Written by 3:05 am Reviews, Στήλες Views: 17

Chief of Staff

Το Chief of Staff (Ο Προσωπάρχης) πρόκειται για μια κορεατική σειρά του 2019, που κινείται στα σαλόνια της πολιτικής εξουσίας της Κορέας και αποτυπώνει το πολιτικό σκηνικό του σήμερα.

Ο Τζανγκ Τε Τζαν (Jang Tae Jun) είναι προσωπάρχης του βουλευτή Σονγκ Χι Σοπ (Song Hui Seop), ενός βρώμικου πολιτικού που κάνει τα πάντα να ανέλθει στην πολιτική ηγεσία του κόμματος και να φτάσει μέχρι τον Γαλάζιο Οίκο. Η Κανγκ Σον Γιόν (Kang Seon Yeong) είναι βουλευτής του ίδιου κόμματος και παλεύει να σταματήσει την ανέλιξη του Σονγκ Χι Σοπ, μόνο που έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Τζανγκ Τε Τζαν, που θέλει πάση θυσία να βοηθήσει τον βουλευτή Σονγκ, ώστε να γίνει κι αυτός βουλευτής. Η Κανγκ Σον Γιόν και ο Τζανγκ Τε Τζαν έχουν δεσμό.

Η σειρά πραγματεύεται τον βρώμικο κόσμο της πολιτικής εξουσίας και των άλλων εξουσιών που ελέγχει, όπως η δημοσιογραφία και η δικαιοσύνη. Εξουσίες που, κατ’ επίφαση, είναι ανεξάρτητες, αλλά τόσο δεμένες και μπερδεμένες, που – όπως λέει και ο πρωταγωνιστής –  εάν πιάσεις το κουβάρι και προσπαθήσεις να ξεμπερδέψεις τον κόμπο, τόσο αυτό μπερδεύεται περισσότερο. Πολιτικές ίντριγκες, διαφθορά, σήψη, προδοσίες και απάτες συνθέτουν το σκηνικό της και δείχνουν το άλλο πρόσωπο της πολιτικής σκηνής, όχι μόνο της Κορέας, αλλά όλων των πολιτικών αυτής της γης. Εάν θεωρήσουμε ότι και μόνο τα μισά να συμβαίνουν, από αυτά που βλέπουμε στην σειρά, τότε ο κόσμος μας είναι ένας κόσμος σάπιος και κατεστραμμένος, που καθοδηγείται από τα συμφέροντα, το χρήμα και την δίψα για εξουσία..

Βλέποντας, γενικώς, σειρές και ταινίες πολιτικού περιεχομένου όλες παρουσιάζουν έναν, αν όχι σάπιο, απογοητευτικό πολιτικό κόσμο και αναρωτιέμαι γιατί κανένας πολιτικός δεν ανησυχεί ή δεν διαμαρτύρεται, που το επάγγελμα τους (λειτούργημα θα έπρεπε να λέμε) παρουσιάζεται με τόσο μελανά χρώματα και το απεχθάνεται ο κόσμος. Θα μείνω με την απορία.

Θεωρώ την συγκεκριμένη σειρά ό,τι πιο άρτιο έχω δει ποτέ μου, όχι μόνο σε σχέση με το θέμα που πραγματεύεται, αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με σκηνοθεσία, σενάριο, σκηνικά και ερμηνείες, σε όλες τις γλώσσες. Μια καλογυρισμένη και προσεγμένη σειρά με ερμηνείες πρότυπα. Θεωρώ όλους τους ρόλους εξαιρετικούς, με τους ηθοποιούς να δίνουν τον καλλίτερό τους εαυτό και να αποδίδουν τους χαρακτήρες με συνέπεια και βάθος, αλλά θα ξεχωρίσω την ερμηνεία του Λι Τζανγκ Τζε (Lee Jung Jae), ως Τζανγκ Τε Τζαν, σαν την πιο ωραία και καθηλωτική ερμηνεία σε κορεατική σειρά ή ταινία που είδα ποτέ. Μετά από αυτήν την σειρά τον θεωρώ τον καλλίτερο νοτιοκορεάτη ηθοποιό που υπάρχει. Ο Λι Τζανγκ Τζε δεν ερμηνεύει απλώς τον ρόλο του προσωπάρχη, τον ενδύεται και τον κουβαλάει στους ώμους του, καθ’ όλη την σειρά. Τον κάνει δικό του, γίνεται ο Τζανγκ Τε Τζαν αυτοπροσώπως και ξεχνάει τον πραγματικό του εαυτό. Και η Σιν Μιν Α (Shin Min A), ως Κανγκ Σον Γιόν, παρ’ όλη την διαφορά ηλικίας με τον πρωταγωνιστή, δένει πολύ καλά μαζί του και ενσαρκώνει επάξια τον ρόλο της.

