Written by 6:15 pm Βιβλία, Ρομαντικό Μυθιστόρημα, Τέχνες Views: 1

Elxisτικά Χριστούγεννα

 

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων -και μάλιστα σε μια δύσκολη από κάθε άποψη χρονιά-, όλοι μας ψάχνουμε ευκαιρίες για χαλάρωση και ψυχαγωγία στον ελεύθερο χρόνο μας, καθισμένοι δίπλα στο τζάκι και το στολισμένο δέντρο. Και τι καλύτερη χαλάρωση για έναν βιβλιόφιλο από ένα καλό βιβλίο!

Τα τελευταία χρόνια, οι εκδόσεις Elxis μάς έχουν παρουσιάσει μερικές από τις πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες σειρές βιβλίων που κυκλοφορούν εκεί έξω. Όμως, εκτός από τα «επίσημα» βιβλία της κάθε σειράς, οι συγγραφείς τους έχουν γράψει και μικρότερες ιστορίες, σε μορφή νουβέλας. Αυτές έχουν ως πρωταγωνιστές είτε τους κεντρικούς ήρωες των «κανονικών» βιβλίων είτε κάποιους από τους δευτεραγωνιστές τους, που βρίσκουν εδώ την ευκαιρία να ξεχωρίσουν και να συναντήσουν με τη σειρά τους τον έρωτα. Και φυσικά, αρκετές από αυτές διαδραματίζονται στην περίοδο των Χριστουγέννων. Το εορταστικό περιβάλλον είναι άκρως ιδανικό, εξάλλου: υπέροχες βραδινές τουαλέτες και κοστούμια, πολυτελώς στολισμένες αίθουσες χορού, κεριά και στολίδια πάνω στα κλαδιά του ελάτου, η μυρωδιά του ξύλου που καίγεται στο τζάκι, πλούσιοι μπουφέδες, δώρα τυλιγμένα με πολύχρωμα χαρτιά, κλεφτά βλέμματα γεμάτα υποσχέσεις, κρυφά φιλιά κάτω από το γκι και έρωτες που γεννιούνται με φόντο το χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία αυτών των νουβελών δεν κυκλοφορεί σε έντυπη έκδοση – και σίγουρα όχι στα ελληνικά. Μπορεί κάποιος να τις βρει σε ebook ή ψάχνοντας σε κάποιο site δωρεάν ανάγνωσης στο ίντερνετ. Θέλοντας, λοιπόν, να σας δώσουμε μερικές εναλλακτικές επιλογές για τις ημέρες των Χριστουγέννων και να σας φέρουμε ξανά σε επαφή με μερικούς από τους αγαπημένους σας/μας ήρωες -σε περίπτωση που έχετε πάθει στερητικό, όπως εμείς!-, στο άρθρο αυτό παρουσιάζουμε τις χριστουγεννιάτικες νουβέλες από τις σειρές βιβλίων των εκδόσεων Elxis.

* Προσοχή*: Χριστουγεννιάτικες σκηνές περιλαμβάνονται ούτως ή άλλως σε αρκετά από τα βιβλία των εκδόσεων Elxis. Το άρθρο αυτό αφορά τις νουβέλες που η πλοκή τους διαδραματίζεται συγκεκριμένα την περίοδο των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς.

  • Το κρυφό ημερολόγιο (Οικογένεια Μάλορι #6) – Johanna Lindsey

Το μοναδικό βιβλίο σε κανονικό μέγεθος αυτής της κατηγορίας -και το μοναδικό  που κυκλοφορεί στα ελληνικά- είναι το έκτο βιβλίο της σειράς με τις περιπέτειες της οικογένειας Μάλορι.

