Written by 6:00 pm Gadgets, Τέχνες Views: 3

Mi Lights

Το Mi Light δεν είναι κάποιο απλό σύστημα φωτισμού. Είναι το απόλυτο σύστημα φωτισμού για το σπίτι μας και μάλιστα χωρίς να απαιτεί δύσκολες εγκαταστάσεις και εξειδικευμένες μετατροπές για την τοποθέτηση του. Τα Mi Lights είναι λαμπτήρες led απόδοσης 6 και 9 watt και προσαρμόζονται σε οποιοδήποτε κοινό φωτιστικό, μιας και κατασκευάζονται σε τύπους E27 και B22 (βιδωτές και μπαγιονέτ). Όπως δηλαδή κάθε κοινή λάμπα του εμπορίου.
Η διαφορά τους είναι ότι μπορούν να αποδώσουν εκατοντάδες συνδυασμούς χρωμάτων μέσω της χρήσης μιας απλής εφαρμογής από το κινητό μας. Έτσι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυποποιημένα προγράμματα εναλλαγής χρωμάτων, να φτιάξουμε δικά μας προγράμματα και φυσικά, να ορίσουμε χρωματικό φωτισμό αναλόγως της διάθεσης μας: κόκκινο, μοβ, πράσινο, κίτρινο και όλες οι δυνατές αποχρώσεις μπορούν να εφαρμοστούν. Υπάρχει η δυνατότητα dimmer, που σημαίνει ότι μπορούμε να ρυθμίσουμε υψηλή φωτεινότητα όταν διαβάζουμε ή χαμηλό φωτισμό, για να παρακολουθήσουμε π.χ. μια ταινία. Επιπροσθέτως, μπορούμε να ελέγξουμε τον φωτισμό του χώρου από απόσταση, μέσω internet.
Υπάρχουν 4 κανάλια στον controller, ήτοι μπορούμε να ελέγξουμε 4 διαφορετικές ζώνες, με διαφορετική ρύθμιση στην κάθε μία. Κάθε ζώνη μπορεί να έχει πολλούς λαμπτήρες, αναλόγως της φωτεινότητας που χρειαζόμαστε σε κάθε χώρο.
Στο starter pack που παραλάβαμε υπήρχαν 4 λαμπτήρες, 1 controller και χρησιμοποιήσαμε το κινητό μας με την αντίστοιχη εφαρμογή για τον χειρισμό, ενώ για τους πιο παραδοσιακούς υπάρχει η δυνατότητα αγοράς ανεξάρτητου τηλεχειριστηρίου.
Η δυσκολία εγκατάστασης είναι μέτρια. Η επίσημη εφαρμογή στο κινητό δεν ανταποκρίθηκε όσο θα περιμέναμε στις προσδοκίες μας, αλλά υπάρχουν αρκετές εφαρμογές τρίτων, που υποστηρίζουν τα Mi Lights με εξελιγμένες δυνατότητες.

http://www.milight.com

 

 

 

Visited 3 times, 1 visit(s) today
Close