Εξίσου εξαιρετικοί όλοι οι υποστηρικτικοί ρόλοι και ειδικά του Κιμ Γκαπ Σου (Kim Gap Soo) ως βουλευτή Σονγκ, αλλά και των Τζανγκ Τζιν Γιάνγκ (Jung Jin Young) ως βουλευτή Λι, Κιμ Ντονγκ Τζουν (Kim Dong Joon) ως μαθητευόμενου Χαν, Τζανγκ Γουν Ιν (Jung Woong In) ως πρώην προσωπάρχη Ο, Λι Ελιγιά (Lee Elijah) ως βοηθού Γιούν και Ιμ Γον Χι Ι (Im Won Hee) ως προσωπάρχη Γκο. Γενικώς, πρόκειται μια σειρά με εξαιρετική διανομή και ερμηνείες.

Η σειρά μεταδίδεται και στο συνδρομητικό κανάλι Netflix και γυρίστηκε και δεύτερος κύκλος, με την ονομασία Chief of Staff 2, στον οποίο ο Τζανγκ Τε Τζαν γίνεται, εν τέλει, βουλευτής και συνεχίζει την προσπάθεια να καταστρέψει τον υπουργό, πλέον, Σονγκ Χι Σοπ, με την συνδρομή, και πάλι, της Κανγκ Σον Γιόν. Ο δεύτερος κύκλος κινείται στα βήματα του πρώτου και είναι εξίσου εξαιρετικός. Μένει να δούμε εάν ο Τζανγκ Τε Τζαν θα τα καταφέρει.

Στοιχεία Σειράς:

Είδος: Δράμα, πολιτικό θρίλερ
Πρωτότυπος Τίτλος: 보좌관 – 세상을 움직이는 사람들 (Bojwagwan: Sesangeul Woomjikineun Saramdeul), Αγγλικός Τίτλος: Chief of Staff, Αρχικός: Aide
Σκηνοθεσία: Κανγκ Τζαν Χουάν (Kwak Jung Hwan)
Σενάριο: Λι Ντε Ι (Lee Dae II)
Δίκτυο: JTBC
Επεισόδια: 10
Ημερομηνία Προβολής: 14 Ιουνίου – 13 Ιουλίου 2019
Γλώσσα: Κορεατικά
Χώρα: Νότια Κορέα

Διανομή Ρόλων:

Λι Τζανγκ Τζε (Lee Jung Jae): Τζανγκ Τε Τζαν (Jang Tae Jun)
Σιν Μιν Α (Shin Min A): Κανγκ Σον Γιόν (Kang Seon Yeong)
Κιμ Γκαπ Σου (Kim Gap Soo): Βουλευτής Σονγκ Χι Σοπ (Song Hui Seop)
Τζανγκ Τζιν Γιάνγκ (Jung Jin Young): Βουλευτής Λι Σονγκ Μιν (Lee Seong Min)
Κιμ Ντονγκ Τζουν (Kim Dong Joon): Μαθητευόμενος Χαν Ντο Κιόνγκ (Han Do Kyeong)
Τζανγκ Γουν Ιν (Jung Woong In): Πρώην προσωπάρχης Ο Γον Σι (Oh Won Sik)
Λι Ελιγιά (Lee Elijah): Βοηθός Γιούν Χε Γον (Yun Hye Won)
Ιμ Γον Χι Ι (Im Won Hee): Προσωπάρχης Γκο Σοκ Μαν (Go Seok Man)
Κιμ Χονγκ Φα (Kim Hong Fa): Βουλευτής Τζο Γκαπ Γιόνγκ (Jo Gap Yeong)
Λι Τσολ Μιν (Lee Cheol Min): Προσωπάρχης Κιμ Χιάνγκ Ντο (Kim Hyung Do)
Γιου Σονγκ Τζου (Yu Seong Ju): Πρόεδρος Λι Τσανγκ Τζιν (Lee Chang Jin)
Τζονγκ Σινγκ Μπιν (Jeon Seung Bin): Βοηθός Κιμ Τζονγκ Ου (Kim Jong Uk)
Ντο Ουν Μπι (Do Eun Bi): Βοηθός Νο Ντα Τζονγκ (No Da Jeong)

[yasr_overall_rating]

Πηγη:

http://asianwiki.com/Chief_of_Staff_(Korean_Drama)

Visited 17 times, 1 visit(s) today
Close