Ολόκληρη η οικογένεια είναι συγκεντρωμένη στο Χέιβερστον, για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα. Οι φανατικοί αναγνώστες, που γνωρίζουν καλά τη συγκεκριμένη οικογένεια, μπορούν να φανταστούν την κατάσταση που επικρατεί με όλους αυτούς τους εκρηκτικούς χαρακτήρες μαζεμένους κάτω από την ίδια στέγη! Κι ενώ όλα δείχνουν να κυλούν απόλυτα φυσιολογικά -εκτός από ένα μυστικό που δεν πρέπει με τίποτα να αποκαλυφθεί-, ένα μυστηριώδες δώρο έρχεται να ταράξει τα νερά. Πρόκειται για ένα παλιό ημερολόγιο, στις σελίδες του οποίου ξεδιπλώνεται η ιστορία αγάπης του προγόνων τους, Κρίστοφερ Μάλορι και Αναστασίας Στεφάνοφ. Μέσα από αυτές, οι Μάλορι θα γίνουν μάρτυρες μιας βαθιάς και αληθινής αγάπης, η οποία γεννήθηκε κάποια μακρινά Χριστούγεννα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους με εντελώς διαφορετικό κοινωνικό υπόβαθρο, που όμως κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να θριαμβεύσει. Η ιστορία αυτή όχι μόνο θα περάσει σπουδαία διδάγματα σε όλη την οικογένεια, αλλά θα κάνει δυο ψυχές να συνειδητοποιήσουν πως ο αληθινός έρωτας μπορεί να νικήσει οποιοδήποτε εμπόδιο – ειδικά τα Χριστούγεννα, που η μαγεία και η αγάπη κάνουν θαύματα!

  • A Mackenzie family Christmas: The perfect gift (Οικογένεια Μακένζι #4.5) – Jennifer Ashley

Η φασαριόζικη κι αξιαγάπητη οικογένεια Μακένζι σε χριστουγεννιάτικη έκδοση! Όσοι έχουμε διαβάσει ήδη τις ιστορίες τους, δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι καλύτερο! Τα γεγονότα αυτού του βιβλίου διαδραματίζονται ακριβώς μετά το τέλος του τέταρτου βιβλίου της σειράς (και πριν τον επίλογο, όπως υπογραμμίζει η ίδια η συγγραφέας στο προσωπικό της site).

Δεκέμβριος 1883. Οι Μακένζι μαζεύονται στο κάστρο Κιλμόργκαν, στη Σκοτία, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά – τα πρώτα Χριστούγεννα που ο Χαρτ είναι παντρεμένος με την Έλινορ. Όμως τα ευτράπελα δεν σταματούν ποτέ. Η Μπεθ σπάει κατά λάθος ένα από τα μπολ Μινγκ του Ίαν και όλοι ανησυχούν πως η απώλεια αυτή μπορεί να τον ταράξει ιδιαίτερα. Η Έλινορ ανυπομονεί να γεννήσει το παιδί του Χαρτ και ο Ντάνιελ δεν σταματά να βάζει στοιχήματα για το καθετί, ενώ μια αναπάντεχη εξαφάνιση τους αναστατώνει όλους για λίγο, ευτυχώς όμως χωρίς δυσάρεστα επακόλουθα. Η άφιξη των αδελφών ΜακΜπράιντ και των υπόλοιπων συγγενών των Μακένζι θα φέρει περισσότερη ζωντάνια και φασαρία στο κάστρο, ενώ τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Κι αυτά θα φέρουν σε κάθε μέλος της οικογένειας το δικό του ξεχωριστό δώρο, με το μεγαλύτερο όλων να είναι -όπως πάντα- η αγάπη!

  • A Mackenzie Yuletide (Οικογένεια Μακένζι #11.5) – Jennifer Ashley

Μία χριστουγεννιάτικη ιστορία με τους Μακένζι προφανώς δεν είναι αρκετή, και μάλλον το ίδιο σκέφτηκε και η Jennifer Ashley! Αυτή βέβαια μας μεταφέρει αρκετά χρόνια μετά κι εδώ θα συναντήσουμε πολλά από τα παιδιά των αδελφών Μακένζι και ΜακΜπράιντ σε μεγαλύτερη ηλικία.

