Written by 1:17 pm Reviews, Βιβλία Views: 4

Review : Φθινοπωρινό Ρόδο

Φθινοπωρινό Ρόδο
Συγγραφέας Abigail Gibbs
Εκδόσεις Πατάκη

 

Η Ότομν Ρόουζ έχει την ευκαιρία να σώσει τον κόσμο που αγαπάει.
Πόσα όμως θα χρειαστεί να θυσιάσει;

Η Ότομν Ρόουζ ζει σε μια βαρετή παραθαλάσσια πόλη. Πίσω από τη φαινομενικά ήσυχη ζωή της κρύβεται ένα μεγάλο μυστικό. Η γιαγιά της δολοφονήθηκε δεκαοχτώ μήνες πριν και η έντονη κοσμική ζωή του Λονδίνου μέσα στην οποία μεγάλωσε αποτελεί παρελθόν. Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα όταν θα αντιμετωπίσει την περιφρόνηση των συμμαθητών της στο σχολείο, εξαιτίας κάποιων παράξενων ουλών στο δέρμα της.

Η εμφάνιση ενός όμορφου αγοριού στο σχολείο, το οποίο έχει τις ίδιες παράξενες ουλές στο δέρμα του με την Ότομν, αναστατώνει τον κόσμο της. Ξαφνικά οι ουλές θεωρούνται κουλ και η Ότομν βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής δίχως να το θέλει, μια και νιώθει ότι απειλείται το μυστικό της. Την ίδια στιγμή, τα όνειρα που βλέπει σχετικά με μια κοπέλα που πρόκειται να πέσει στην αγκαλιά ενός σκοτεινού πρίγκιπα τη στοιχειώνουν. Η Ότομν καλείται να βρει τρόπο να τη σώσει προτού να είναι πολύ αργά.

Κείμενο: Μαρία Μπακάρα

Επιμέλεια: Άρτεμις Βελούδου-Αποκότου

Η έκδοση του πρώτου βιβλίου της Abigail Gibbs, το οποίο κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Πατάκη με τίτλο «Σκοτεινή Ηρωίδα», αποτελεί απόρροια της τεράστιας αναγνωστικής αποδοχής που είχε ως διαδικτυακή ιστορία όταν η -έφηβη τότε- συγγραφέας την ανέβαζε κεφάλαιο-κεφάλαιο στον ιστότοπο Wattpad.

Μετά λοιπόν το “Dinner with a Vampire” -όπως είναι ο αυθεντικός του τίτλος- ήρθε η ώρα να διαβάσουμε το δεύτερο βιβλίο της σειράς. Το «Φθινοπωρινό Ρόδο» με τον υπέροχο τίτλο και το όμορφο εξώφυλλο κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η ιστορία τοποθετείται χρονικά την ίδια περίοδο με αυτή του πρώτου βιβλίου και η πρωταγωνίστρια του Ότομν Ρόουζ νιώθει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την Βάιολετ, πρωταγωνίστρια του “Dinner with a Vampire”. Ο αναγνώστης εισάγεται από την αρχή στο κλίμα του κόσμου στον οποίο ζει η Ότομν και η σύνδεση με τους χαρακτήρες είναι πιο άμεση αυτή τη φορά. Η Ότομν συμβολίζει το ‘διαφορετικό’ στον κόσμο όπου ζει, καθώς η καταγωγή της και οι μαγικές της ικανότητες προκαλούν τρόμο αλλά και κακοποιητική συμπεριφορά απέναντί της. Ωστόσο, όλα αλλάζουν όταν εμφανίζεται στο σχολείο της ένας νέος μαθητής.

Ο Φάλον προέρχεται από τον ίδιο τόπο με τη Ότομν, έχει τις ίδιες δυνάμεις με εκείνη, όμως η αριστοκρατική του καταγωγή δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον αμφισβητήσει. Η Ότομν ξέρει πως πρέπει να μείνει μακριά του, όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί την μεταξύ τους έλξη, αλλά γιατί ο Φάλον ξέρει το μεγάλο της μυστικό. Ένα μυστικό το οποίο, εάν μαθευτεί, θα αλλάξει την πραγματικότητα που τόσο προσεκτικά έχει χτίσει.

Θα μπορέσει η Ότομν να ξεφύγει από τη μοίρα της; Τι θα συμβεί όταν τα όνειρα που βλέπει με τη Βάιολετ και την κοινή, σκοτεινή τους μοίρα αρχίζουν να γίνονται αληθινά;

Ομολογώ πως το δεύτερο βιβλίο της λογοτεχνικής σειράς The Dark Heroine μου άρεσε περισσότερο από το πρώτο. Αν και λείπει ο γοητευτικός Κάσπαρ -με χαρά τον συναντάμε προς το τέλος του βιβλίου- αγάπησα τόσο πολύ την Ότομν που μπόρεσα να παραλείψω την όχι και τόσο έντονη χημεία της με τον Φάλον. Η συγγραφέας επιλέγει την εναλλασσόμενη πρωτοπρόσωπη αφήγηση από την οπτική των δύο πρωταγωνιστών, με την Ότομν να κρατάει το μεγαλύτερο μέρος της διήγησης. Οι εξελίξεις στο πρώτο μέρος είναι αρκετά πιο αργές και εισαγωγικές σε σχέση με το δεύτερο, όπου η δράση κορυφώνεται.

Μαθαίνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα για τον κόσμο των Ηρωίδων και τον επερχόμενο πόλεμο και γίνεται φανερό πως ο πυρήνας της ιστορίας δεν έχει να κάνει τόσο με τον έρωτα, όσο με τη φιλία, την εμπιστοσύνη, την αυτογνωσία. Η Ότομν Ρόουζ είναι μια από τις πιο όμορφες λογοτεχνικές ηρωίδες που έχω διαβάσει. Γοητευτική, ενδιαφέρουσα, μια όαση ρεαλισμού και αλήθειας που σε κερδίζει με τη μελαγχολία και τη γενναιότητα της. Γενναιότητα που έχει αποκτήσει μαθαίνοντας από τα λάθη της και σίγουρα γεμίζει ελπίδα τον αναγνώστη για τα επόμενα βιβλία της σειράς. Ας μην ξεχνάμε πως η Abigail Gibbs φιλοδοξεί να γράψει για τη μεγάλη μάχη που έπεται και την αποκάλυψη όλων των Σκοτεινών Ηρωίδων.

Το δεύτερο βιβλίο παρουσιάζει σημαντική συγγραφική εξέλιξη μέσω της σφιχτοδεμένης πλοκής και των σταθερών εξελικτικών ψυχογραφημάτων. Ανυπομονώ να διαβάσω το τρίτο βιβλίο της σειράς, καθώς στον επίλογο του «Φθινοπωρινού Ρόδου» μαθαίνουμε περισσότερα για την τρίτη Ηρωίδα. Η Abigail Gibbs έχει ανακοινώσει πως θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016… εν αναμονή λοιπόν!

Visited 4 times, 1 visit(s) today
Close