένας επιτυχημένος παιχνιδοποιός και εφευρέτης. Μέχρι που ο βοηθός του τού κλέβει όλες τις παιχνιδοεφευρέσεις του. Ως συνέπεια, χάνει την μαγεία του και η οικογένειά του διαλύεται. Τώρα έχει καταντήσει ένας μοναχικός γέρος, που κινδυνεύει να χάσει το μαγαζί του, μέχρι που μπαίνει στην ζωή του η εγγονή του Τζέρνεϊ και τον κάνει να πιστέψει και πάλι στην μαγεία.

Ο Φόρεστ Γουίτακερ δεν χρειάζεται συστάσεις, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές. Την παράσταση όμως κλέβει η μικρή Μάνταλεν Μιλς, ως η εγγονή του Τζερόνικους. Ωραία εφέ, τρυφερή και αισιόδοξη ιστορία, δεν έχει ως κεντρικό της σημείο τα Χριστούγεννα, αλλά γενικώς την μαγεία των γιορτών και την πίστη που πρέπει να έχεις στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου.

Παιδική ταινία, που βλέπετε άνετα και από μεγαλύτερο κοινό.

Η δικά μου αξιολόγηση: 7/ 10

16. Κλάους: Το μυστικό των Χριστουγέννων

Πρωταγωνιστές: Τζέισον Σβάρτσμαν (Jason Schwartzman), Τζ.Κ. Σίμονς (J.K. Simmons), Ρασίντα Τζόουνς (Rashida Jones)
Έτος: 2019
Διάρκεια: 1 ώρα 36 λεπτά

Θέλω να μου εξηγήσει κάποιος πως είναι δυνατόν τα κινούμενα σχέδια να είναι κλάσεις ανώτερα από τις πραγματικές ταινίες.

Ο Τζέσπερ στέλνεται, ως τιμωρία από τον βασιλιά πατέρα του, στο βορειότερο άκρο του βασιλείου, στο αφιλόξενο Σμίρενμπεργκ, με την αποστολή να ταχυδρομήσει τρεις χιλιάδες γράμματα σε ένα χρόνο, διαφορετικά θα τον αποκληρώσει. Οι κάτοικοι του Σμίρενμπεργκ είναι χωρισμένοι σε δύο οικογένειες που η κάθε μια μισή την άλλη θανάσιμα και είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Ο Τζέσπερ, όμως, θα γνωρίσει τον Κλάους, έναν μοναχικό παιχνιδοποιό, και θα τον πείσει να μοιράσει τα δώρα του στα παιδιά, με τον όρο τα παιδιά να στείλουν από ένα γράμμα. Γρήγορα τα γράμματα θα γίνουν βουνό και ο Τζέσπερ με τον Κλάους δεν θα προλαβαίνουν να μοιράζουν δώρα.

Οικογενειακή ταινία, κινουμένων σχεδίων, με τα μηνύματα αγάπης και ομόνοιας να κυριαρχούν. «Μια απλή πράξη καλοσύνης πάντα οδηγεί σε μια δεύτερη», αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της ταινίας και δεν έχει άδικο. Τα παιδιά, για άλλη μια φορά, μας δείχνουν τον δρόμο.

Η δικά μου αξιολόγηση: 10/10

Βαθμολογία: [yasr_overall_rating]

 

Visited 5 times, 1 visit(s) today
Close