Written by 8:47 pm Reviews, Στήλες Views: 28

What's Wrong With Secretary Kim?

Η σειρά «What’s Wrong With Seceretary Kim?» είναι μια αισθηματική κομεντί του 2018, με πολλές κωμικές αποχρώσεις. Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζανγκ Κιάνγκ Γιούν (Jung Kyung Yoon), που εκδόθηκε το 2013 και το 2015 έγινε σειρά κόμικ από την KakaoPage.

Ο Λι Γιόνγκ Τζουν (Lee Young Joon) είναι αντιπρόεδρος εταιρικού κολοσσού, πλούσιος, έξυπνος, όμορφος και… τρομερά αλαζόνας και επηρμένος. Η Κιμ Μι Σο (Kim Mi So) είναι η ικανή του γραμματέας τα τελευταία εννιά χρόνια, που τον ακολουθεί παντού και κάνει να λειτουργούν τα πάντα σαν μια καλολαδωμένη μηχανή. Μέχρι που αποφασίζει να παραιτηθεί για να ζήσει την ζωή της και ο κόσμος του Λι Γιόνγκ Τζουν καταρρέει. Τώρα είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να την κρατήσει όχι μόνο στην εταιρεία, αλλά και στην ζωή του.

Η σειρά είχε τρομερή επιτυχία στην Κορέα και θεωρείται η σειρά με την υψηλότερη βαθμολογία από τους θεατές στην ιστορία της συνδρομητικής τηλεόρασης. Έρχεται δε πρώτη και σε αναζητήσεις στην μηχανή της Google στην Νότια Κορέα και Τρίτη στην Ταιβάν. Αν και αναφέρεται στο μυθιστόρημα του 2013, οι στυλιστικές και ενδυματολογικές προτιμήσεις έχουν σαν αναφορά το κόμικ.

Θα συμφωνήσω με την παραπάνω άποψη, ως προς την βαθμολογία, γιατί πρόκειται όντως για μια ιδιαίτερη και αστεία αισθηματική σειρά, που κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή και σε πλοκή και σε σενάριο, αφού καταφέρνει μέσα στο όλο ευχάριστο κλίμα να ενσωματώσει και το δραματικό στοιχείο, να το δέσει με την πλοκή, ώστε να επεξηγήσει χαρακτήρες και καταστάσεις, χωρίς όμως να κάνει την σειρά να χάσει την αρχική της ταυτότητα ή να την «βαρύνει». Οι αστείες καταστάσεις πολλές και κωμικοτραγικές συνάμα, απογειώνουν την ιστορία και ανταμείβουν τον θεατή.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γελάσεις με τους έξυπνους διαλόγους, αλλά και τις ευρηματικές ερμηνείες πολλών χαρακτήρων. Θα ξεκινήσω με τους «δεύτερους» χαρακτήρες, που τους κάνει, αρκετές φορές, πρωταγωνιστές της ιστορίας, χωρίς όμως να «κλέψουν» σε ερμηνεία και ενδιαφέρον από τους δύο κεντρικούς ήρωες. Η ερμηνεία του Παρκ Σο Τζουν (Park Seo Joon) είναι απίστευτη και καθηλωτική, αφού έχει ενδυθεί τον χαρακτήρα και τον έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Κλέβει την παράσταση από την αρχή, με τις γκριμάτσες του, την στάση του σώματός του και την αυτοπεποίθηση που αναπνέει από κάθε πόρο του σώματός του, πείθοντας τους θεατές ότι είναι όντως ο χαρακτήρας που υποδύεται. Το ίδιο και η Παρκ Μιν Γιάνγκ (Park Min Young), ως γραμματέας Κιμ έχει μπει στον ρόλο της αποτελεσματικής γραμματέως, που όμως έχει μπουχτίσει με την αλαζονεία του αφεντικού της και κρατάει μια στωική στάση, για να μην τον δολοφονήσει.

