Written by 12:36 am Reviews, Βιβλία Views: 4

Review: Πριν χαθεί η νύχτα

«Πριν χαθεί η νύχτα» της Ευαγγελίας Ευσταθίου

Εκδόσεις Λιβάνη

Η ζωή της Έμιλι Ρομάνη γίνεται συντρίμμια εξαιτίας της δολοφονικής μανίας ενός άντρα που η αστυνομία αποκαλεί Κυνηγό.

Ο έγκριτος εγκληματολόγος Μάνος Κορυζής, στην προσπάθειά του να τον παγιδεύσει, κάνει ένα κρίσιμο λάθος και αργότερα οδηγείται άδικα στη φυλακή.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ο Κυνηγός επιστρέφει αποφασισμένος να ολοκληρώσει το παρανοϊκό του έργο.

Η Έμιλι και ο Μάνος συμμαχούν εναντίον του, με τις διαφορές τους να μοιάζουν αγεφύρωτες.

Εκείνη, επιτυχημένη δημοσιογράφος πλέον, δεν τον έχει συγχωρήσει για το λάθος του.

Εκείνος, αληθινό θηρίο πια, κουβαλάει μια ψυχή γεμάτη σκοτάδια.

Οι δυο άσπονδοι σύμμαχοι εμπλέκονται σε ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό από την Αθήνα ως τις σαβάνες της βόρειας Αυστραλίας, αντιμετωπίζοντας θανάσιμους κινδύνους που μετατρέπουν το σκοτάδι γύρω τους σε έρεβος.

Η αγάπη που αρχίζει να γεννιέται δείχνει αποκαρδιωτικά εύθραυστη.

Ο δρόμος μέχρι το χάραμα φαντάζει μακρύς.

Και είναι πολλοί οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στις σκιές πριν χαθεί η νύχτα.

Κείμενο: Αγγελική Κατσιμάρδου

Επιμέλεια: Άρτεμις Βελούδου-Αποκότου

Διαβάζοντας το νέο βιβλίο της Ευαγγελίας Ευσταθίου «Πριν χαθεί η νύχτα» συνειδητοποίησα –πρωτίστως– ένα πράγμα: ότι η ανάγνωση των βιβλίων της κυρίας Ευσταθίου είναι κάθετη… σε βάθος. Οι ιστορίες της σε τραβάνε στα βάθη τους και σου δημιουργούν ποικίλα συναισθήματα.

Έτσι ακριβώς έγινε και με το νέο βιβλίο της «Πριν χαθεί η νύχτα». Έγινε κάτι μαγικό! Βούτηξα στα βάθη του και κολύμπησα, απέλπιδα, να αναδυθώ στην κορυφή. Μάταια, όμως, γιατί μόνο το τέλος σε φέρνει στην επιφάνεια και θυμάσαι ότι υπάρχει ζωή γύρω σου.

Δυνατοί χαρακτήρες, σασπένς, μυστήριο, καθηλωτική ιστορία με άρωμα Αυστραλίας. Μια αστυνομική ιστορία με γεμάτη έρωτα, πόνο και θάνατο. Μια ιστορία προσεγμένη μέχρι και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Με μεθοδικότητα χειρουργού, η συγγραφέας αναλύει τα γεγονότα και τους χαρακτήρες της, οδηγώντας μας στη λύση του μυστηρίου.

Η ιστορία ξεκινάει με έναν φόνο, με μια σκληρή σκηνή που θα μας συντροφεύει καθ’ όλη τη διάρκεια του βιβλίου και θα δράσει καταλυτικά στη λύση του μυστηρίου, αλλά και στη σχέση των δύο ηρώων.

Συγκρούσεις, επιθυμίες, μίση και πάθη, αλλά κι ένας μεγάλος, υποβόσκων πόθος που συγκλονίζει και τυραννάει τους ήρωες, που θα τους οδηγήσουν σε ευφυέστατους και απολαυστικούς διαλόγους μεταξύ τους. Ειδικά οι ατάκες του Μάνου είναι απίθανες. Από τη μία θέλεις να τον χαστουκίσεις και από την άλλη να τον φιλήσεις, προκαλεί αντικρουόμενα συναισθήματα, συνθέτοντας έναν χαρισματικό χαρακτήρα.

Φυσικά, δε λείπουν και τα μαθήματα ζωής –όπως πάντα– από τις σελίδες των βιβλίων της κυρίας Ευσταθίου. Μπορεί η φαντασία της να είναι εξαιρετικά γόνιμη και να δημιουργεί εκπληκτικές περιπέτειες αλλά αναλύει, επίσης εξαιρετικά, χαρακτήρες, ζωές, θέλω και πρέπει. Εντύπωση μου έκανε μία διατύπωση της (σελίδα 224), σχετικά με το ότι δεν πρέπει να δείχνουμε πάντα εμπιστοσύνη σε ανθρώπους απόλυτης καλοσύνης· παρατήρηση που θεώρησα πολύ φιλοσοφημένη.

Εξαιρετικός και ο τρόπος που περιγράφει την επιθυμία και την ερωτική έλξη δύο ανθρώπων που «μισιούνται», αλλά δεν μπορούν ο ένας χωρίς τον άλλον. Η σύγκρουση χαρακτήρων και συναισθημάτων αποτυπώνεται τόσο έντονα, που νοιώθεις την ένταση στην ατμόσφαιρα, τον θυμό, την άρνηση, αλλά και την ανάγκη για επαφή. Χαρακτήρες τόσο αντικρουόμενοι, αλλά και τόσο συμβατοί και ταιριαστοί, τόσο ανόμοιοι, αλλά και τόσο ίδιοι.

Ένα βιβλίο που θα σας κάνει να χαθείτε στις σελίδες του.
[yasr_overall_rating]

Βρείτε το βιβλίο εδώ:

http://www.livanis.gr/ViewPreRelease.aspx?Id=2774242

Visited 4 times, 1 visit(s) today
Close