Written by 11:14 pm Reviews, Στήλες Views: 16

The Moon Embracing the Sun

Η σειρά «The Moon Embraces the Sun» είναι μια πολυβραβευμένη κορεατική σειρά, είκοσι επεισοδίων, του 2012. Πρόκειται για φανταστική ιστορία, με βάση την δυναστεία του Τζόσεον και περιγράφει την αγάπη ενός φανταστικού βασιλιά και μιας σαμάνου. Βασίζεται δε στο ομώνυμο μυθιστόρημα (Haereul Poomeun Dal) της Τζανγκ Γιούν Γκολ (Jung Eun Gwol), που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2005.

Ο εστεμμένος πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου Λι Χον (Lee Hwon) γνωρίζει την δεκατριάχρονη Γιόν Γου (Yeon-Woo) και την ερωτεύεται. Καταφέρνει να πάει ενάντια στα σχέδια της γιαγιάς του, χήρας βασίλισσας Γιούν (Yoon), που θέλει να τον παντρέψει με την κόρη του συμμάχου της Γιούν Ντε Χιάνγκ (Yoon Dae-Hyung), και να την αρραβωνιαστεί. Η χήρα βασίλισσα όμως είναι αποφασισμένη να περάσει το δικό της και να προωθήσει τον Γιούν Ντε Χιάνγκ στην πολιτική σκακιέρα, οπότε χρησιμοποιεί με την αρχηγό των σαμάνων μαύρη μαγεία και ρίχνει θανάσιμη κατάρα στην μικρή Γιόν Γου, χρησιμοποιώντας την μικρή πριγκίπισσα Μίνχα (Princess Minhwa) και τον έρωτά της με τον Χέο Γιόμ (Heo Yeom), αδελφό της Γιόν Γου.

Η επικεφαλής σαμάνος όμως έχει δώσει υπόσχεση να κρατήσει την Γιόν Γου ασφαλή και καταφέρνει να ξεγελάσει τους πάντες, ότι το κορίτσι πεθαίνει, ανοίγει τον τάφο της και την παίρνει μακριά. Οκτώ χρόνια αργότερα οι δύο νέοι ξανασυναντιούνται με τον πρίγκιπα να είναι πλέον ο βασιλιάς και παντρεμένος με την κόρη του Γιούν Ντε Χιάνγκ, βασίλισσα πλέον, Γιούν Μπο Χιάνγκ (Yoon Bo Hyung). Η Γιόν Γου έχει γίνει η σαμάνος Γολ (Wol), αλλά έχει χάσει την μνήμη της και δεν θυμάται τον βασιλιά, ο ποίος την βλέπει και αρχίζει να την ερωτεύεται ξανά. Από εκεί και ύστερα αρχίζει και πάλι ένα θανάσιμο παιχνίδι εξουσίας, με πρωταγωνιστές τους παλιούς παίχτες (Γιούν Ντε Χιάνγκ, χήρα βασίλισσα), που προσπαθούν να αποκτήσουν ισχύ και να εξουσιάσουν τον βασιλιά.

Η σειρά είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό και θεωρήθηκε το καλλίτερο δράμα για το 2012, με αρκετά βραβεία στο ενεργητικό της, όπως της καλλίτερης σειράς και του καλλίτερου ηθοποιού (Κιμ Σου Χιάν, Kim Soo Hyun). Η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα, οι χαρακτήρες έχουν βάθος και οι ερμηνείες είναι αξιοπρόσεκτες, με αυτή της μικρής Κιμ Γιου Τζανγκ (Kim You Jung), παλιά μας γνώριμη από το Ιλτζιμε (Iljimae) και Ντονγκ Γι (Dong Yi) να ξεχωρίζει. Γενικώς, υπάρχουν αρκετοί χαρακτήρες που κερδίζουν την προσοχή, όπως ο ευνούχος Χιάνγκ Σαν (Hyung Sun), η επικεφαλής σαμάνος Τζανγκ Νοκ Γιάν (Jang Nok Young) και όλοι οι χαρακτήρες στην νεαρή τους ηλικία.

Σκηνοθετικά και σεναριακά επίσης πάει πολύ καλά, με λίγο να χωλαίνει στο τέλος και στην σκηνή θανάτου του πρίγκιπα Γιάνγκμιανγκ (Yangmyung). Φυσικά, δεν ξεφεύγει από το στερεότυπο του ήρωα-καλού παιδιού, που χύνει τόνους δακρύων για την καλή του. Γενικώς, έχω παρατηρήσει ότι στις κορεατικές σειρές οι άντρες κλαίνε περισσότερο από τις γυναίκες, σε σημείο υπερβολής και αυτή εδώ η σειρά δεν διαφέρει. Ένα άλλο σύνηθες στοιχείο – ίσως για την οικονομία της ιστορίας – οι βασιλείς είναι υπερβολικά καλοί, υπερβολικά έντιμοι και, πολλές φορές, αδύναμοι ή αναποφάσιστοι στην αρχή της σειράς, ενώ στο τέλος «τα δίνουν όλα».