Ένα από τα εξαιρετικά και ευρηματικά στοιχεία της σειράς είναι οι ήχοι και τα γραφικά που χρησιμοποιεί για να δώσει ένταση ή κωμικό χαρακτήρα σε μια σκηνή. Π.χ. το λούτρινο-αγελάδα που ακούγεται να μουγκανίζει, όταν η ηρωίδα του μιλάει, οι βρυχηθμοί λιονταριού, όταν η ηρωίδα είναι θυμωμένοι, το διαβολάκι που εμφανίζεται, όταν οι ήρωες κάνουν «απαγορευμένες» σκέψεις, ή οι καρδούλες που αιωρούνται, όταν στέλνουν ερωτικά μηνύματα. Όλα αυτά δίνουν άλλη μια αστεία νότα στους ήδη αστείους διαλόγους και απογειώνουν την σειρά. Θα αναζητήσω και το κόμικ, σίγουρα.

Στοιχεία σειράς:

Είδος: Αισθηματική κομεντί / κωμική.
Αρχικός τίτλος: Kimbiseoga Wae Geureolgga.
Σκηνοθεσία: Παρκ Τζουν Α (Park Joon Hwa) και Γιού Τζονγκ Σανγκ (Yoo Jong Sun).
Σενάριο: Τζανγκ Γιούν Γιανγκ (Jung Eun Young).
Δίκτυο: tvN.
Επεισόδια: 16.
Ημερομηνία προβολής: 6 Ιουνίου – 26 Ιουλίου 2018.
Γλώσσα: Κορεατικά.
Χώρα: Νότια Κορέα.

Διανομή ρόλων:

Παρκ Σο Τζουν (Park Seo Joon): Λι Γιόνγκ Τζουν (Lee Young Joon)
Παρκ Μιν Γιάνγκ (Park Min Young): Κιμ Μι Σο (Kim Mi So)
Λι Τε Χουάν (Lee Tae Hwan): Λι Σαν Γιάν (Lee Sung Yeon), αδελφός Λι Γιόνγκ Τζουν
Κιμ Μπιόνγκ Ο (Kim Byung Ok): Διευθύνων Σύμβουλος Λι Γιάνγκ (CEO Lee Young)
Κιμ Χιέ Ο (Kim Hye Ok): Μητέρα του Τζουν (Joon’s mother)
Κανγκ Κι Γιάνγκ (Kang Ki Young): Διευθυντής Παρκ Γιου Σικ (Park Yoo Sik)
Τσάνσονγκ (Chansung): Γκο Γκι Ναμ (Go Gwi Nam)
Πιγε Γι Τζιν (Pyo Ye Jin): Κιμ Τζι Α (Kim Ji A)
Λι Γιου Τζουν (Lee Yoo Joon): Τζονγκ Τσι Ιν (Jung Chi In)
Χανγκ Μπο Ρα (Hwang Bo Ra): Μπονγκ Σε Ρα (Bong Se Ra)
Λι Τζανγκ Μιν (Lee Jung Min): Λι Γιάνγκ Ο (Lee Young Ok)
Κιμ Τζανγκ Γουν (Kim Jung Woon): Παρκ Τζουν Αν (Park Joon Hwan)
Κανγκ Χονγκ Σα (Kang Hong Suk): Γιάνγκ Τσελ (Yang Cheol)
Μπεκ Ουν Ε (Baek Eun Hye): Κιμ Πιλ Ναμ (Kim Pil Nam), αδελφή Κιμ Μι Σο
Χο Σουν Μι (Heo Soon Mi): Κιμ Μαλ Χι (Kim Mal Hee), αδελφή Κιμ Μι Σο
Μουν Γου Τζιν (Moon Woo Jin): Λι Γιόνγκ Τζουν (Lee Young Joon) παιδί
Μπε Γκαν Γιού (Bae Gang Yoo): Λι Σαν Γιάν (Lee Sung Yeon) παιδί
Κιμ Τζι Γιού (Kim Ji Yu): Κιμ Μι Σο (Kim Mi So) παιδί

https://www.youtube.com/watch?v=8B7MfbfoukE

[yasr_overall_rating]

 

 

 

Πηγή: http://asianwiki.com/What{e9c861ab68a868f50764c616c8b6bad4f2b058ac94ea9e1978ce6c69f020bbaf}27s_Wrong_With_Secretary_Kim

https://en.wikipedia.org/wiki/What{e9c861ab68a868f50764c616c8b6bad4f2b058ac94ea9e1978ce6c69f020bbaf}27s_Wrong_with_Secretary_Kim

Visited 28 times, 1 visit(s) today
Close