Δεκέμβριος 1898. Η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συγκέντρωση των Μακένζι και των ΜακΜπράιντ στο κάστρο Κιλμόργκαν ξεκινά με έναν ενδιαφέροντα τρόπο, όταν ο Μακ δηλώνει πως τσάκωσε ένα φάντασμα στη σοφίτα! Ο Ντάνιελ, η Βάιολετ, ο Τζέιμι και η Γκαβίνα Μακένζι, με τη βοήθεια της Έλινορ, ξεκινούν με ενθουσιασμό ένα ξεχωριστό κυνήγι φαντασμάτων, που θα έχει απροσδόκητα αποτελέσματα! Από την άλλη, ο Ίαν, που ξέρει πως δεν υπάρχουν φαντάσματα, είναι απασχολημένος με ένα δικό του πρόβλημα: να βρει το τέλειο δώρο για τη σύζυγό του, Μπεθ, ώστε να της το δώσει στη γιορτή του Χόγκμανι, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Όμως σε αυτή την αναζήτηση θα υπάρξουν αρκετά εμπόδια αλλά και αντίπαλοι διεκδικητές, κι ο Τζέιμι με τον επιθεωρητή Φέλοουζ θα σπεύσουν να τον βοηθήσουν. Τελικά, ο Ίαν θα ανακαλύψει πως το σπουδαιότερο δώρο για την Μπεθ και τον ίδιο είναι τα παιδιά τους και η αγάπη του ενός για τον άλλον, ενώ το μυστήριο του περιβόητου φαντάσματος έχει μια απροσδόκητη κατάληξη!

  • A very Highland Christmas Ή Fiona and the three wise Highlanders (Οικογένεια Μακένζι #11.6) – Jennifer Ashley

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα. Η νουβέλα Fiona and the three wise Highlanders έχει κυκλοφορήσει και αυτοτελής και ως μέρος της ανθολογίας με γενικό τίτλο A very Highland Christmas, στην οποία ενώνουν τις πένες τους έξι συγγραφείς του συγκεκριμένου λογοτεχνικού είδους. Αυτή τη φορά, η συγγραφέας επιχειρεί μια αναδρομή στο παρελθόν της οικογένειας Μακένζι…

Δεκέμβριος 1892. Η οικογένεια έχει μαζευτεί για μια ακόμα φορά στο κάστρο Κιλμόργκαν, εν όψει των Χριστουγέννων. Ο Ίαν Μακένζι αφηγείται στην δεκάχρονη κόρη του, τη Μέγκαν, μια ιστορία για τον Στούαρτ Κάμερον, του καλύτερου φίλου του προγόνου τους, Γουίλ Μακένζι, και τη Φιόνα ΜακΝτόναλντ.

Δεκέμβριος 1746, οχτώ μήνες μετά τη μάχη του Κάλοντεν. Η Φιόνα βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί τους παράνομους Χαιλάντερ να γλιτώσουν από το κυνήγι των Άγγλων. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, συναντά σε ένα πανδοχείο τρεις παράξενους ταξιδιώτες. Προς μεγάλη έκπληξη της, στο πρόσωπο του ενός θα αναγνωρίσει τον αγαπημένο της Στούαρτ, που είχε συλληφθεί από τους Άγγλους και νόμιζε για νεκρό. Εκείνος έχει καταφέρει να δραπετεύσει από τη φυλακή κι έχει επιστρέψει στη Σκοτία ινκόγκνιτο, αφού είναι καταζητούμενος. Όμως είναι υποχρεωμένος να βοηθήσει μια ομάδα λαθρεμπόρων, που τον βοήθησαν να διασχίσει τα σύνορα. Και η αγαπημένη του Φιόνα -και αδελφή του εχθρού του- θα πρέπει τώρα να τον βοηθήσει, ώστε να καταφέρει να κερδίσει την ελευθερία του. Οι δυο τους θα παλέψουν ενάντια σε κινδύνους και ίντριγκες, ώστε να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να ζήσουν το δικό τους θαύμα των Χριστουγέννων, αλλά και το ευτυχισμένο τέλος που τους αξίζει!

  • A wallflower Christmas (Οι τέσσερις εποχές #4.5) – Lisa Kleypas

Στη χριστουγεννιάτικη αυτή νουβέλα πρωταγωνιστές είναι ο Ρέιφ Μπόουμαν, ο αδελφός των Λίλιαν και Ντέιζι Μπόουμαν, και η Χάνα Άπλετον.

