Written by 11:06 am Τέχνες Views: 0

Veiled Innocence της Ella Frank – Τι θέλω να διαβάσω στα Ελληνικά!

Veiled Innocence

Ella Frank

 Η ερωτική λογοτεχνία βρίσκεται σε άνθιση, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Δεκάδες βιβλία αυτού του είδους εκδίδονται καθημερινά και τολμώ να πω πως έχω διαβάσει αρκετά από αυτά. Ομολογώ πως πλέον δύσκολα με συγκλονίζει κάποιο. Ίσως, θα έπρεπε να αναρωτηθώ τι είναι αυτό που κάνει ένα βιβλίο ιδιαίτερο, ξεχωριστό. Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που οφείλει να έχει ένα λογοτεχνικό κείμενο ώστε να κατακτήσει μία θέση στην καρδιά μας; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντάει το βιβλίο της Ella Frank, Veiled Innocence. Την Ella Frank τη γνώρισα μέσα από το πρώτο βιβλίο της σειρά Temptation Try. Είναι η ιστορία του Logan και του Tate και διαβάζοντας το βιβλίο θαύμασα την πένα και το στυλ γραφής της Frank. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα M/M λογοτεχνικά κείμενα και αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που επέλεξα εξαρχής να το διαβάσω. Πιστεύοντας ακράδαντα πως η λογοτεχνία έχει ανάγκη από την ύπαρξη περισσότερων μη ετεροκανονικών κειμένων, το βιβλίο της Frank υπήρξε κατάλληλο για εμένα. Ψάχνοντας το βιογραφικό της ανακάλυψα το Veiled Innocence. Έχοντας ιδιαίτερη αδυναμία στις ερωτικές ιστορίες με πρωταγωνιστικό ζευγάρι καθηγητή/φοιτήτρια αποφάσισα να το διαβάσω. Ωστόσο τα δεδομένα εδώ είναι διαφορετικά, γιατί η πρωταγωνίστρια δεν είναι φοιτήτρια αλλά μαθήτρια. Ευτυχώς είναι μια ενήλικη τελειόφοιτη.

Η Addison είναι το χρυσό κορίτσι του σχολείου. Πανέμορφη, πανέξυπνη, εξαιρετική αθλήτρια, δημοφιλής και μόλις στα δεκαοχτώ της ένα υπέροχο μέλλον ανοίγεται μπροστά της. Η σχέση της με το χρυσό αγόρι της τάξης της και η ιδανική της οικογένεια προσθέτει λούστρο στην ήδη τέλεια ζωή της. Είναι όμως ευτυχισμένη;

Μια μέρα μπαίνοντας αργοπορημένη στην τάξη αντικρίζει εκείνον, τον καινούριο καθηγητή της ιστορίας. Νέος, ωραίος, ξεχωριστός όσο ξεχωριστή είναι και η Addison. Ο Mr. McKendrick ήρθε για να κάνει τη διαφορά στο σχολικό συγκρότημα και να διδάξει στους μαθητές του τον τρόπο να σκέφτονται αναλυτικά την ιστορία. Τι γίνεται όταν συναντά την Addison;

“I looked at her…she looked at me. 
My ending, staring right at me from the very beginning”.

Αυτά είναι τα λόγια που έρχονται στο μυαλό του όταν πρωτοαντικρίζει την Addison. Αυτές είναι οι λέξεις, μόλις στην 9η σελίδα του βιβλίου, που με έκαναν να συνειδητοποιήσω πως αυτό που διαβάζω είναι ιδιαίτερο, μοναδικό. Όπως μοναδική θα είναι και η σχέση αυτών των δύο.

Η πένα της Ella Frank, αλλά κυρίως ο τρόπος που επιλέγει να ξετυλίξει την πλοκή και να χτίσει τους χαρακτήρες της είναι ένα ζηλευτό, συγγραφικό αριστούργημα. Όσο προχωρούσα την ιστορία μου ήταν αδύνατον να μείνω ασυγκίνητη από την ευφυΐα της συγγραφέως. Η Frank καταπιάνεται με ένα πολυφορεμένο θέμα, το οποίο στον πυρήνα του δεν έχει καν την ηθική και νομική δυσκολία της ηλικιακής διαφοράς. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το όλο ζήτημα είναι ιδιαιτέρως απλοϊκό και συνηθισμένο. Ωστόσο, όταν έχεις ταλέντο και πάθος, όταν γράφεις με την καρδιά σου για την καρδιά του αναγνώστη μπορείς να κάνεις τη διαφορά.

Η Frank επιλέγει την πρωτοπρόσωπη αφήγηση σε ένα βιβλίο γεμάτο φλας μπακ. Στις παρελθοντικές αναδρομές διαβάζουμε την οπτική και των δύο πρωταγωνιστών, ενώ στις αφηγήσεις του παρόντος μόνο της Addison. Ξεκινάς την ανάγνωση του πρώτου κεφαλαίου και ξέρεις ήδη το τέλος. Όχι μόνο γιατί στο λέει η ίδια η Addison, αλλά γιατί το νιώθεις βαθιά μέσα στην ψυχή σου. Το νιώθεις σε κάθε λέξη που διαβάζεις, σε κάθε χτύπο της καρδιάς σου. Ακόμα και το γεγονός πως δεν γράφω το μικρό όνομα του

Mr. McKendrick είναι άλλο ένα δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς της συγγραφέως καθώς η αναφορά του θα αποτελούσε spoiler. Έχει ιδιαίτερη σημασία η αποκάλυψή του μέσα στην ιστορία. Η χημεία των δύο πρωταγωνιστών είναι ολοφάνερη και μοναδική. Έξτρα συν οι εξαιρετικές, γεμάτες πάθος και συναίσθημα, ερωτικές σκηνές.

Το Veiled Innocence είναι ένα μοναδικό βιβλίο, το οποίο αγαπάω ιδιαίτερα. Το έχω διαβάσει αμέτρητες φορές και κάθε φορά τα συναισθήματα μου είναι το ίδιο έντονα. Ελπίζω πραγματικά να έχω τη χαρά να το διαβάσω κάποια στιγμή και στη γλώσσα μου, σε μια εξαιρετική μετάφραση, από έναν ελληνικό εκδοτικό οίκο.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close