Σκηνικά και κουστούμια επίσης εξαιρετικά, ειδικά αυτά με την χρήση της μαύρης μαγείας, το περιβάλλον στο παλάτι, τις στολές και τις ενδυμασίες – που τραβούν το μάτι – τα ήθη και τα έθιμα της εποχής και τις θρησκευτικές τελετές.

Παρ΄ όλο, όμως, που θεωρείται μια άρτια παραγωγή και μια ενδιαφέρουσα ιστορία, για κάποιο λόγο εγώ την βρήκα λίγο «γλυκανάλατη» και δεν μπορώ να πω ότι ήταν από τις σειρές που με ενθουσίασαν. Ίσως γιατί δεν με ενθουσίασε η πρωταγωνίστρια Χαν Γκα Ιν (Han Ga In), που την βρήκα λίγο υποτονική, σχετικά με τις άλλες ερμηνείες και με την Κιμ Γιου Τζανγκ (Kim You Jung), που την ενσαρκώνει σε μικρή ηλικία. Σε γενικές, όμως, γραμμές είχε πολύ καλή ροή, δεν κουράζει και έχει ενδιαφέροντα πολιτικά παιχνίδια και ίντριγκες.

Η σειρά προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία και σε άλλες χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ, Η Σιγκαπούρη, Η Ταϊβάν, η Μαλαισία, η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες.

Το τραγούδι «The One and Only you» το τραγουδάει ο πρωταγωνιστής Κιμ Σου Χιάν (Kim Soo Hyun).

https://www.youtube.com/watch?v=z4oo2B_20ME

Στοιχεία Σειράς:

Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Κιμ Ντο Χουν (Kim Do Hoon), Λι Σανγκ Τζουν (Lee Sung Joon)
Σενάριο: Τζιλ Σου Γουάν (Jin Soo Wan)
Δίκτυο: MBC
Αριθμός Επεισοδίων: 20
Ημερομηνία Προβολής: 4 Ιανουαρίου – 15 Μαρτίου 2012
Γλώσσα: Κορεατικά
Χώρα: Νότια Κορέα

Διανομή Ρόλων:

Κιμ Σου Χιάν (Kim Soo Hyun): Βασιλιάς Λι Χον (Lee Hwon)
Χαν Γκα Ιν (Han Ga In): Χέο Γιόν Γου (Heo Yeon Woo)
Τζανγκ Ιλ Γου (Jung Il Woo): Πρίγκιπας Γιάνγκμιανγκ (Yangmyung)
Κιμ Μιν Σεό (Kim Min Seo): Βασίλισσα Γιούν Μπο Χιάνγκ (Yoon Bo Hyung)
Σονγκ Τζε Χι (Song Jae Hee): Χέο Γιόμ (Heo Yeom), αδελφός Γιόν Γου
Σονγκ Τζε Ριμ (Song Jae Rim): Γουν (Woon), φρουρός βασιλιά
Γιούν Σανγκ Α (Yoon Seung Ah): Σολ (Sul), υπηρέτρια Γιόν Γου
Κιμ Γιάνγκ Ε (Kim Young Ae): Χήρα βασίλισσα Γιουν (Yoon)
Α Ναέ Σανγκ (Ahn Nae Sang): Βασιλιάς Σούνγκτζο (Sungjo)
Ναμ Μπο Ρα (Nam Bo Ra): Πριγκίπισσα Μίνχα (Princess Minhwa)
Κιμ Γιούν Σου (Kim Eung Soo): Πρωθυπουργός Γιούν Ντε Χιάνγκ (Yoon Dae Hyung)
Τζεόν Μι Σαν (Jeon Mi Sun): Επικεφαλής σαμάνος Τζανγκ Νοκ Γιάνγκ (Jang Nok Young)
Τζανγκ Γιούν Πάιο (Jung Eun Pyo): Έμπιστος ευνούχος Χιάνγκ Σαν (Hyung Sun)
Κιμ Γιου Τζανγκ (Kim You Jung): Μικρή Χέο Γιόν Γου (Heo Yeon Woo)
Γιο Τζιν Γκου (Yeo Jin Goo): Πρίγκιπας Λι Χον (Lee Hwon)
Λι Τε Ρι (Lee Tae Ri): Μικρός πρίγκιπας Γιάνγκμιανγκ (Yangmyung)
Κιμ Σο Χιάν (Kim So Hyun): Μικρή Γιού Μπο Χιάνγκ (Yoon Bo Hyung)
Ιμ Σι Γουάν (Im Si Wan): Μικρός Χέο Γιόμ (Heo Yeom), αδελφός Γιόν Γου
Λι Γουόν Τζιούν (Lee Won Geun): Μικρός Γουν (Woon)

[yasr_overall_rating]

Πηγή: http://asianwiki.com/The_Moon_Embracing_The_Sun

Visited 16 times, 1 visit(s) today
Close