Είναι η περίοδος των Χριστουγέννων και ο Ρέιφ Μπόουμαν αναμένεται να φτάσει από την Αμερική για να συναντήσει τη Νάταλι Μπλάντφορντ, υποψήφια μέλλουσα γυναίκα του, αφού ο πατέρας του απειλεί να τον αποκληρώσει αν δεν παντρευτεί μια Αγγλίδα με ευγενική καταγωγή. Παρόλο που η εξωτερική εμφάνιση και η οικονομική του κατάσταση είναι από μόνα τους σημαντικά θέλγητρα, ο Ρέιφ θα πρέπει να μάθει τους τρόπους της καλής κοινωνίας του Λονδίνου, αλλά και το πώς μπορεί να κερδίσει την κοπέλα που σκοπεύει να παντρευτεί. Και η πλέον κατάλληλη για να τον βοηθήσει σε αυτό είναι η Χάνα Άπλετον, ξαδέλφη της Νάταλι. Όμως όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, η μαγεία των Χριστουγέννων γελάει. Κι όταν αποφασίζει πως δύο ψυχές είναι φτιαγμένες η μία για την άλλη, θα κάνει τα πάντα για τις ενώσει. Και ο χορός της παραμονής των Χριστουγέννων μοιάζει να είναι το καταλληλότερο σκηνικό για να συμβεί αυτό κι ο Ρέιφ με τη Χάνα να συνειδητοποιήσουν πως το πεπρωμένο τούς θέλει μαζί!

  • Once upon a winter’s eve (Ουτοπία #1.5) – Tessa Dare

Κεντρική ηρωίδα αυτής της νουβέλας είναι η Βάιολετ Γουίντερμποτομ, που γνωρίσαμε στο πρώτο βιβλίο της σειράς, Πριν την καταιγίδα.

Δεκέμβρης 1813. Στο Σπιντλ Κόουβ βρίσκεται σε εξέλιξη ο χορός της παραμονής των Χριστουγέννων, όταν ξαφνικά ένας άγνωστος άντρας εισβάλλει στην αίθουσα και καταρρέει ακριβώς μπροστά στα πόδια της Βάιολετ. Η φυσογνωμία του κάτι της θυμίζει, όμως δεν μπορεί να θυμηθεί τι. Το μόνο σίγουρο είναι πως μιλάει μια ξένη γλώσσα, την οποία μόνο εκείνη μπορεί να καταλάβει. Για τους παρευρισκόμενους στον χορό, ο άντρας μπορεί να είναι κατάσκοπος, εγκληματίας ή κάποιος αθώος που έπεσε θύμα επίθεσης· για εκείνον, η Βάιολετ είναι ο επίγειος άγγελός του.

Ο Κρίστιαν Πιρς είναι ένας άντρας που η Βάιολετ πίστευε πως δεν θα ξανάβλεπε ποτέ· που της ορκίστηκε αγάπη, όμως την πρόδωσε. Μπορεί αυτός ο άγνωστος άντρας να είναι πράγματι εκείνος; Κι αν ναι, για ποιο λόγο έχει επιστρέψει; Τη μαγική νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων, η Βάιολετ κι ο Κρίστιαν θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις προκαταλήψεις, τους φόβους και τις αμφιβολίες τους και να ανοίξουν την καρδιά τους με εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Και τότε, ίσως ανακαλύψουν πως η αγάπη μπορεί να είναι πιο δυνατή από οτιδήποτε και πως μπορεί να κάνει θαύματα. Ακόμα κι αν χρειαστεί κανείς να περιμένει για αυτά!

Ανακαλύψτε τα υπόλοιπα βιβλία των παραπάνω σειρών, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Elxis, και αφεθείτε να ταξιδέψετε μέσα από τις σελίδες τους πίσω στον χρόνο. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε αξιαγάπητους κι αξέχαστους ήρωες και ηρωίδες, αλλά και να ζήσετε μοναδικές ιστορίες αγάπης!

Καλές αναγνώσεις και καλές γιορτές!

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close